“pokeworldhk”
Pokéworld的点评

Pokéworld
提供送餐服务
香港排名第137 (共219家快餐小吃)
周围地区: 上环
周围地区: 上环
2020年4月10日点评

#pokeworldhk 主张健康配搭,我选了寿司卷,多款食材、酱汁及配料自由选择,即叫即做。如果毫无头绪都可以直接选 signature Poke,已经配搭好,不用有选择困难 还有饭、面及沙律,要多去几次才能试完 ‍♀️

================
上环禧利街8号地舖

感谢 Ramy T

2020年3月24日点评 通过移动设备发表

果日咁岩上完堂,要揾地方食晏,行行见到呢间蓝蓝地色,几吸睛既小店,又见到佢有我最钟意既三文鱼食,一于就走入去试下

入面唔大,都系bar枱,望墙,但墙上面有好多画、图案,都几靓几Chill

你可以就咁同店员讲你想要咩,又或者拎张纸剔剔剔,好似点心纸咁,都几好,服务员就会跟据你既选择夹落个盒度,最后满满一盒咁出现喺面前。

因为佢可以俾人外卖,所以佢用左纸盒装野食,呢一点系最唔钟意,太不环保♻️,但食食下既途中,见到有人自己拎盒黎装,咁样都唔错㖞

讲番啲野食,佢真系好足料,劲多三文鱼,真系可以啖啖三文鱼咁食。我叫佢俾多啲啲青瓜,店员都唔介意既太好了,可以食多啲草我最钟意佢个胡麻酱汁,我最爱捞沙律食最正最夹。自己可以去拎水饮,都几好,健康沙律配清水,健康人生

下次再去的话,可以试下啲饭卷、荞麦面

感谢 tungtungchris

配菜是绿色食物所以挻健康 三文鱼被切粒更有咬感
食物份量不过不失 女生食这个健康又饱肚无罪恶感

1  感谢 CHINGCHINGJAIII
2019年12月29日点评

2019年最后一个工作天要食丰富啲!第三次食Pokeworld啦,今次食粒粒鳗鱼饭,配菜多到见唔到鳗鱼好味又饱肚,鳗鱼肥美鲜甜,配上烧汁,令人一口接一口食到停不了。

感谢 hohoyincalvin
2019年7月9日点评 通过移动设备发表

#cassiegosw
小编有时候周末会朝早去上环上堂,好多时上完堂要快食个午餐嘅时候,我会拣依间Pokeworld。
佢一个Lunchbox($85)可以有好多选择嘅。大家可以一齐望下图二,睇下我拣左咩。我就拣左全份沙律配揶威三文鱼同熟虎虾,加芝麻酱同一大堆配料。佢胜在多选择,方便同好食。推介!
味道评分▶️ (3.5)
抵食评分▶️️ (2)
回购评分▶️️ (3.5)
➡️Pokéworld (上环)
上环禧利街8号地舖

感谢 cwycassie

去过Pokéworld吗? 请分享你的经验!