“铜锣湾 | 找寻食通天美食”
Mad For Garlic的点评

Mad For Garlic
香港排名第306 (共13,928家美食)
周围地区: 湾仔/铜锣湾

味道带少少甜 挻有咬感的甜品 配上雪糕来食
可以食到冰火交融的口感 雪糕味道不太甜刚好的

1  感谢 CHINGCHINGJAIII

2019年8月10日点评 通过移动设备发表

朋友又带路食好嘢。今次不是什么名贵食材,只是用蒜头来做不同料理,有特色。

首先饮料点了white berry cooler ,淡淡的粉红色好靓。加入了白酒,酒精成分不高,清新可口。

蒜茸饱外脆内软,蒜味浓郁。

牛油果藜麦沙律够健康。牛油果,蔬菜,藜麦,芝士,豆和蒜头,混合白醋汁,微酸的口感,开胃。

蓝芝士披萨劲惹味。饼底薄够薄脆,芝士香浓而不腻。

整体食物水准不错,环境也有特色,好似进入了酒窖里,气氛不错。

用餐日期:2019年8月
感谢 lkfw
2019年8月9日点评 通过移动设备发表

有个老友同屋企人大家政治意见不一⋯⋯闹得非常不愉快!所以叫我出嚟诉下苦!其实我觉得如果大家意见不一!千其唔好讨论免得闹大交!尤其家人免得伤和气!
所以揾间情调好啲气氛轻松啲嘅餐厅Mad for garlic
位于时代广场食通天11楼
餐厅装修非常有特色!欧陆式酒窖设计!感觉摩登!以蒜头为主!
而且仲酒饮添
蒜蓉包
每人奉送一件!超香脆!充满香浓嘅蒜蓉味!
Garlic steak
由热烤招牌蒜头山肉眼扒$288
220g
呢个价钱来计呢个肉眼扒非常超值!肉质鲜嫩多汁!五成熟刚刚好!又有质感又juicy好香牛肉味!配以炸蒜片!蒜头炸得非常香脆!而且份量好多⋯⋯连啲洋葱都充满蒜头嘅香气!
香蒜炒三色菇菌$28
蒜香味非常香浓!而且份量都唔细!虽然只系Side Dish
Piña colada $58
椰子味香浓又带少少酒
Tropical fruit tea(Green apple)
味道清新!仲有少少杂果!

感谢 HoF121
2019年8月8日点评 通过移动设备发表

卒之等到放假前夕啦⋯⋯一个礼拜其实都几难过架如果无啲美味嘅食物陶冶下自己!仲有今日我个乖女同埋佢嘅男朋友同我地一齐共进晚餐!超开心!其实开心好简单!一家人食餐饭就已经好满足!而且见到个女开心自己都非常开心!
拣餐厅梗系要揾返啲时尚啲先啱年青人嘅口味啦⋯⋯仲有要企理干净又坐得舒服都系最重要!
Mad for garlic
呢间系我个女嘅男朋友request☝️因为觉得食西餐来讲都算非常正宗!而且仲系韩国式嘅西餐!啱晒佢嘅国籍!
Free bread
免费嘅蒜蓉包
我哋有四个人每人送一件!超松脆!蒜蓉味非常突出!超水准!
Caesar salad凯撒沙律 $128
呢度有别于其他餐厅!佢哋采用完棵罗马生菜⋯⋯罗马生菜超爽脆香甜!仲有佢男朋友最爱嘅南瓜添!脆芝士丶烟肉粒!仲有重要嘅主角就系松脆嘅蒜头片!店员奉上口中我想超多嘅芝士!
Garlic snowing Pizza $148
饼底松脆可口!大虾新鲜弹牙!又有菠萝!当然仲有超香脆嘅炸蒜脆片添!呢个系signature pizza!点可以错过!加上大量嘅即磨芝士碎!
嚟到呢度点可以唔叫返两杯Cocktail好出名嘅
Red wine berry cooler $50
唔系好饮得酒嘅朋友!都可以试吓㗎!
有啲似果汁非常易入口!

感谢 ConnieW1690
2019年7月31日点评

上星期书展嘅最后一日,猪太郎同屋企人喺会场只系食咗啲小食,完咗书展之后就去咗铜锣湾嘅Mad for Garlic食返个early dinner~平日嚟仲要只系六点松啲,就算带埋小朋友嚟食都无问题呀!食物质数好,连啲staff都一样好services!

Garlic Cream Mussels $188
少少辣好惹味嘅蒜香忌廉汁煮鲜活蓝青口会跟埋法包片,猪太郎就钟意将法包片浸落去,吸引埋蒜香忌廉汁嘅精华!青口份量适中,蒜香忌廉汁包住每只青口,啖啖蒜香!

Grilled Pork Belly SSAM $168
唔食牛嘅朋友一定一定要试下呢款烧猪腩,SSAM即系牛油馅角,将馅角撕开再包埋旧肉嚟食,好滋味呀!两大片厚厚嘅猪腩,yumm!!

Garlic for you Steak $258
猪牛都啱食嘅猪太郎仲拣咗Garlic for you Steak,7成熟,MFG甜香汁帮佢增加咗唔少甜度,第一次嚟食嘅家姐仲话呢粒原个醋渍蒜头唔会太辣,平时好少食到!肉味香浓,慢慢食都唔会话干争争!btw~钟意铁板feel嘅热板烤MFG招牌肉眼扒!

Spinach Alfredo pizza $148
不嬲对菠菜鸡肉呢个配搭无抵抗力,薄批再加埋软腍嘅芝士,食完一片又一片,仲有少少烟肉同车厘菇,多重口感!

感谢 msmessypig
此点评为TripAdvisor会员个人反馈,不代表TripAdvisor的意见。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.de 查看原文

去过Mad For Garlic吗? 请分享你的经验!