FindHotel
Expedia.com
Travelocity
Orbitz.com
2019年12月29日的点评 通过移动设备发表

酒店质素同环境差到我想喊,佢连精品酒店都不如,我唔知佢凭乜嘢话自己系酒店!一入到房好似好耐以前大陆啲陈旧酒店嘅感觉。大家唔好中伏,你住左你会后悔。
酒房距离捷运站大概15分钟路程,其实⼀d都唔近,夜晚黑行个条路真系好静同无咩人行,所以自己一个行真系会惊惊地。
投诉一:房卡得一张,唔需要拍卡都可以撘䢂,好唔Secured。间房好大阵陈旧味,灯光好暗,墙纸床单烂哂,周围都好大尘,冷气出风位周围都系黑色既尘。张枱有一个好明显既茶渍,佢根本就冇抹过。厕所墙上面黐住一条好明显嘅毛发,由checkin 第一日到最后一日都无清洁过,其实佢卫生程度真系极差。
投诉二:入住第一日无冷气,酒店个人入嚟调校过个冷气,之后佢话因为开咗厕所门抽气扇会抽走晒啲冷气所以间房会冇冷气,要关厕所门。我想讲冲完凉个厕所都有好多雾气,抽气扇个力度都唔大,点抽走啲冷气?个晚训觉无”琴”被都热到我出哂汗,之后佢前台投诉然后佢话会跟进。最后佢比我嘅答复系话果晚冷气总制跳左,所以导致成座大厦嘅冷气都停咗,佢哋话有好几个住户都有投诉。但系我个感觉系,竟然有好几户都有投诉,点解佢哋好似习以为常而唔去立即跟进呢?
冷气出风位周围都系黑色既尘。我朋友有鼻敏感, 每日返到房就打喷嚏、流鼻水流眼水、鼻塞鼻痒好困扰。
投诉三: 厕所门系关唔到。冲凉去水位极差,冲完凉好似水浸咁样浸到出嚟,差啲滑倒。
冇护发素提供,冲凉液洗头水系硬胶樽,根本好难倒液体出。
投诉四: 床单同被铺同枕头所有嘢都好差穿晒窿,每晚训都系好痕痒,R到皮肤红晒。仲要住咁多日佢冇换过床舖枕头套。佢无讲过有environmental friendly所以我唔明点解唔换床单。究竟佢哋有冇洗啲床单?
投诉六: 我每日都有同Agoda喺email投诉,我畀晒所有影片相片俾Agoda, 但Agoda话一直都等紧酒店嘅回应,直到退房后一个星期,Agoda 先有个solution俾我。我有问过Agoda酒店会作出一啲咩嘅改善行动,但酒店一直都话我已经退左房所以唔会有回应,亦都冇提过佢哋会改善房间清洁质素。
其实依个行程真系好唔开心,去旅行都系想relax,但系我就俾依间质素低嘅酒店困扰住我。港纸四千几蚊住四晚,CP值极低,我好后悔入住左。如果你睇完呢一篇住后感都改变唔到你入住既想法,唔紧要,只要你抱住一个好差既心态入住,你就唔会失望。

感谢 phoebegas
Coastal23100972792,福君海悦大饭店 的 前廳部經理,回复了这篇点评2020年1月13日已回复

2019年12月21日的点评 通过移动设备发表

从硬体设备可以感受的出一开始
似乎是想要以高规格建制(American Standard的卫浴、西班牙Roca的马桶,Honeywell的空调)
可惜后续维护似乎不佳。
一到住房楼层就有一股霉味。

干净度还算可以。

只是在现今新颖商旅四处林立的台北,同样的价位不会选这一家。

感谢 Eric_Cheng_1982

2019年10月11日的点评

台湾国庆日租住一个晚上,在AGODA这边订也要近4千台币,正午到达时酒店已告知三时未能准时入住更会延后,故在外留至深夜回到,但上一手住户曾使用的毛巾仍在门后没有收走,洗手间内亦未有厕纸,马桶冲水出问题,一直未能把所有清走,多次按键后仍留有色调,且排气很差,床舖附近位置更出现中型蟑螂,早上有一女性房务人员于八时多每个房间不断敲门问是否有联络要求提供厕纸,整个住宿情况恶劣至难以想像,早上投诉后前台态度良好,也有送礼品,但是管理及前线人员问题真的很严重。

感谢 Lantis00

2019年7月22日的点评

刚进房间翻开桌上的资讯本就跑出只蟑螂(活的)。后来换了房间,桌子没擦干净、椅子还有纸屑。致电给柜台却无法再换房间。只说会跟上级单位反应。

感谢 jchung9876

2019年2月13日的点评 通过移动设备发表

房间很小 感觉同样的价位可以订到更好的旅馆
要了一杯水和毛巾 一小时后才送到
附近有点无聊 吃的东西选择行不高

感谢 PIN HSIEN C
FORTUNEHIYAHOTEL,福君海悦大饭店 的 經理,回复了这篇点评2019年4月8日已回复

很遺憾讓您有這樣的住宿體驗
實際上在入住期間 如果房內有任何問題
都歡迎與前台服務人員聯繫
我們會當下為您做處裡的

2018年9月17日的点评 通过移动设备发表

房间很小,广告中宣称的酒吧/餐厅没有营业。2楼的餐厅并不属于酒店,会说英语的员工不多。床又硬又小。双人床也不太大,标准间没有窗户。高级客房要大一些,带有小窗户。我不会再入住这家酒店了。

感谢 truethomascovenant

很遺憾讓您有這樣的住宿體驗