“必推野菌意粉!但排队有待改善🤧”
窝子的点评

窝子
香港排名第551 (共16,401家美食)
周围地区: 新蒲岗

自己都几钟意食窝夫 所以就去试试佢啦
佢1200开门 谂住1215去到应该都唔使排好耐啦
点知!我排到1305先入到去 排足50分钟🤧
真系觉得自己好有耐性🤭
为左佢个窝夫而黎 好彩都冇令我失望!

🔆蛋沙律窝夫三文治 $88
原本我系想试甜窝夫既 不过lunch都未食又好似冇理由食甜品先
佢呢到好左系有咸窝夫选择
不过夹埋窝夫食就几好味😋

味道: 3.6/5
卖相: 3.8/5

🔆野菌松露油忌廉意粉 $88
呢个真系必食推介!
尤其系钟意食松露同蘑菇既一定要试
未食已经闻到好香既松露味
食落口梗加不得了! 系好creamy既忌廉但同时有好重既松露味
我自己就好钟意😍
意粉既软硬度适中 好挂汁😋
不过食到最后都系有少少漏😂始终都系忌廉意粉
但真系好好食既!🌸

味道: 4.3/5
卖相: 3.8/5

P.S. 呢到既食物质素唔错!不过入座既安排就有待改善啦
有人去到系店出面排队 但原来系拎飞排队既 店员又冇适当既指示 排队好混乱
希望可以改善呢样就好啦!

感谢 foodiesdeviljan

2021年3月4日点评 通过移动设备发表

窝子

Lunch唔知食咩好,咁啱经过呢间Cafe,就入左去食喇😜
睇menu见到样样都好想食,不过最后点左三个餐。

野菌松露油忌廉扁意粉
意粉好香松露味,而且又有好多菌类,健康又好味🤤

是拉差酱蒜香蕃茄意粉配浸煮口水鸡扒
钟意食辣嘅朋友一定要试试,酱汁配得几好,有微微嘅蕃茄酸味,够哂开胃,一食停唔到口😂,加上鸡扒又嫩又多汁,呢个系一个好推介👍🏻

八小时慢煮万字酱油猪软骨饭
经过慢煮嘅猪软骨,食落一啲都唔会嚡口,跟餐仲有一碟小沙律,白饭上仲有只蛋🥚 添

除左饭之外,其实佢仲有pizza 🍕 同窝夫,款式都多架😜

🔸新蒲岗仁爱街36号地下
📞27960001

#hkblogger#hkfoodie#hongkong#hongkongfood#eeeeeats#foodphotography#foodporn#foodshare#lunch#lunchtime#foodshare

感谢 graceXsum
2020年5月12日点评

前几天约了朋友食饭,他番工是在新蒲岗附近,所以宁愿就他放工直接去食。这间窝子餐厅,朋友表示想试好耐,因为薄饼底是酥皮,不知道与平时的面包底哪种会较好食😋
——————————
🔹日式海鲜大阪烧薄饼 $128
这里薄饼的特色是酥皮底☺️ 朋友想食点特别口味,就叫了海鲜大阪烧。一上菜,见到个份量有点吓亲,柴鱼碎多到遮住下面食材😂原来有鱿鱼、蚬肉、虾仔,再配上烧汁、沙律酱和紫菜碎,味道似食紧大阪烧,但多了一些酥皮香,很满足😋可改善的地方就是中间的酥皮有些似未熟透,粉粉的质感,还有食得好轮尽😖
🔸野菌松露油忌廉扁意粉 $79
除了薄饼,这里的意粉都几吸引!野菌松露油忌廉扁意粉,很香松露味,食落Creamy,但不会有油腻的感觉👍🏼扁意粉煮得刚好,不软也不硬,所以都做到挂汁的效果☺️
🔹曲奇忌廉配特浓朱古力雪糕法式千层酥 $69
最意想不到的是这个甜品,很高性价比🤩 卖相值得一赞👍🏼 法式千层酥,口感酥脆,中间的吉士酱很香滑;朱古力雪糕不是平价货式,整体这个配搭丰富美味,邪恶但必食😋😋

感谢 haru d
2020年3月12日点评 通过移动设备发表

餐厅:窝子 (新蒲岗)
地址:新蒲岗仁爱街36号地下

窝子自2015年开店以黎一直都想带比食客有「家🏠」的感觉,餐厅系新蒲岗将咖啡、热食同甜品带比附近嘅街坊、远处黎嘅客人🧑‍🍳,系呢个昏暗嘅时代陪伴左香港人经历唔少高山低谷

系窝子入面你仲可以透过唔同嘅海报同装饰去反思一下咩系民主☀️,食野之余仲可以上一堂公民课;餐厅嘅櫈五花八门🤣,木櫈🪑、胶櫈、连梳化櫈都有🛋,非常趣致又带有一点「家」嘅味道

八小时慢煮万字酱油猪软骨饭($93)
慢煮左8个钟后非常入味软腍,仲要超大旧猪软骨😍,两个人食呢个份量就岩岩好,仲有一碟健康配菜

慢煮三文鱼意大利饭($98)
窝子嘅菜式真系用足料,接近手掌咁大嘅三文鱼新鲜嫩滑,配埋柠檬汁一齐食就更好味🍋,加上creamy嘅意大利饭真系无得顶

焦糖香蕉配蜜糖脆脆雪糕法式千层酥 $69
松脆嘅法式千层酥配上蜜糖同吉士🍯,加上曲奇cream、云呢拿雪糕🍨同焦糖香蕉嘅配搭,净系见到都想食

最后黎多杯饮得又睇得嘅榛子鲜奶咖啡🌰($46)同黑糖焙茶鲜奶($39)😋,想黎食就记得早啲黎喇因为7点几果阵有成二三十人系出面排队,一阵被误以为非法集会就唔好啦

感谢 hinsonfoodhk
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文
2020年3月12日点评 通过移动设备发表

新蒲岗仁爱街36号地下

星期二
全日休息

电话号码

喜欢我的文章,可以关注我及赞好以作鼓励

感谢 teatea0901

查看过窝子的旅行者还看了

去过窝子吗? 请分享你的经验!