“泰泰泰越”
Cambo的点评

Cambo
提供送餐服务
香港排名第51 (共16,064家美食)
卓越奖
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2020年12月21日点评 通过移动设备发表

之前已经同朋友食过一次
咁岩行街经过要食野,大家都想食泰越菜就入左去

今次好多人食,饿饿既我地,快快点餐就食

泰式青咖喱软壳蟹配法包🦀
软壳蟹爱好者,见到点会放过,佢就算放耐左都唔会油,而且有肉食。个底仲有啲薯仔,我觉得可以再林啲,青咖喱我以为佢系会唔水,但原来内有乾坤,点过法包嘅时候,呢个水度系可以令到个法包好入味,水都做到咁入味都几正

菠萝海鲜焗饭🍍
已经好耐冇食过呢个饭,成日同朋友讲笑女仔要食多啲菠萝,味道唔错,肉松绝对系精华

柚子茶唔知系咪太好卖,我哋想要第二杯嘅时候已经冇晒,我唯有叫普洱茶,系呢间餐厅有普洱茶我觉得好得意,又啱晒去油,然后最后觉得唔太够,叫多咗个菜

椰菜苗
虽然个样俾我哋想像中有出入,但个味道系唔错,我哋都成碟食晒

#泰越 #软壳蟹 #青咖喱 #菠萝焗饭 #influencers #blogger #tst #theone

感谢 fishtailyuen

2020年12月12日点评 通过移动设备发表

喺尖沙咀行完街跟住去Cambo食番set泰式下午茶🥢🍜
每次嚟呢度都一定要点番半打✨沙嗲🔥牛、猪串烧✨😋,烧得肉香又够腍,个沙爹酱仲好好味添👍🏻

✨香茅烤🐷猪颈肉✨爽脆口感醃得味道极之好,惹味焦香配埋自家制酸辣蘸汁,风味一绝👍🏻🐖😂

仲有🥣冬荫大虾汤粉都系必点美食,最🥰佢嘅汤底,味道系非常非常浓郁嘅蕃茄味冬荫🍅🍅 🇹🇭🔥🦐🦐🦐♨️🥄🤤😋💯

感谢 maggielauyy
2020年12月10日点评 通过移动设备发表

尖沙咀美食

泰式青咖喱软壳蟹锅$96
青咖喱味道正宗,欣赏软壳蟹同薯仔另外上,唔会浸到淋浸晒,个法包外脆内软,包体入边湿润,整体好高质😝

椰青焗饭$103
其实系充满椰浆嘅饭,会食到椰汁嘅清香😚,个饭是甜甜的,仲有虾,章鱼仔,提子乾,青豆,其实好有特色🤣,但好多人第一次都未必接受到🤣,始终甜嘅饭比较少见😚。但我今次第二次食啦,我觉得普遍嘅椰浆焗饭个饭量都好多嘅,大概有两至三碗饭🤣,建议同朋友share😍,

香芒糯米饭$55
估唔到呢个时候都食到咁甜嘅芒果😍,配埋椰浆饭好正🙌

📍Cambo ขุนทอง (The ONE) (尖沙咀)
尖沙咀弥敦道100号The ONE 4楼L403舖

感谢 slash_lovefood
2020年12月10日点评 通过移动设备发表

#foodhkdiscoverer尖沙咀

去骨海南鸡饭🐔🍚($68) 份量比较细🤔但系啱啱够食🤭D鸡好嫩滑👍🏻 而且好有鸡味🐓 啱啱好入味🥴唔会死咸😚 个酸辣汁唔会抢左鸡嘅味🌶 豉油系好稠好黑嘅印尼豉油🥸 但系又唔会好浓味😋 反而引出左D鸡味🐥 去骨做得好好🦴 每一旧鸡都几大块🐔 鸡肉结实啖啖肉🍗 最重要系佢竟然鸡翼都去埋骨😍 好细心🥰 油饭味道偏淡🥱 少少黄姜味🧄 但可以一试😝

串烧沙爹配泰式炒饭🐖🐄🐓🔥🍚($69) 串烧系猪牛鸡各一串🍢 猪肉爽口弹牙🐷 口感好特别😋 牛肉唔会好柴🐮 鸡肉最好食🐓 味道少少甜😝 好入味😚 整体嚟讲火候啱啱好👍🏻 个沙爹酱偏甜😙 但系有几浓花生味🥜 泰式炒饭好惹味😘
有D豆角粒🥬 口感几丰富🤩 值得一试😘

泰式青咖哩软壳蟹配法包🍲🦀🥖 ($96)有个酒精炉座住🔥 保证食𠮶时够热👍🏻 咖哩𠮶耶奶同香茅味浓😋 整体较水💦 但好惹味🌶 入面有茄子同豆角🍆 但系好入味😍 吸晒啲咖哩汁🍲 而且煲到淋晒🥳 D菜令到个咖哩好鲜甜🤩 法包外脆内软🥰 配埋咖哩食简直一流💛 吸晒啲咖哩入去💚 差啲饮晒啲青咖哩😂 软壳蟹份量唔系好细🦀 但系炸得好干身而且一啲都唔油🥳 调味亦都啱啱好🥰 真心推介❗️❗️❤️

猪肉生菜包🐷🥬 ($68)小编食亲泰国菜都必点😝 猪肉有好多香料😋仲有洋䓤🧅同红葱头🧄 好足料👍🏻 味道偏酸😆 系小编钟意嘅味道😍 份量唔算多🥸 一共有5片生菜🥬 反而每一啖都可以包多D猪肉🐖 足料推介🥳❗️

香芒糯米饭🥭🍚 ($55)有紫米同白糯米两种💜 紫米较浓味 有米香😋 白糯米就淡味少少 感觉温和啲😊 糯米整体热辣辣💨 chewy有咬口🥰 而且粒粒分明😍 第一次芒果糯米饭有咁甜嘅芒果🥭 新鲜而且甜😘 差啲想叫多份🥲

价钱: 💋💋💋💋
味道:💋💋💋💋
抵食:💋💋💋💋
环境:💋💋💋💋
. ——
地点:Cambo ขุนทอง (The ONE) (尖沙咀)
地址:尖沙咀弥敦道100号The ONE 4楼L403舖
营业时间:11:45-23:30

#泰国菜 #文青 #香港 #00s尖沙咀 #尖沙咀美食
#likes #like #follow #likeforlikes #instagood #instagram #followme #likeforlike #likeforfollow #followforfollowback #f #followers #followback #photography #followforfollow #comment #picoftheday

感谢 foodhkdiscoverer
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文
2020年12月9日点评

今日系尖沙嘴想食泰国菜🇹🇭,就同朋友黎左呢间位于尖沙嘴the one嘅泰式餐厅试下啦🥳。
泰式青咖喱牛腩锅($69)
呢度嘅青咖喱味道够晒香同浓郁🤤,而且牛腩口感一流👍。
泰式炒贵刁($69)
炒贵刁味道酸酸甜甜,另有一番风味😆,跟餐仲有一碗汤添。
泰式炒通菜($62)
炒通菜味道有少少辣🙈,不过依然好香😋。
泰式炸虾饼($68)
虾饼一向我都好钟意❤️,而且点埋泰式辣酱更加美味😙。
焦糖炖蛋($36)(买一送一)
最后当然要叹番个甜品🍮,呢度嘅焦糖炖蛋仲有买一送一优惠🤩,甜得黎又唔会腻,非常满足💕。
青柠梳打(跟餐+$8)
椰汁红豆冰(跟餐+$8)

感谢 10percentjj

去过Cambo吗? 请分享你的经验!