“好味泰国餐”
Cambo的点评

Cambo
提供送餐服务
香港排名第60 (共15,894家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年2月22日点评 通过移动设备发表

餐厅虽然细细间, 但系满满是客人, 很热闹, 点完餐就好快上菜,员工态度有善

蒜蓉炒芥兰 $62
炒芥兰选择了蒜蓉味所以唔系辣,清甜不油腻, 适合不吃辣的人

泰式炒贵刁$69
粉质坚韧不会烂 ,酸甜不辣, 有好多花生碎系面 , 又配有青柠汁, 令味道更加清新 有四只大虾, 都好新鲜!

泰式猪手猪脾饭 $72
猪手偏瘦,不太多肥肉,猪皮烟韧! 配有有很多咸菜,芥兰,有半只蛋,所以感觉上不肥腻! 还配有辣酱,钟意食辣同埋唔食辣嘅人都啱食!

泰式青咖哩软壳蟹锅$96
配法式长包很有特色!
青咖哩偏甜微辣,咖哩很有泰国的风味,适合不太食辣的人士!
软壳蟹非常香脆,蟹肉鲜甜可口,配咖哩汁非常惹味
咖哩煲有很多泰式蔬菜, 例如有小茄子,水瓜,青豆,配埋薯仔食味道一流!

感谢 foodieselhk

2021年2月8日点评 通过移动设备发表

环境舒适的泰国餐厅,系方便嘅尖沙咀地段,午市提供$70左右的套餐,包括一个主菜及饮品,如需转特饮亦只是加$8 ,非常抵食。海南鸡饭的香油饭,很香鸡油味,鸡肉份量多,大大件。另外泰式炒河粉同样做得唔错,份量大,10分抵食

感谢 Lin L
2021年2月8日点评 通过移动设备发表

之前都食过好多次呢一间泰国嘢今日约咗妈咪出去食晏,就嚟望一望,原来lunch有好抵食嘅set,60几蚊左右已经包埋嘢饮!!
我哋叫咗一个猪髀饭,一个pad thai~
原来猪髀饭系成煲仔咁,都几多肉,炆得超林好好味!
Pad thai酸酸甜甜好开胃,不过干身啲就好啦!
另外梗系要加埋我最钟意嘅泰式拼盘,因为有我最钟意食嘅炸虾饼!呢度有分大同世size因为我哋得两个人食,所以加咗个细嘅!
每人有三粒全部都炸得好好食

⭐️椰青 $42
热柚子蜜 $28
每次食泰菜都要饮我最钟意嘅椰青 天然又清甜

感谢 eatwith4feipor
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.au 查看原文
2021年2月4日点评 通过移动设备发表

意外

香芒檽米饭
My favourite as always

感谢 gonijiwa

去过Cambo吗? 请分享你的经验!