“离晒大嫂”

屋子咖啡 (大围)
在线下单
香港排名第237 (共583家咖啡和茶)
周围地区: 大围
周围地区: 大围
2019年8月25日点评 通过移动设备发表

屋子
今日做咗成日野,做到8.0钟,费事自己煮又自己洗,所以走咗出去食饭,行行吓见到呢间野嘅装修都算唔错,格调几好!
听闻都几出名嘅,所以就走左入去试吓啦!
你都睇住个餐牌,话咗一声出嚟,贵到呢!一个鸡肉冷面,成本价应该低过$5 ,再配埋一杯甜到喊嘅苹果茶,买单$82 ,我自己觉得好似俾人打劫咁样。
味道黎讲,都可以话系一般中嘅一半,食冷面最重要嘅,就系将每一个材料切丝,但我真系想讲四个字嘅粗口,佢竟然将啲嘢食切粒,卜举个佳。
所以大家如果想影相雅丽,可以你俾人打一次劫,但如果想食好嘢嘅话,我咁写包单,肯定唔会系但我想食好野嘅话,我咁写包单好肯定唔会系最好我个合理的选择。

感谢 AnpatrichNg

2019年7月31日点评

选了迷你丼午餐套餐,包一个迷你丼+前菜+小食,饮品选了咖啡原价减二十蚊。白利甜酒咖啡很特别,喜欢又喜欢咖啡的人必试,一定会有惊喜。三文鱼子丼味道酱汁刚刚好,很开胃。台湾肠热辣辣,外皮脆油香十足,令人想一吃再吃。木耳爽口清新。日替饭团外观漂亮,材料挺健康。

感谢 Siuling720
2019年7月18日点评 通过移动设备发表

平时好少去大围,因为今日有点事经过
紧系揾个食先!
友人话依间屋子几出名,所以一试
味道系唔错,系份量就比较细

感谢 mocheng
2018年12月27日点评 通过移动设备发表

踩单车前在大围食lunch, 第一次来点了炸鸡定食,三文鱼茶渍饭,2者都好味,食完忍唔住要叫个紫薯窝夫,呢种形状窝夫第一次食

再嚟踩单车,要encore 屋子多一次,叫了味噌豚肉拉面,关西牛肉定食,当然仲有甜品,今次叫了焦糖芭菲窝夫,估唔到芭菲系咩,好似好滑嘅雪糕咁。好味

感谢 kasukasumi
2018年11月24日点评 通过移动设备发表

每次来到都要排队好一阵子,建议预留多点时间等候。必食的是柚子冷乌冬,其实材料和做法皆简单,但蕃茄、柚子汁配上粟米非常清新醒胃,加点特制冰桃茶,已是炎夏最好消暑配搭。

感谢 uramh01

查看过屋子咖啡 (大围)的旅行者还看了

去过屋子咖啡 (大围)吗? 请分享你的经验!