“越南粉”
Le Viet的点评

Le Viet
提供送餐服务
香港排名第92 (共16,378家美食)
卓越奖
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年2月4日点评 通过移动设备发表

好耐好耐冇食过越南粉又好挂住滴滴咖啡,行过 the one揾到间价钱一d都唔贵就去食个 lunch。

越式生牛肉粉就必叫的,汤底好浓牛肉好嫩好滑冇得输👍🏻👍🏻👍🏻

大虾菠萝焗饭大大只大虾有成三大只,仲有新鲜菠萝加埋一齐炒味道好好。

青木瓜大虾🍤鸡丝沙律,木瓜丝好爽口,鸡丝一d都唔鞋口加埋个汁好开胃好好味,我个人觉得必试。

香芒糯米饭,芒果🥭好甜,糯米饭上枱仲系热辣辣加椰汁🥥正正正。

越南滴滴咖啡☕️卖相已经好特别,有浓浓咖啡香,杯咖啡真心唔错。

感谢 hei-ccc

2021年2月3日点评 通过移动设备发表

睇完医生赶住六点前堂食,5:15就冲左入黎食个quick dinner!

估唔到呢个钟数仲有lunch set嗌!包埋餐饮!

越式生牛肉粉

肠胃唔好,唔想食生牛肉,staff话牛肉可以well done!好体贴!:smileheart:

Le Viet越式拼盘

有扎肉蒸粉包、虾饼、春卷同猪颈肉
大推虾饼!热辣辣,有口感,好扎实!

猪颈肉炒金边粉

睇落平平无奇,无乜色水,但食落几香口,再叫staff比d fish sauce我加落去几好食!

唔记得左拼盘有猪颈肉😅!lunch menu 有海鲜炒檬粉嗌仲平d🤣,下次可以试下!

椰青🥥
青甜!但系饮几啖好快就啜哂😅

份量足!系呢个商场黎讲算系比较抵食既餐厅!平靓正!

感谢 tabelai
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文
2021年2月1日点评 通过移动设备发表

去过喺旺角嘅分店,好味留有好印象,今日喺呢个商场见到原来都有分店,毫不考虑之下就入去开餐😆

叫咗$72嘅Lunch Set「Le Viet 招牌饭」,送餐汤,跟餐加$8要咗个「椰汁红豆冰」;再加$168嘅「辣椒膏炒大虎虾」同埋$62嘅「咸鱼炒芥兰」😋

-「咸鱼炒芥兰」先上,蔬菜先上非常好,我非常喜欢由食蔬菜开始,感觉健康啲;芥兰菜新鲜爽脆,加咸鱼、姜丝、大量蒜头一齐炒,好美味😋
-「辣椒膏炒大虎虾」带微辣,加咗洋葱、青椒、红椒、香叶、香葱等,连辣椒膏一齐炒,非常重身兼味浓😁
-「Le Viet招牌饭」里面有鸡翼、猪扒、扎肉,呢个招牌饭相当好食😋

非常饱饱又满足嘅一餐😋

1  感谢 BCChan6
2021年2月2日点评 通过移动设备发表

今日放假, 同朋友喺The One shopping完后食个Long Lunch.

落到四楼, 见呢间越式餐厅都几多人 ,所以选择呢度食个午饭,竟然给我们很大惊喜

牛油鸡翼
非常香,离远已经闻到香味,鸡翼面上的金蒜非常抢味,外皮香脆到极点, 毫不吝啬地用上厚身鸡翼, 肉质嫩滑. 五 只份量一碟每人两,三只刚好,

牛油鸡翼太邪恶,所以需要一个沙律清新一下。

Papaya Chic & Crab Meat Salad
青瓜被厚厚的蟹肉和鸡丝埋没了。 蟹肉鲜甜,鸡丝份量也不少 ,青瓜切丝得一条条容易入口,而旁边青瓜就较厚切。 沙律汁另上,可因应自己喜爱的程度而自行添加,非常细心。

感谢 CatherineC4810
2021年1月3日点评 通过移动设备发表

今日系The one 被一间开放式餐厅吸引,餐厅装潢五颜六色,非常引人注目,于是入去食午餐。叫左以下几样食物。
1.越式小食拼盘$115,最近做特价$98,有买款小食,份量好多,虾饼🍤炸得非常脆口, 虾肉十分弹牙,唔会感觉好多粉,猪颈肉烧得好香口,越式米纸春卷和扎肉蒸粉包,上面撒干葱好香。
2. 火车头🚆酸辣锅$148, 火车头固名思义好多材料,汤超浓郁,有好多菠萝粒蕃茄芽菜,汤料十足,落能后加粉丝吸晒d汁相信会天完美,汤系甜+酸,好微既辣,有几片厚切雪花肥牛,牛味浓肉质软熟不肥,还有牛腩肉和牛栢叶,犹如甜酸但不辣的冬阴公汤。
3. 大虾🍤菠萝炒饭$78,午式套餐,超级抵食,而且高水准,饭炒得粒粒分明,配料有菠萝🍍粒、红肠、火腿、杂豆、鸡蛋🥚碎,且有三只新鲜弹牙既虾,净系材料都十分丰富,再加上越式滴滴咖啡,杯底有练奶,滴完咖啡☕️搞浑,非常香且滑溜。

感谢 cmycmy917

查看过Le Viet的旅行者还看了

去过Le Viet吗? 请分享你的经验!