“支持黄店cafe旅游主题”

牧羊少年创意咖啡馆 by GABEE.
香港排名第65 (共659家咖啡和茶)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年1月20日点评 通过移动设备发表

黄店cafe吞拿鱼焗酥盒$68值得一试~意大利浓郁玫瑰可可口感顺滑真·玫瑰自然不造作不甜得滞

灸烧荷兰汁猪肉扒卖相好吸引有两块肉质同味道都可以$78荷兰抵食~窝夫好厚身脆底慢慢食唔会淋

感谢 183nora

2020年11月29日点评 通过移动设备发表

京都春日(2人用) HK$108
草莓窝夫配云尼拿雪糕
窝夫个面洒左啲糖粉,再配上士多啤梨,雪糕、cream同士多啤梨酱,卖相已经好吸引
热辣辣上枱,食落外脆内软,而且同云尼拿雪糕以及cream都好夹,食落又唔会好甜
不过士多啤梨有小小酸,有啲可惜

法式苹果挞配云尼拿雪糕 HK$78
呢个苹果批有惊喜,个挞皮好酥脆,好香嘅牛油味,啲苹果酸酸甜甜咁,好开胃
热辣辣嘅苹果批令雪糕瞬间溶化,完美融合苹果挞,出奇地夹
好推荐呢个苹果批

感谢 loveatandtravel
2020年11月13日点评 通过移动设备发表

尖沙咀行街到晩饭时间见这餐厅个名几特别就试吓,三个人要了鸡胸肉意粉($98),烟三文鱼薄饼($128),日落巴黎雪糕窝夫($108),都几好食,连加一$367,尖沙咀正常价格。

感谢 Edward629
2020年5月10日点评 通过移动设备发表

五穷六绝七翻身,果然冇错!
话说五月份有最少四位同事生日,我身为长辈又系上司,梗系要请啲小朋友食饭啦……
今次轮到女同事妹妹‍♀️生日,话说柒妹今期非常劲人气爆晒灯所以隆重其视同佢食个dinner囉‍♂️顺便叫埋肥同事都系五月生日
收工出发,又系我第一个到,原本谂住买蛋糕,提早去到餐厅问佢有冇生日优惠,侍应话可以系个甜品度加佢哋个名同埋蜡烛️又悭返两旧水
等咗20分钟,终于人齐可以叫嘢食

因为仲有限聚令嘅关系,所以都坐得好宽躺

第一道菜就系意粉唔可以话有特别惊喜,但系几好食,其实我逢系蕃茄嘅意粉我就觉得唔会差得去边

第二道菜系Pizza呢个确实好食,虽然雪藏虾加蟹柳,但系芝士味非常浓郁,如果冇食错应该系水牛芝士嘅味道,饼仔非常好味

第三道菜系杂扒鸡扒块鸡皮非常脆口、猪扒正常,但系旧鱼柳就非常之滑

最后食埋甜品又搞掂一位同事生日了

感谢 ChrisWan1612
2020年3月27日点评 通过移动设备发表

曾到访其他分店 第一次到尖沙咀分店 店面不大 有4人高枱位 2人木枱位 店外吧枱位
而与友人坐的2人木枱位与邻座挺近的 幸好座位还算宽敞

先看看餐牌 主食主要为意粉 只有6款 除此之外就只有饮品及甜品 没有套餐选择 所有需要单点

《鲜忌廉黑松露酱杂菌意大利粉》意粉量不多 这意粉胜在多浓厚的黑松露忌廉汁足够黑松露味 便可吃多碟意粉了

《鲜忌廉野菌帆立贝意大利粉》加了芝士条 意粉不错 挺有弹性 可惜主角帆立贝挺韧的 扣分 $108便不值了

《哈利波特啤酒咖啡》令我想起了日本主题乐园喝过满泡的啤酒 所以点了尝尝 不负所望 很好喝 这饮料搅拌几圈 便会不断吐泡泡 不小心就满出来了 真的拌两三圈就好 后劲很强味道很好 啤酒及咖啡的味道也喝得出来 想不到挺匹配

一意粉一饮料共$166 意粉量对于平常要吃得比较多的女性也不够 要再去吃甜点 才能满足

感谢 118Rabbit

查看过牧羊少年创意咖啡馆 by GABEE.的旅行者还看了

去过牧羊少年创意咖啡馆 by GABEE.吗? 请分享你的经验!