“抵食午市”
Cambo的点评

Cambo
提供送餐服务
香港排名第60 (共15,904家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年5月13日点评 通过移动设备发表

今日同同事黎呢到食lunch,午市餐牌都幾化算。

佢地出餐都幾快,十分鐘內已經上齊哂。

泰式去骨海南雞飯
份量算多,雞肉都幾嫩,去左骨!啖啖肉!岩哂我呢D懶人。油飯食落幾香。

香茅烤豬頸肉
略嫌唔夠熱,豬頸肉都算爽口,點左海南雞個汁辣辣地幾過癮!

泰式炒貴刁
濕濕地,酸酸甜甜,撈埋D花生碎同青檸幾正。

生菜包
揀左豬肉,份量唔算好多,惹味!有D辣。

lunch time都幾多人,午餐包餐湯同餐飲,抵食!

用餐日期:2021年5月
感谢 tabelai

2021年4月12日点评 通过移动设备发表

下午去到商场的餐厅竟然$62有一碗鸭肉汤河又有嘢饮,超抵,泰式鸭肉汤粉的份量都算慷慨,除了鸭肉还有鸭红, 鸭肉肉质尚可,特别喜欢汤的味道,有一种很特别的药材味,是在香港遗忘了的味道,有坐在泰国街头食汤粉面的感觉,不错, 不过比起在泰国街头食,这里舒适很多

泰式明炉大蚬锅是推广价$96, 超大的一锅,除了大蚬之外其实还有很多粉丝和肉碎, 汤底是酸酸咪咪带点辣, 不过略嫌蚬肉欠肥美

泰式炒通菜($62),没有想像中的辣,味道正常

跟餐加$8有咸柠梳打,如果想饮椰青$42便要另外点,椰青都几好饮, 够清甜

感谢 June A
2021年4月11日点评 通过移动设备发表

今日嚟到The One谂唔到食咩
路过呢间泰菜,见装潢都几有特色
于是就入嚟试一试!

泰式炒贵刁
镬气都几够,而且呢用料十足!食落好香口
跟套餐配有一个餐汤
我哋仲加配青柠梳打,令口感清新一下!

泰式青咖喱软壳蟹锅配法包
青咖喱跟着一个火炉上枱,为求保持热度
而法包经过烘热,诚意十足
好香椰味的青咖喱

生菜包
喜欢食辣嘅朋友呢不妨试吓!
因为肉碎呢件味道配得刚刚好!
生菜口感清新,配上辣辣肉碎 会吃上瘾的!

食到最后来多个泰式糯米饭做甜品
好好味大满足!

感谢 hkfoodiebo
2021年4月11日点评 通过移动设备发表

#尖沙咀 #泰国菜 #TheOne

泰式明炉乌头锅
Lunch就黎一个乌头锅个火烧住热辣辣咁食,一上枱已经超香! 乌头鱼几好食,配菜够多,条鱼好入味,不过都多细骨幼骨,食既时候要小心 加埋 点海鲜酱一流,酸酸地好开胃

泰式酸辣凤爪
配料好多,亦够酸,不过凤爪嘅味道就较淡。

椰汁红豆冰
甜度适中,椰汁够多够香,价钱合宜,可以一试。

香芒糯米饭
期待咗好耐嘅芒果糯米饭,紫糯米够咬口,椰浆非常香,芒果鲜甜,正

❣️ 整体评分: 8/10
❣️价钱 : 350

Cambo ขุนทอง (The ONE) (尖沙咀)
尖沙咀弥敦道100号The ONE 4楼L403舖

感谢 Alwayhungryy_hk
2021年4月8日点评 通过移动设备发表

好快就飞️
心情即刻开心左
老公‍话先去食下泰国菜先
要Ready 心情
‍见餐牌
兴奋要食猪手猪髀饭、飞天通菜、仲无问我叫波萝焗饭、大食到话要叫多款泰式拼盆
通通清晒
价钱又唔贵

感谢 zoet839

去过Cambo吗? 请分享你的经验!