“粉红色下午茶好梦幻”
DK Cuppa Tea的点评

DK Cuppa Tea
香港排名第1,066 (共15,647家美食)
周围地区: 上环
周围地区: 上环
2020年12月20日点评

临近圣诞节,虽然不可出外庆祝,屋企庆祝下一样咁好气氛。

粉鸟伊人外卖下午茶
红鹤三层食物纸架,粉红色令少女心爆发

甜点:红豆芝士蛋糕 2件、腰果味马卡龙 2件、玫瑰朱古力 2件及英式松饼 (配玫瑰酱) 2件。

咸点:迷你牛角包 2件、英式猪肉肠卷 2件及巴马火腿芝士串 2件。

购买四人份量可获红鹤陶瓷杯乙只;二人份量可以加$88换购,靓呀!

感谢 NataliePang720

2020年12月18日点评 通过移动设备发表

疫情下在家过圣诞总系好似少咗啲气氛外卖漂亮嘅下午茶set在家high tea也不错

粉鸟伊人外卖下午茶二人份($348) ,甜蜜嘅粉红色flamingo造型,为冬日增添不少温暖

3款咸点:

红豆芝士饼

玫瑰朱古力

腰果味马卡龙

英式松饼配玫瑰酱

二人份量刚刚好,咸点最钟意巴马火腿芝士串,咸香美味。

甜点喜欢马卡龙,外层香脆,腰果味浓郁,粉红色嘅松饼配甜蜜嘅玫瑰酱,既美味又浪漫迷人。

感谢 foodiejacqueline
2020年11月11日点评 通过移动设备发表

猫路必食森林摇篮曲high tea

一连几日假期最啱做啲咩,架约朋友去饮饮食食啦,我早前book 左同朋友去#DK Cuppa tea high tea,而我就拣咗果用猫猫做主题 #森林摇篮曲嘅Tea set

Cafe环境布置得好靓,同埋周围都布满左好多猫猫公仔等物品,啱晒我呢啲猫奴,再加上都好多书籍供客人阅读,在香港呢个串金尺土嘅地方真系好少有呢啲cafe

#森林摇篮曲有

猫肉球榛子味马卡龙
猫脚掌朱古力
猫猫绵花糖
猫咪屁股棉花糖

样样都做得好精致,搞到我都唔舍得食,当中我最钟意❤️系猫猫做型绵花糖,靓到不得了

感谢 Dingdingdonstory
2020年9月17日点评 通过移动设备发表

My Secret Garden
Lovely Afternoon Tea Set☕️
拥抱少女心、女生们必爱既秘密小花园,真正女生既Secret Garden。最近DK Cuppa Tea 又推出左新既靓靓Tea Set☕️,「森林摇篮曲」下午茶,今次主题系宠物,真系好可爱啊。
午后时光,最好就系同闺蜜‍♀️ 来返个下午茶吧。食住呢个咁可爱既猫猫 afternoon tea set,真系忍唔住系咁打卡,吃住cake 饮杯tea☕️,享受一下快乐时光吧。最有惊喜系Scone,又脆味道亦不错。
猫猫这么可爱。。怎么可以吃猫猫。一定能勾起你既少女心呀。
×××[DK Cuppa Tea]×××
©上环新街市街19号地舖

感谢 Wincyholic
2020年9月9日点评 通过移动设备发表

今日同老友‍♀️去食「森林摇篮曲」下午茶☕

坐咗一阵,店员放下好特别又靓既茶杯☕ 及 一壶玫瑰绿茶有机花茶,真系好香好好饮

过多一阵,店员带咗个好大盒既摇篮,放系枱上。哗哗哗,靓到呢,劲吸引既趣致甜点

摇篮内有好多款不同造型既猫猫甜点,有猫猫脚掌榛子味马卡龙、小猫脚掌为造型的绵花糖、猫猫脚板朱古力、猫猫造型曲奇饼、焦糖夹心松饼、玛德莲贝壳蛋糕、番茄罗勒松饼、迷你三文治、蕃茄羊奶芝士酥、小猫头 及 小猫 patpat 造型的绵花糖放在英式松饼,松饼咬落去够哂松软、朱古力布朗尼蛋糕等

真系好多唔同款式种类既甜品,可爱得嚟仲劲有惊喜,款款都好好味。实在太靓太吸引,只系影相都影咗成个钟完完全全融化你的内心❤

可以堂食外,仲可以外卖添,等你可以回家都食到美味既下午茶

@dkcuppatea
上环新街市街19号地舖
#dkaromatherapy #dkcuppatea #外卖下午茶 #网红下午茶

感谢 SukiYeung

查看过DK Cuppa Tea的旅行者还看了

中国香港

去过DK Cuppa Tea吗? 请分享你的经验!