“抵食午餐”
Cambo的点评

Cambo
香港排名第58 (共15,689家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年2月8日点评 通过移动设备发表

环境舒适的泰国餐厅,系方便嘅尖沙咀地段,午市提供$70左右的套餐,包括一个主菜及饮品,如需转特饮亦只是加$8 ,非常抵食。海南鸡饭的香油饭,很香鸡油味,鸡肉份量多,大大件。另外泰式炒河粉同样做得唔错,份量大,10分抵食

感谢 Lin L

2021年2月8日点评 通过移动设备发表

之前都食过好多次呢一间泰国嘢今日约咗妈咪出去食晏,就嚟望一望,原来lunch有好抵食嘅set,60几蚊左右已经包埋嘢饮!!
我哋叫咗一个猪髀饭,一个pad thai~
原来猪髀饭系成煲仔咁,都几多肉,炆得超林好好味!
Pad thai酸酸甜甜好开胃,不过干身啲就好啦!
另外梗系要加埋我最钟意嘅泰式拼盘,因为有我最钟意食嘅炸虾饼!呢度有分大同世size因为我哋得两个人食,所以加咗个细嘅!
每人有三粒全部都炸得好好食

⭐️椰青 $42
热柚子蜜 $28
每次食泰菜都要饮我最钟意嘅椰青 天然又清甜

感谢 eatwith4feipor
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.au 查看原文
2021年2月4日点评 通过移动设备发表

香芒檽米饭
My favourite as always

感谢 gonijiwa
2021年2月2日点评

好耐无食泰国菜,想食d抵食而质素又有保证既,不如就黎The ONE既泰越Fusion Cambo啦,上次黎过好正啊!

Cambo Set 午餐照旧抵食,好似同上次黎一样。价位由$62到$85不等,另收加一,配柠檬茶,奶茶,咖啡。款式选择唔少,有饭有河粉有汤粉,咖喱串烧海南鸡等等。冻咖啡另加$5,特饮另加$8。

饮品选择可不少。

我地每人叫左一份午餐,再加两份泰式烧烤分享。

串烧鸡牛猪半打 $89+10%

上次食左Cambo Set既串烧,包三串鸡牛猪,泰式炒饭同野饮卖$69,但系主餐牌半打只卖$89,今次决定转战主餐牌。六大串串烧,啖啖肉同热辣辣。鸡肉去左皮,猪肉皮脆肉香,牛肉大大旧。三款肉都有炭火香同蜜糖味,沾d甜甜地既沙嗲酱仲正。沙嗲酱食唔哂,仲可以同下底既梛菜丝同食。

香茅烤猪颈肉 $76+10%

我地两个食肉兽仲想食多d肉,所以叫多份泰式烧烤既香茅烤猪颈肉。有九块猪颈肉,全部都系㶶边,外脆内嫩。外皮黑椒味好重,入面食落唔觉肥,沾甜酸酱食好味。下面垫底既梛菜丝都好新鲜,位量亦多,仲有萝卜丝同青瓜两块。

泰式猪颈肉湿炒河连餐汤 $69+10%

第一次试呢个Cambo Set,份量几多。猪颈肉有六块仔左右,超淋,食落唔肥。蔬菜粮足,有芥兰,菜心,椰菜,草菇,黄豆,红萝卜,非常健康。河粉炒得算系咁,都唔算油。炒河汁唔油又唔咸。总括黎讲,几唔错。

泰式炒贵刁连餐汤 $69+10%

呢个都系Cambo Set之一。上次食过实在太正,唔可以唔encore。炒贵刁份量大大碟,贵刁粉好幼身又滑,配料有三只虾,好多韭菜,芽菜,蛋丝,樱花虾仔,仲有花生碎同青柠放碟边任你自己加。重点系个酱超好味,甜得黎又唔过份,捞埋d粉食湿湿地酸酸甜甜咁,好好味!味道好再加埋唔同材料带黎嘅唔同口感,好味!

餐汤系简单既冬瓜清汤,清清地,有一旧冬瓜同好香既新鲜香莤,饮落几健康,饮完好暖胃。

梛汁绿豆冰 +$8+10% 梛汁红豆冰 +$8+10%

次次都会叫椰汁红豆冰同梛汁绿豆冰,因为跟餐只需加$8,超抵,饮完好似食完糖水。我个杯椰汁红豆冰梛奶香滑唔腻不过甜,底下红豆粒粒分明,好解渴。

今次有得坐窗口位,有阳光晒住冬日暖笠笠。整体而言,座位舒适,餐厅光猛,服务正常,位置就脚,特别系食物抵食,实有下次。

感谢 PickyCouple616403

去过Cambo吗? 请分享你的经验!