香港
发布
收件箱
搜索

“一般”

Applegreen (Metroplaza Tower)
香港排名第4,240 (共13,951家美食)
周围地区: 新界
周围地区: 新界

我觉得跟普通西餐厅差不多,价钱略贵,中午食了二人餐,牛排明明叫七成但都好生,小食还可以,其他偏中下,不会再光临

感谢 manymomo

2019年5月8日点评 通过移动设备发表

我们到了葵芳的苹果绿餐厅吃饭,我点了一份三文鱼意大利粉来吃吃,价钱大约二百多港币左右。三文鱼十分足料,不是其他餐厅般只有丁点一两粒肉碎。

感谢 MikeC702
2019年3月24日点评

Applegreen的菜单上有不少选择,除了有各种意粉、薄饼外,亦有不少小食选择,如各种沙律,松露薯条等。特别是松露薯条很好食。

感谢 Emchem
2018年6月2日点评 通过移动设备发表

Applegreen是主打健康西餐的餐厅,菜单上的选择亦不少,有各种意粉、薄饼,价钱上亦算合理。但是主菜的味道没有什么令人惊喜之处。反而他的小吃做得很好,如柚子单骨鸡翼,柚子味重,鸡翼也炸得香口。另外松露薯条亦炸得不油,配上白松露酱,即使不沾酱料,都已经非常香,非常好吃。

感谢 KL_Karina
2018年4月26日点评

好耐無經過葵芳呢頭錯過左唔少美食,今日同friend黎行街突然一時興起好想食applegreen。我每次黎都必叫既truffle fries, 佢每次都新鮮炸起,而且香味好濃,每次都食到停唔到口啊!

之後叫左個Classic mac and cheese plus 焗芝士通心粉,大量芝士焗到完全溶曬落通粉度,失落去啖啖都係濃濃既芝士味,正呀!

最後仲叫左個Honey Fennel Sausage Flatbreads 蜜糖手造辣肉腸薄餅,雖然applegreen唔係傳統西餐廳,不過我覺得佢地既食物質素性價比都算高。呢款薄餅既蜜糖汁好好味,配上酥脆既薄餅底都唔錯,而且分量都頗大,兩個人share就剛剛好啦~

用餐日期:2017年10月
    • 优惠度
    • 服务
感谢 abigbitehk

去过Applegreen (Metroplaza Tower)吗? 请分享你的经验!