香港
发布
收件箱
搜索

“高质韩国九重鲜”

九重鲜 (黄埔花园)
在线下单
香港排名第829 (共13,951家美食)
周围地区: 九龙城区
周围地区: 九龙城区

今日同屋企人去左黄埔的一间海鲜蒸锅野开餐,黄埔站附近都算就脚,
餐厅装修很有韩国色彩,门口仲有个韩国鼓,喜欢可以打两野玩玩看~
总体环境不错,地方坐落舒服,聊天聚会是不错的地方~
点了2 SET 每位$398的'升级版济州岛10重海鲜塔'
店员会帮我地每款海鲜帮手蒸,唔洗我地落手整,服务不错~ .
*龙虾 -龙虾肉质爽口嫩滑弹牙,味道鲜甜,龙虾味浓郁~
*鲍鱼 -有嚼劲不腥且肉质结实有咬口很鲜美香甜☺
*花尾龙趸指天翅 肉质美味,营养丰富,鱼味道甚佳,指天翅背鳍位肉质滑溜~佳肴呢~
*蒜香粉丝蒸日本元贝 -粉丝吸收元贝味,蒜蓉提升海鲜香 元贝几大只粒粒圆大饱满
*象拔蚌 & 大花蛤 肉质细腻柔软,甘脆嫩滑,味道清甜鲜味足
*沙白 体积唔算大,但胜在鲜味爽弹,阵阵海水咸香
*海虾就是常常运动的质感~!
*黑椒盐肥牛 惹味黑椒能吊出肥牛的牛味
*泡菜煎饼可说是前菜饱肚之选
*野菜拼盆 清新感觉~
任食自助吧有'酱油鲍鱼'同'酱油虾'酱油得十分入味可口,自助吧有鲍鱼任食十分少有~
不定时还有韩式辣酱、蜜糖芥辣的炸鸡,十分多元化,
韩式炒年糕,辣泡菜萝卜,辣汤韩式鱼糕豆卜呜门卷,韩式野多罗罗,十分过瘾
加$12任饮韩国汽水、啤酒、自家竹庶竹庶水、薏米水,我就几喜欢芒果啤酒,度数不高,可以饮很多~
这家餐厅的韩式野都算不错,座位都算舒服,如果和家人行到累来过一天比较有心思的九重鲜和聊天也不错喔
看到其他款式其实都吸引,找天要再来试呢~~~

感谢 foodieloverlover

这间餐厅有韩国出名的九层海鲜塔,亦有自助形式的食物选择,例如韩式鱼糕,韩式泡菜,糕点等,当中最吸引为韩式炸鸡。九层海鲜内的海鲜算新鲜,价钱稍贵。

感谢 TravelPP2
2019年9月14日点评

除了打边奴, 蒸汽锅也可谓大行其道,开得遍地都有,连大小酒楼也转型做蒸汽锅。但韩式蒸汽锅九重鲜我都系第一次试,今次既然中秋有约, 约埋左D 朋友去左红磡的分店,贪佢近地铁, 方便大家。

九重鲜即使已经开左一段时间, 但装修仍然新簇簇,暖木色系予人柔和温暖的感觉, 座位编排都阔落, 坐得舒服。

睇睇餐牌, 既然今次系庆祝中秋, 就一于豪D拣左升级版济洲岛10重海鲜塔。
套餐有蒸海鲜塔之外, 价钱仲包左任食自助吧,有齐前菜、沙律、泡菜、韩国年糕、炸鸡小食同甜品, 而且仲不时有酱油鲍鱼、酱油虾, 饮埋韩国真露啤酒、罐装饮品、济洲橙汁和自家冻饮(竹蔗茅根和袪湿薏米水)都只系加12蚊, 唔系唔加ar ma 。
趁个海鲜塔蒸到食得之前,先食住赠送的韩式泡菜煎饼, 煎饼煎得脆身, 又唔会觉得好粉。至于任食自助吧, 前菜有白菜仔、泡菜、醃青瓜、芽菜及椰菜等等, 开开胃。韩国鱼糕同年糕都系不错之选, 笃笃下, 好似去左韩国菜市场一样。韩国炸鸡每次一出都好快比人攞晒, 炸鸡外脆内嫩又juicy, 好食。最不得不提的是酱油鲍鱼、酱油虾, 味浓肉鲜, 好食。

