鸡煲同火锅都系我钟意食嘅食品,今日喺旺角呢间楼上私房菜馆就可以同一时间食齐两样,感觉非常满足。
套餐有不同款式选择,主力想食牛嘅有牛王餐($179/位),主力想食海鲜嘅有海鲜餐($169/位),如果想食齐牛和海鲜嘅也有个至尊餐($249)可以选择,以上三个餐都跟有鸡煲先尝。如果想食平啲亦可以叫经济实惠嘅鸡煲餐($99/位),而呢个鸡煲餐一样有肥牛、鲜虾和豚肉供应,适合胃口比较少的人士,真系各适其适。每个餐无论鸡煲、牛肉、海鲜或火锅配料都系任叫任食,认真超值。我哋样样都想食, 所以叫咗个至尊餐品尝,务求食得尽兴啲。
饮品任饮,可在雪柜随意选择。餐厅奉行环保走塑,所以没有饮管供应。支持!
餐前小食有咖喱鱼蛋、猪皮和鸭血,也有酸辣凤爪、鱿鱼等供应。
每个套餐都先上鸡煲,鸡件已经系石锅先煮熟八成,再喺客人面前再煮至全熟,之后放埋脆卜卜嘅油炸鬼略炒一阵间就可以食。由于鸡件伴以洋葱、干葱、蒜头等系石锅到爆炒,好有镬气,鸡肉惹味得来又好嫩滑。
食完鸡煲就开始食火锅,我哋拣咗椰子鸡汤做锅底,里边仲有醉鸡件。汤底非常清甜,而且闻到阵阵椰香。
牛肉拼盆有安格斯牛小排、安格斯肩胛肥牛、本地手切牛颈脊和美国肥牛。颜色鲜艳就知道牛肉有几新鲜。我比较喜爱本地手切牛颈脊嘅油脂均匀,肉质嫩滑而且入口即溶。
活海鲜拼盆有鲍鱼、蛏子皇、带子、青口、海虾、台山蠔和鲩鱼片,样样都大大件而且好新鲜。台山蠔劲饱满,鲍鱼有掌心般大,蛏子皇十几厘米长!
食完鸡煲同埋牛肉、海鲜盆之后,已经饱咗八成,40几款火锅配菜任食都只系随意叫咗云吞和枝竹,再喺蔬菜吧攞咗啲蔬菜就已经十足饱了,最后仲有奶冻甜品送添,食得非常满足。