“阿弥陀佛”

建兴酒家(Central Embassy店)
曼谷排名第886 (共13,972家美食)
菜系: 海鲜
用餐选择: 保护区
周围地区: 曼谷市区 (Downtown Bangkok)

我们两人点的 -咖喱蟹,木瓜沙拉,咖喱鸡,炒合蔬菜,一个啤酒 味道非常一般 环境非常一般 味道不如街食。价4300thb 不建议!

用餐日期:2019年9月
    • 优惠度
    • 服务
感谢 adam1220wang

2019年8月6日点评 通过移动设备发表

建兴海鲜酒家在中央大使馆商场里,是一家很特别的餐厅,他们家的海鲜超级豪华,超级美味,超级新鲜,而且价格便宜。他们的特色菜肴之一是用黑麦咖喱酱烹制的去壳螃蟹,这道菜非常美味,不用费力去拆咬螃蟹的爪子和壳,因此每一口咬下去都是美味佳肴!!

感谢 Guts19
2019年7月15日点评 通过移动设备发表

下午嘅时候去到一间唔开心嘅餐厅!当然唔可以搞到大家扫兴!所以拣咗一间比较质素高嘅建兴酒家!网上话佢啲食物唔错而且仲系好多香港人光顾!咁就试吓啦!不过去到酒楼环境虽然唔错但系冷气就唔够好热!
佢嘅食物同一般泰国嘅份量完全唔同!大家记住下次去到唔好用学泰国嘅份量啊!因为份量超大我哋四个人叫咗八个当然食唔晒打包好多返酒店宵夜啦⋯⋯
我们最欣赏就系咖喱蟹肉贪佢啖啖肉唔使剥壳!春卷丶虾丸丶蟹丸不过不失!石斑鱼超大条⋯⋯但系佢嘅炒鸡非常干!完全唔食得我哋都冇打包攞走!

感谢 HoF121
2019年7月13日点评 通过移动设备发表

前台的女士(我想她可能是经理吧,哈哈)面无表情,态度也是漫不经心的。你好,这家餐厅可是在中央大使馆(Central Embassy)的啊,根本不是在外面市场啊,态度怎么能这样呢。她对待我们毫无专业性可言,真希望她能对我们微笑,但是她不管说什么都会翻白眼。千万不要来这家餐厅。位于中环的那家可比这里好得多。

感谢 dhuynhvan
2019年7月13日点评 通过移动设备发表

晏昼喺附近食完一餐唔系咁开心嘅泰国菜!但系喺附近商场里面有一间
建兴酒家!个囡话喺网上见到有好多海鲜!而且好多香港人都去!好多人都赞!咁都要试试先知道⋯⋯
原本系想早两日食嘅!但系因为佢话已经book满左!跟住之后又约咗食自助餐!所以就变咗第三日先食!
去到有啲中国式嘅feel!我哋约咗6:00!所以佢都唔系太爆满!但系冷气唔够好热!
我最欣赏佢个咖喱蟹肉和炒通芯菜!
其他我就觉得只系一般!
四人共吃了$3600泰国钱

感谢 ConnieW1690

去过建兴酒家(Central Embassy店)吗? 请分享你的经验!