“食枝雪糕去烦怨,三间分店任你选”
XTC Gelato的点评 - 停止营业

XTC Gelato
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年3月15日点评 通过移动设备发表

店铺:XTC Gelato (尖沙咀)
地址:尖沙咀天星码头KP-01号舖

XTC Gelato售卖香港制造嘅意式雪糕,佢哋嘅雪糕选用经认证嘅澳洲牛奶同少量忌廉去整 ,低脂之余不含乳化剂、人造香料同色素,佢哋嘅雪葩仲适合素食人士食用

XTC Gelato搜罗世界各地最安全同可靠嘅材料,例如法国嘅Valrhona朱古力、马达加斯加云尼拿豆同菲律宾农场直送嘅芒果等等。今次去尖沙咀分店食果阵见到有二十款口味可以拣,仲有一部分嘅创新口味同季节限定口味,包括杏仁甜酒、芥辣朱古力、三叶草蜜糖乳酪️、苹果罗勒雪葩等

今次就试咗佢哋嘅大白兔糖同开心果味,仲有山竹雪葩同获奖嘅朱古力味。朱古力味用咗70%可可,食落浓郁够晒dark,啱晒我呢啲钟意食dark chocolate嘅人;大白兔糖味简直喺儿时回忆,估唔到会整成雪糕仲要只味劲似,唔会好甜;开心果仲有粒粒开心果碎,食完真喺觉得好幸福

感谢 hinsonfoodhk

芒果雪芭
清甜可口既芒果味
完全唔酸
相信大人细路都钟意

唔知大家又钟意食咩味呢?

感谢 nkcfung

佢地既雪糕低脂又美味
一人食4球都无问题啦哈哈
双球雪糕  HKD$50
开心果 X 薄荷碎朱古力
开心果味道唔系话好浓郁种,所以食落唔会觉得好甜,雪糕内夹有粒粒开心果 即时加哂分 而薄荷碎朱古力则好有惊喜❤ 薄荷用上碎薄荷叶 薄荷味道浓郁,碎朱古力有锦上添花既效果
芒果柚子雪芭 X 抹茶
芒果柚子雪芭系季节限定口味 雪芭口感酷似沙冰❄ 由于没有加入奶制品整成,味道显得份外清新 喺猛烈阳光下食佢宁舍消暑 而抹茶口味雪糕一向系我至爱,味道系较甜种 甜中带点苦涩,香浓细滑绝对系我杯茶
XTC Gelato
尖沙咀天星码头KP-01号舖

感谢 foodie_anniechan
2019年12月11日点评

公司网站讲系香港的品牌,都应该支持下嘅。见到有港式奶茶同最钟意嘅 pistachio,就唔驶考虑其他。

但食落口就有啲失望,溶溶地,又冇想像中咁滑。

用咗「易赏钱」apps 免费升级嘅 coupon,如果唔系$40得一球,我应该会打心口。

感谢 AnthonyLaw
2019年8月6日点评

我觉得呢个既特别之处系有好多唔同有趣既味道。今次我食左芒果椰子味,我觉得佢阵味好特别,好似食紧溶左既耶丝咁,唔错。

感谢 kelvin319

查看过XTC Gelato的旅行者还看了