“🍽 旺角平民价 大件夹抵食 良心西餐💛 午巿叹松叶蟹盖同安格斯肉眼 🤤”
Amico 1890的点评

Amico 1890
香港排名第2,041 (共15,894家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2021年3月4日点评 通过移动设备发表

佢地平时嘅 真心好抵食!
几蚊已经包左意粉同野饮~
不过持续都无晚巿 佢地最近就连下午都出左人套餐!
野食嘅份量同味道 绝对对得住个价钱~
而且西餐晚巿真系好少人会叫外卖
有时间不妨午餐去支持下

掂过碌蔗人套餐 $

头盘有 同松叶蟹盖多士!
连头盘都劲俾货成座山咁高嘅沙律
除左 入面仲有几款沙律菜
粟米 洋葱 蕃茄 青瓜等等...

松叶蟹盖多士个蟹盖装满晒蟹膏~
多士够脆!
蟹膏调味刚刚好~

主菜方面我地拣左南瓜带子意大利饭同埋美国安格斯肉眼!

南瓜好香南瓜味
带子鲜甜 烟三文鱼唔会腥~
成个饭味道都好浓郁!

肉眼扒肉味香浓 食落好香孜然味~
醃好晒完全唔洗沾酱都得!
佢地嘅粗薯条唔咸 刚刚好可以中和浓味嘅牛扒
唯一嘅小可惜系我叫五成熟
黎到应该系七成黎
不过好彩因为有少许肥肉同筋 所以食落亦唔会韧~

饮品方面叫左
真的!超大一瓶 !
佢系由沙冰打成 够晒

另外仲试左斯里兰卡吸睛吸血杀人大青蛙(名字也太长了)
其实系簿荷加菠萝汁
饮落去唔会盖过菠萝汁嘅味~

最后仲食左佢地嘅自制乳酪雪糕
食落去比起普通雪糕黏一点!
有点像的口感~
超香的

总括黎讲平民价黎讲
环境够情调 野食大大份 性价比高~
值得一战

感谢 hkfoodmap

2021年1月22日点评

多谢正苦令香港人夜晚出街食饭都唔得☺️

唔少小店都喺疫情下经营困难,今次介绍呢个何不下午食好啲* 「掂过碌蔗」二人set❤️

希望大家喺疫情下都继续坚持✊总会见到出路

「掂过碌蔗」」2人餐

个餐包左前菜2款、主菜2款同甜品,另外仲有嘢饮2杯。

巴马火腿沙律

沙律几新鲜,配上胡麻将,另外配有柔软咸香嘅Parma ham,不错。

水牛城鸡翼

鸡翼有6只,外面搽咗水牛城酱辣辣哋好刺激,中间肉质juicy嫰滑。

黑松露卡邦尼意大利粉

意粉松露味好香而且唔会过腍,加咗惹菌同烟肉做配料,比较油啲但可接受。味道嚟讲唔错㗎 !

美国安格斯肉眼

肉眼点咗3成熟可以见到块扒超厚❗️卖相冇得输。切开中间颜色粉嫩,好吸引。冇煎得过熟,可惜件扒本身比较多筋,食落有啲位都好难咬开,呢点需要改善。

甜品

食到最后一个自家制乳酪雪糕结尾。雪糕烟烟韧韧,口感好得意,真心有惊喜呀!

饮品

Amico ($43)

以餐厅名为名嘅Signature drink,饮品混合荔枝、柠檬、橙汁等几款水果,味道清新,饮落自然舒服。

芒果乳酪奶昔沙冰($43)

Mango Yogurt Milkshake

芒果加乳酪味道好似儿时食过嘅糖,几好饮但比较甜。

食物唔错,餐厅环境都好大好舒服。而且一入去餐厅嘅服务已经好好,全程店员都非常有礼貌❤️。仲有一样差啲唔记得讲,当日目测啲店员颜值都好高㖞!

感谢 Grassroots-Ruby
2020年4月30日点评

今次一行四人,被安排楼上雅座,用餐位置宽躺!
食物方面,我们叫了蓝芝士大虾意粉,香草野菌意大利饭,自家制汉堡包同埋美国安格斯牛扒.
以上所有食物合格,牛扒性价比高,值得推介!

感谢 WJovy
2020年3月4日点评 通过移动设备发表

好姊妹请我食生日饭❤️, 她给我几间餐厅选择, 最后我都是选了Amico 1890。 之前一路都未试过, 餐厅有两层, 地下那层比较有油烟味, 我们当日坐上层, 坐低不久就散点了意大利云吞$58, 龙虾汁蟹肉粉$108, 加拿大猪鞍扒$128, 日本刺身带子沙律$58, 白酒$62, 红酒$52。

✨日本刺身带子沙律~ 蔬菜新鲜,但带子得两粒。

✨意大利云吞~ 蕃茄酱汁做的意大利云吞, 酸酸甜甜很开胃。

✨龙虾汁蟹肉粉~ 龙虾汁味道浓郁, 蟹肉都几多, 味道算不错。

✨加拿大猪鞍扒~ 猪扒厚切, 部分位置做得过熟比较硬身, 配菜有薯条和沙律, 粗薯条配茄汁最好味的。

✨芝士蛋糕和芒果芝士蛋糕~ 食满$600可以免费有两个蛋糕甜品, 芝士蛋糕味道不够浓, 芒果芝士蛋糕的芒果味重一点会更好, 不过都要赞下餐厅很有心思的写上生日快乐字句。

✨白酒 & 红酒~ 两款味道都几好, 尤其是白酒甜甜的易入口。

整体食物质素唔错, 店员服务都很贴心,但厕所的环境卫生有待改善, 话说我一到步已经走入厕所小解, 谁知一开厕所盖吓到我立即跑出来, 里面的情形都不想再忆述了。

Amico 1890
地址: 旺角洗衣街24号地舖

感谢 Victoriay_eatwithvic
2019年4月27日点评 通过移动设备发表

在旺角找有pizza 吃的西餐,不想吃连锁店,找到这间小店。三个人叫了一个pizza, 一个意粉,一个牛扒,芝士焗西兰花,还叫了支港女啤酒。

味道和价钱都相宜

感谢 kasukasumi

查看过Amico 1890的旅行者还看了

中国香港

去过Amico 1890吗? 请分享你的经验!