“龙虾套餐 抵上加抵”

The Point Tsuen Wan
提供送餐服务
香港排名第34 (共15,897家美食)
周围地区: 荃湾
周围地区: 荃湾
2021年3月24日点评 通过移动设备发表

朋友约我系荃湾行街食饭,佢订咗The Point。因为佢做会员,特价套餐都有九折及同时使用100元优惠券,几抵。

餐厅都几大间,空间感足,我哋坐卡位,好舒服。点咗二人龙虾餐$ 428,套餐已包括餐汤、沙律、Pizza及主菜。

龙虾汤x2
热辣辣,好creamy,好味。

龙虾红菜头沙律
摆盘好靓,沙律菜好新鲜,配以龙虾肉、切得薄薄又爽口既红菜头、酸甜既沙律汁,感觉好健康。

原只火焰焗酿龙虾比萨
Pizza做得好出色,9”大嘅香脆薄批,已经切好6份,龙虾肉、香浓软滑嘅芝士及车厘茄满满铺喺Pizza上面,好好味。

主菜我哋加$98转咗原只龙虾意粉
龙虾酱汁香浓惹味,而且好挂汁,配以龙虾肉,番茄及香草,口感好丰富。

叫呢个二人龙虾餐,饮品半价,我加$24点咗杯Pomegranate with Lemon,红石榴配以柠檬,味道酸酸甜甜,好开胃。

呢个套餐份量足,两个人差啲食唔晒。附近有Donki,食饱饱后去行街街。

2  感谢 joey20202

2021年3月24日点评 通过移动设备发表

朋友约我喺荃湾食饭,佢话想食好味嘅西餐又要坐得舒服,咁我提议嚟呢间餐厅食龙虾餐,朋友举脚赞成,我哋就嚟咗呢度食晚饭

叫咗$428嘅 Lobster Set For Two, Starter有「龙虾汤(两客)」同埋「龙虾红菜头沙律」;仲有一个Pizza,系「原只火焰焗酿龙虾比萨」;Main Course 我哋拣咗「原只龙虾车厘茄伏特加忌廉汁扁意粉」,要加$98

-「龙虾汤」几creamy几好饮
-「龙虾红菜头沙律」有两件龙虾肉,配沙律菜简单好食
-「焗酿龙虾比萨」焗得好香口,上枱嘅时候店员哥哥仲加酒点火,烧咗一阵,几吸睛;龙虾头里边酿咗芝士同小虾仁,pizza里边亦有啲龙虾肉同小虾仁
-「原只龙虾车厘茄伏特加忌廉汁扁意粉」嘅龙虾肉已经拆晒落意粉度,几乎啖啖意粉都有啲龙虾肉,非常鲜美,呢个意粉仲加咗大量蕃茄嚟煮,充满umami,非常好食

朋友好开心我带咗佢嚟呢度食,佢食得开心又满意

1  感谢 BergmanChan
2021年3月14日点评 通过移动设备发表

与女友到荃湾西多个商场购物消消闲,商场内多家食店都各有风味,论西餐对这家「The Point 亅印像很好!
多次光顾都保持水准!
今天重临午餐,点了 一份二人火焰龙虾套餐 428元
包 含有~沙律,龙虾汤×2,9寸pizza x1,酿龙虾芝士通粉×1。
可加38元加配甜品。
饮品半价 ( 瓶装餐饮酒 除外)

龙虾汤很浓郁,鲜味!

红菜头沙律~
蔬菜新鲜,清甜,虾肉,味道清新!

酿火焰龙虾pizza~
肉有小虾肉,蔬菜粒,味道调味得宜!

龙虾芝士焗通粉~
芝士酱汁未用力的粉口感烟韧,好味!

在窗旁卡位下享用了这份丰富又好味的午餐真的很满足!

感谢 richwong827824
2021年3月3日点评 通过移动设备发表

今天好友生日邀请出来午餐庆祝! 他爱吃pizza,选了在荃湾西如心广场二期的"The point pizza+ pasta"希望他会喜欢!
我喜欢这里的园林环境,坐落很宽敞开扬舒服,食物制作又有水准!
点了一份人气二人龙虾pizza+意粉套餐 $ 428
有餐汤,沙律,意粉和pizza也可+钱 配 饮品和甜品

龙虾汤~
呈橙红色的浓稠适中味道浓沃鲜甜,又够热!很好!

红菜头沙律~
卖相很有霸气!顶层 整个龙虾头,下层有鲜甜虾肉和两片颜色鲜艳的红菜头爽口中大清甜,配料中有 的蔬菜粒很清爽顶层配上食用花和橙皮丝点缀,真是一个刚柔并重的沙律!

原只火焰局养龙虾 9''pizza
职员淋上酒再点火,即时出现一道火焰,很有效果!
热辣辣的pizza 面层的龙虾内酿了鲜菇,虾粒和蔬菜粒味道鲜味,
批底香脆芝士和虾肉都香浓和爽脆!好友也大赞好味!

龙虾芝士焗通粉~
芝士酱汁填满了通粉,每口都有酱汁蟹肉的滋味!

朱古力布朗尼烤香蕉 $ 38
煎pan热辣辣的与朱古力布朗尼上雪糕形成冰火交融口感,热热的香蕉又香又甜!

感谢 jadeAujade
2020年11月21日点评 通过移动设备发表

当天太太突然想吃义大利餐,我们立即便回想起这家味道很不错的The Point

位置:荃湾如心广场2期2楼,有连接天桥直达西铁站及巴士总站,非常便利(5/5)
环境:餐厅寛阔而舒适(4/5)
服务:店员没给压力,下单时很有礼貌(4/5)
食物:食材新鲜,用料十足(5/5)

经典套餐 $398
看到觉得挺优惠,便点了一份

龙虾汤 +$18/位
选配了龙虾汤,主因之前一试难忘这次同样没让人失望,龙虾汤很香很浓郁亦有不少龙虾肉,喝过后感觉满足❤️

烟三文鱼露笋刁草忌廉汁天使面
忌廉汁很滑奶油味重,天使面很幼滑且份量多,烟三文鱼熏的香又厚,露笋新鲜,整体很合本人口味

卡邦拿薄饼
一上台立即被那鲜温泉蛋吸引,配合满满的义大利风干火腿以及用水牛芝士、巴马臣芝士及忌廉芝士酱布满的薄饼,味道丰富及多汁,热食是真的十分美味

荔枝冰茶
跟餐配的饮品,果味香很可口

墨鱼汁海鲜义大利饭 $138
加点了一份义大利饭,墨鱼汁颜色很美,只可惜米饭不是完熟至于海鲜份量足,有大头虾、青口、鱿鱼圈及蚬,款款都很鲜味,即时感觉化算

巧克力布朗尼 $68
太太最爱的甜品,布朗尼巧克力味浓郁,再配上香草霜淇淋,一热一冷再加上烤香蕉及本人最爱的合桃,让人享受到四重口感

这已是我们第七次光顾,绝对是高质而价格合理的餐厅我们已做了会员,肯定会再次回头呢

1  感谢 momohing

查看过The Point Tsuen Wan的旅行者还看了

去过The Point Tsuen Wan吗? 请分享你的经验!