曼谷
收件箱
搜索

“早餐”

水门海南鸡饭
曼谷排名第1,109 (共13,985家美食)
周围地区: 曼谷市区 (Downtown Bangkok)
周围地区: 曼谷市区 (Downtown Bangkok)
2019年9月15日点评 通过移动设备发表

在曼谷早餐的选项不多,如果要吃传统的,这家是个不错的选择,鸡肉饭只要40泰铢,只是鸡肉汤不太推荐肉还是太软了

感谢 HsuB15

2019年9月6日点评 通过移动设备发表

抵达曼谷必吃美食,这个曼谷街头平价小吃经常大排长龙,鸡肉份量大,鸡饭香,泰式奶茶冰凉好喝,每次来曼谷都会吃好几次

感谢 Shih987
2019年8月15日点评 通过移动设备发表

平民价钱绝对系一大卖点,计返港纸一碟都系廿蚊左右,超抵食!味道仲要系好嘅,鸡滑饭香,虽然唔算上品但超值

感谢 GP03w
2019年8月12日点评 通过移动设备发表

虽然要排队但系唔系等好耐。海南鸡饭份量是很少,所以叫一份系唔够饱嘅。苦瓜排骨汤比起海南鸡饭更多惊喜。

感谢 genkigoo
2019年7月15日点评 通过移动设备发表

去咗五日嘅泰国!但系唔可以每一餐都太丰富!咁样会吃不消!无法啦泰国价廉物美!今次去咗呢个上网推介海南鸡饭!咁当然都要试吓啦!但系系冇空调架大家要记住!不过泰国嘅鸡好得意只只都好肥大!佢哋嘅碟头饭大$40!当然我哋食肉兽唔会咁叫法啦⋯⋯我哋最少四个人嗌两碟剩鸡!都系每碟$120⋯⋯
鸡嘅肉质都几滑!不过佢嘅饭呢就一碗好少嘅!加埋特制酱汁唔错!

感谢 HoF121

去过水门海南鸡饭吗? 请分享你的经验!