海鲜塔,要等盖面温度计去到85°C先可以开始食!
第一层:新鲜海虾、黑椒盐肥牛和象拔蚌
象拔蚌蒸得啱啱好, 鲜甜而爽口,柔韧有咬口,无过火。新鲜海虾虾头有唔少膏,而D肉亦鲜甜爽口。黑椒盐肥牛软腍好食。
第二层:日本元贝元贝
原只日本元贝清蒸,色泽睇落都好新鲜,唔会瘀瘀黑黑。先试一啖,厚肉爽弹鲜甜;而壳上嘅汤汁,集清、鲜的精华。饮埋仲好味,

第三层:生猛龙虾
一揭开个盖就睇到D龙虾肉饱满有光泽,一睇就觉得系高价野。龙虾肉鲜爽厚肉,又足龙虾味, 也有不少虾膏,拆起虾肉大啖放入口, 爽!
第四层:龙趸,大花蛤和沙白
龙趸肉嫩就唔在讲,入口确喺嫩滑、鱼味鲜甜。一笼满满大花蛤和沙白大只,带有一朕朕海水咸鲜味, 入口鲜甜

第五层:鲍鱼和蔬菜拼盘
一人一大只鲍鱼, 鲍味不俗,口感柔韧富弹力。蕃薯好香好粉,又够甜。另外也有福花和冬菇, 也不俗。粟米系超甜品种,食落确系清甜。

整体嚟讲,多款海鲜都食得出具质素,用料亦不错。而且三百几蚊食到gam 多款海鲜同自助bar, 绝对玩得过!

感谢 phonebus
2019年8月28日点评 通过移动设备发表

10重海鲜蒸塔
之前去左黄埔食蒸海鲜
套餐仲包括了韩式既自助吧☑️
海鲜方面有龙虾、虾、鲍鱼、龙趸、象拔蚌、花甲、沙白、元贝、椒盐肥牛、蔬菜拼盘,都好丰富☺️☺️
未食海鲜前每一台都会送一客泡菜煎饼
第一层既肥牛肉味香浓,虾几新鲜,第二层嘅元贝蒸得过熟,但店员见到熟得滞,即刻换左两只再蒸过,好贴心第三层龙虾好鲜甜而且肉质弹牙第四层有花甲、沙白同龙趸,龙趸肉好肥美,啖啖肉,不过觉得花甲有啲洗得唔干净,仲有啲沙,最后一层就有鲍鱼同蔬菜
自助吧有年糕同鱼糕串,搞到我都好挂住韩国啊,仲有啲蔬菜、冷面同甜品等
当每一次有新食物时,店员都会敲鼓话俾全场听,好特别,我觉得佢哋嘅炸鸡好好食,都系热辣辣啱啱炸好,有黑松露味同韩式辣酱味,食炸鸡食到好饱仲有酱油鲍鱼仔都可以试吓☺️☺️
#九重鲜
地址:红磡黄埔天地聚宝坊(第11期)地下G26号舖

感谢 nanapuishan
2019年8月28日点评 通过移动设备发表

提早庆生,今晚阿妈收早,一于带佢食海鲜贺一贺。

见到今期做梗蒸海鲜塔 x 任食自助吧,就知一定冇黎错。

我地拣左升级版济州岛10重海鲜塔,因为好少食海鲜,想豪下。

有龙虾、鲍鱼、海虾、龙趸、象拔蚌、大花蛤、沙白及日本元贝,仲有蔬菜拼盘、肥牛。

最正系龙虾,非常新鲜,肉质鲜甜;鲍鱼都唔错好弹牙。

肥牛都唔差,加左黑椒盐调味。海虾好新鲜。

日本元贝加左粉丝,劲鲜甜。

感谢 Fearless817857

查看过九重鲜 (黄埔花园)的旅行者还看了

去过九重鲜 (黄埔花园)吗? 请分享你的经验!