“#尖沙咀 #泰国菜 ”
Cambo的点评

Cambo
提供送餐服务
香港排名第60 (共15,704家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年4月11日点评 通过移动设备发表

#尖沙咀 #泰国菜 #TheOne

泰式明炉乌头锅
Lunch就黎一个乌头锅个火烧住热辣辣咁食,一上枱已经超香! 乌头鱼几好食,配菜够多,条鱼好入味,不过都多细骨幼骨,食既时候要小心 加埋 点海鲜酱一流,酸酸地好开胃

泰式酸辣凤爪
配料好多,亦够酸,不过凤爪嘅味道就较淡。

椰汁红豆冰
甜度适中,椰汁够多够香,价钱合宜,可以一试。

香芒糯米饭
期待咗好耐嘅芒果糯米饭,紫糯米够咬口,椰浆非常香,芒果鲜甜,正

❣️ 整体评分: 8/10
❣️价钱 : 350

Cambo ขุนทอง (The ONE) (尖沙咀)
尖沙咀弥敦道100号The ONE 4楼L403舖

感谢 Alwayhungryy_hk

好快就飞️
心情即刻开心左
老公‍话先去食下泰国菜先
要Ready 心情
‍见餐牌
兴奋要食猪手猪髀饭、飞天通菜、仲无问我叫波萝焗饭、大食到话要叫多款泰式拼盆
通通清晒
价钱又唔贵

感谢 zoet839
2021年4月8日点评 通过移动设备发表

由九龙城嘅金宝已经系佢嘅fans,食泰国嘢一定要去金宝是常常识吧!性价比极高泰国嘢!仲要位于尖沙咀The One!
泰式虾球干炒河
虾大大只鲜虾味十足
泰式青咖喱软壳蟹
因为有优惠$98特别多人叫,差唔多台台都必点!青咖喱偏甜一啲都唔辣!软壳蟹分散炸到脆卜卜!
印度薄饼
泰式炒通菜
通菜爽口,有少少辣但好惹味!
咸柠七
经典嘅味道!食泰国菜必饮!
香芒糯米饭
食泰国嘢点少得芒果糯米饭!
糯米饭有白糯米加黑糯米,两个都热辣辣加埋香甜椰汁好好味加上芒果好当造,特别香甜多汁!
绝对值得encore嘅泰国菜但记得book位,否则要等好耐呢!
#泰国菜#尖沙咀美食#性价比高#金宝#尖沙咀必食#芒果糯米饭#青咖喱软壳蟹

感谢 justinlcy
2021年4月9日点评 通过移动设备发表

喜欢嘅泰菜之一

性价比高,唔贵又好食嘅泰菜我就会食呢一间!
坐低即刻叫饮品先~最钟意饮椰青,叫咗够大个,今日仲好甜好好饮。另外带咗普通奶茶。

朋友想食泰式酸凤爪,叫咗嚟食。一份份量都几多,而且酸凤爪几爽口,酸酸辣辣开胃前菜。

小食拣咗炸虾饼。炸虾饼一份有四小件,够金黄香脆,虾肉弹牙,仲有甜辣酱。
另外小食仲叫咗猪颈肉。猪颈肉肉质够林,有烧过嘅香味,点埋泰式辣酱好食!

午餐叫咗泰式鸭肉汤粉,估唔到都真系几有泰式风味。鸭肉几好食几香,汤底亦都够浓。

感谢 starrychow
2021年4月8日点评 通过移动设备发表

今日在the One四楼的Cambo吃午餐,大满足。

午市有多款抵食套餐供应。套餐包主食,汤及饮品。我们拣了大虾菠萝焗饭及泰式炒贵刁。

大虾菠萝焗饭卖相佳,味道好。饭很足料,有很多鲜菠萝粒,还有肉松,火腿,肠,蔬菜粒等,饭少少湿身不油腻好开胃。大虾去了壳方便吃,肉鲜甜。

泰式炒贵刁也有水准。炒贵刁有镬气,内有虾,蛋,豆干,洋葱,韮菜,花生碎等,很惹味。

此店的泰式拼盆是必食之选。我们要了个大拼盆,内有泰式无骨凤爪,泰式炸鱼饼,泰式炸虾饼,凤尾虾春卷和香叶包鸡。样样都好食。虾饼弹牙,鱼饼和凤爪微辣可口,香叶包鸡鸡肉结实调味佳,虾春卷有特色。

吃得畅快,再来一份招牌甜品芒果糯米饭。芒果酸甜,甜的黑白糯米饭淋上椰酱趁热吃简直一流,为这餐划上完美句号。

饮品青柠七喜和冻奶茶好饮。跟餐的冬瓜汤不错。

两个人吃得超饱大满足只需$440左右,抵食!

感谢 aliceyuens

去过Cambo吗? 请分享你的经验!