“高质美味的晚餐”

BRICKLANE Gallery
10/16周三
20:00
香港排名第98 (共13,901家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀

一餐窝心嘅浪漫晚餐!可以令到你嘅伴侣感觉好幸福!而且作为男人间唔中应该都要做下嘅!一来佢又Happy自己又开心何乐而不为⋯⋯这间餐厅又有酒饮又有美食啱晒
Brick Lane Gallery
这间餐厅气氛非常轻松!见到门口有好多外国嘅游客喺度畅饮!都比佢哋感染到非常开心如果唔知仲以为去咗英国添
巴马火腿火箭菜薄饼
薄饼共有四片!饼底松脆!加上巴马火腿的咸香超惹味!肉质甘甜芳香!配以芝士和火箭菜双重滋味⋯⋯
炸鱼薯条
Wow呢个炸鱼薯条唔讲得少!超巨型!见到都开心⋯⋯炸鱼大过我块面!非常厚身!而且外层超松脆!鱼质雪白又鲜味!配以香脆薯角!仲有沙律菜添!必食!
Mojito
又清新又冰冻!咁好嘅餐厅梗系要饮番杯啦⋯⋯

感谢 HoF121

昨天食咗一餐非常唔满意嘅晚餐!有朋友带我去日式串烧!真是不值一提!食埋啲内脏!而且超细粒型!一定唔会再去食‍♀️晒咗时间!而家年纪大如果食一餐满意嘅晚餐嘥咗自己嘅quota!
今日去呢间
Brick Lane Gallery
之前已经喺铜锣湾分店去过好多次!无论食物质素、份量、气氛丶服务态度都系冇得输!最重要价钱公道⋯⋯
去到咁好气氛嘅餐厅!梗系要饮返杯确cocktail啦
Lychee Negroni
呢只酒好得意全部带有橙色嘅酒!而且味道系有少少苦嘅味道!有橙味同荔枝味都几香㗎!比较烈!系有深度嘅酒唔错
斧头猪扒
店员奉上一睇就已经好开心份量超大而且颜色缤纷店员介绍叫七成熟肉质鲜嫩多汁!肉味香浓!配以青酱!yummy仲有大量蔬菜和番薯茸超正
黑松露蘑菇天使意粉
份量超大!呢个意粉超好味!天使意粉硬度刚好!忌廉汁好香好滑又有大量菇菌!配以芝士片!超香浓!
本地手工啤酒
味道带有橙丶荔枝丶茉莉!好香喔⋯⋯
非常清新又易入口!

感谢 ConnieW1690

Bricklane

尖沙咀棉登径系一条食街
有日本菜,冰室,火锅,西餐
选择好多 而且人流冇咁逼

先上左田园沙拉同埋忌廉汤
非常好仲有片面包
多数平时salad同汤 二选一
依到就两样有齐 要一赞

而且沙律新鲜,面包够脆
汤够热够浓郁

意粉软硬度岩岩好
非常入味
朋友都赞好味

感谢 ver0n97

话说上回到欧洲旅行,最尾一站由英国回港,时间太仓猝,没法享受英伦风餐厅,太多美食留待回港慢慢发掘。

伦敦有一个 BRICK LANE market ,香港都可以寻回那份浪漫,位于尖沙咀小街的 BRICK LANE,店内感觉路线走英伦风,是一个跟朋友轻轻松松谈笑风月的好地方。

《Milk shake 》
天气热辣辣,最好来一杯透心凉的士多啤梨
奶昔,清甜可口的水果味道,口感香滑。

《Black Galaxy Eggs Benedict》
店长推介尖沙咀店限定的 <星际班尼迪蛋配墨汁荷兰酱>。黑漆漆的闪光卖相十分创新,想起陨石旁的天际,女士们吃这个要小心口红啊!

一口咬下去墨汁荷兰酱的班尼迪,墨汁和蛋汁一起涌出来,口里满满的咸香,软壳蟹炸得酥脆。

星际班尼迪蛋鲜味无穷,而且摆盆精美分非常有活力,口感丰富,味道又很惹味,来这里必吃美食之一。

《Fish n chips》
既然来这里想回味英伦风,又怎可少了<英式炸鱼薯条>呢?炸鱼薯条源自英国街边小吃,这里的味道当然更上一层楼。

传统的英式煮法炮制,鱼柳炸至金黄色,目测大概一吋厚,即点即制,炸鱼肉汁多,皮脆肉嫩。

配上粗粗的薯条,吃的时候还配上他他口味的酱汁,比想像中好味道。

《Sizzling S’Mores 》
最后甜品时间,经店长推介后我们选择了即叫 <即焗铁锅朱古力棉花糖夹脆饼 >,名字特别有趣,卖相精致,是少女们喜爱的棉花糖甜品。

就连食法都很花巧,店长教我们拿起饼干沾上烤焗至软心的棉花糖,还有法国比利时半溶牛奶朱古力,一起吃时软硬兼施!

刚焗好的朱古力棉花糖果然非常热辣辣,如果冬天夹脆饼吃一定另有一番滋味!

这晚享受气氛环境也甚佳的餐厅,可以跟朋友轻快聊天,店员的服务也很细心,食物质素讲究,各方面都令人满意。

感谢 yomidyomid
2019年9月10日点评 通过移动设备发表

今晚比我发现了一个唔错嘅地方食饭,平时行过这里都系行头方向揾食,今晚同朋友行过时再行多少少见到呢间餐厅,其实之前去个沙田同名嘅餐厅,食物质素同价钱合理,咁当然就入去食过晚餐啦!
这里灯光相对昏暗,气氛环境比较有情调,一大班朋友聚会或二人情女,亦有合适位置选择!而个装修亦好有英伦工业风口味!
而餐牌选择都有好多菜式,今晚就点了个前菜Charcoal Grilled Octopus,用上炭烧嘅八爪鱼,八爪鱼触须切成一片片炭烧,入口烟韧弹牙十分有口感!而配埋啲芥末酱入口味道更加好味!而另一个就系主菜嘅Pork Tomahawk Steak,碟上除了有一大块嘅Pork Tomahawk Steak外还有伴碟嘅爽口洋葱、鲜甜苹果圈、甜甜嘅蕃薯茸等伴碟,主角切开十分软熟嫩滑多汁,同食牛肉嘅斧头扒又有唔同,而呢个份量又刚好,绝对唔会太大块而担心吃不完!
而加埋杯Blueberry Frappe,入口够晒透心凉,原全将工作闷气带走!
同朋友在这种环境享受一餐美食,这里绝对系一个唔错嘅休闲之选!

感谢 ombill

去过BRICKLANE Gallery吗? 请分享你的经验!