“吃了一餐好正龙虾餐。”

The Point Tsuen Wan
提供送餐服务
香港排名第45 (共15,700家美食)
周围地区: 荃湾
周围地区: 荃湾
2021年4月18日点评 通过移动设备发表

吃了一餐好正龙虾餐。头盘是龙虾红菜头沙律。清新。红菜头好甜。龙虾不多。但蔬菜新鲜,正。龙虾汤特浓。好cream。龙虾味重。不会水汪汪。龙虾焗通心粉。比较特别。好芝士。通粉恰到好处。不会太粉又不会太淋。整体食物质素高。2人份量合理。好饱

用餐日期:2021年3月
感谢 483michellen

2021年4月6日点评 通过移动设备发表

奖励自己食餐丰富的龙虾晚餐绝非难事!The point 帮到你!:like:
平时大日子都会自己买龙虾返屋企煮,但系The point有个龙虾套餐好抵食,四百几蚊,真系可以平日都食到龙虾了。
二人套餐,有齐餐汤、沙律、两个主菜、甜品及饮品,认真抵食。
每一样食物,无论卖相及味道也非常满意,绝不马虎。
先上个龙虾汤,虾味浓,正!
再来一个龙虾红菜头沙律,个红菜头好新鲜,配搭色彩鲜艳的食用花认真吸睛。
重头戏出场——原只火焰龙虾焗Pizza ,上菜时侍应会为Pizza点火,真系够晒gimmick!而且烧过的龙虾更发出微微的焦香,更加令人垂涎欲滴。
龙虾芝士焗通粉真系好好味,芝士香味浓郁,啖啖龙虾肉,美味!

感谢 Discover809597
2021年3月24日点评 通过移动设备发表

朋友约我系荃湾行街食饭,佢订咗The Point。因为佢做会员,特价套餐都有九折及同时使用100元优惠券,几抵。

餐厅都几大间,空间感足,我哋坐卡位,好舒服。点咗二人龙虾餐$ 428,套餐已包括餐汤、沙律、Pizza及主菜。

龙虾汤x2
热辣辣,好creamy,好味。

龙虾红菜头沙律
摆盘好靓,沙律菜好新鲜,配以龙虾肉、切得薄薄又爽口既红菜头、酸甜既沙律汁,感觉好健康。

原只火焰焗酿龙虾比萨
Pizza做得好出色,9”大嘅香脆薄批,已经切好6份,龙虾肉、香浓软滑嘅芝士及车厘茄满满铺喺Pizza上面,好好味。

主菜我哋加$98转咗原只龙虾意粉
龙虾酱汁香浓惹味,而且好挂汁,配以龙虾肉,番茄及香草,口感好丰富。

叫呢个二人龙虾餐,饮品半价,我加$24点咗杯Pomegranate with Lemon,红石榴配以柠檬,味道酸酸甜甜,好开胃。

呢个套餐份量足,两个人差啲食唔晒。附近有Donki,食饱饱后去行街街。

2  感谢 joey20202
2021年3月24日点评 通过移动设备发表

朋友约我喺荃湾食饭,佢话想食好味嘅西餐又要坐得舒服,咁我提议嚟呢间餐厅食龙虾餐,朋友举脚赞成,我哋就嚟咗呢度食晚饭

叫咗$428嘅 Lobster Set For Two, Starter有「龙虾汤(两客)」同埋「龙虾红菜头沙律」;仲有一个Pizza,系「原只火焰焗酿龙虾比萨」;Main Course 我哋拣咗「原只龙虾车厘茄伏特加忌廉汁扁意粉」,要加$98

-「龙虾汤」几creamy几好饮
-「龙虾红菜头沙律」有两件龙虾肉,配沙律菜简单好食
-「焗酿龙虾比萨」焗得好香口,上枱嘅时候店员哥哥仲加酒点火,烧咗一阵,几吸睛;龙虾头里边酿咗芝士同小虾仁,pizza里边亦有啲龙虾肉同小虾仁
-「原只龙虾车厘茄伏特加忌廉汁扁意粉」嘅龙虾肉已经拆晒落意粉度,几乎啖啖意粉都有啲龙虾肉,非常鲜美,呢个意粉仲加咗大量蕃茄嚟煮,充满umami,非常好食

朋友好开心我带咗佢嚟呢度食,佢食得开心又满意

1  感谢 BergmanChan
2021年3月14日点评 通过移动设备发表

与女友到荃湾西多个商场购物消消闲,商场内多家食店都各有风味,论西餐对这家「The Point 亅印像很好!
多次光顾都保持水准!
今天重临午餐,点了 一份二人火焰龙虾套餐 428元
包 含有~沙律,龙虾汤×2,9寸pizza x1,酿龙虾芝士通粉×1。
可加38元加配甜品。
饮品半价 ( 瓶装餐饮酒 除外)

龙虾汤很浓郁,鲜味!

红菜头沙律~
蔬菜新鲜,清甜,虾肉,味道清新!

酿火焰龙虾pizza~
肉有小虾肉,蔬菜粒,味道调味得宜!

龙虾芝士焗通粉~
芝士酱汁未用力的粉口感烟韧,好味!

在窗旁卡位下享用了这份丰富又好味的午餐真的很满足!

感谢 richwong827824

查看过The Point Tsuen Wan的旅行者还看了

去过The Point Tsuen Wan吗? 请分享你的经验!