“Nun Desser”

Nun Desserts Cafe 旺角
香港排名第3,766 (共15,905家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2021年3月30日点评 通过移动设备发表

Nun Desserts Cafe (旺角)
旺角通菜街119号地舖

食饱饭食饭后甜品是常识,朋友介绍下黎到旺角通菜街主打韩式甜品小店「Nun desserts Cafe 」其铺面不大, 坐得比较逼。

Tiramisu雪奶(HKD 68): 有旧迷你版Tiramisu雪到硬晒,咬吾落,麻麻地。云呢拿雪糕好丰盛充满奶味,而且仲可以加炼乳落去,更加有味道,而且刨冰份量多到成座山咁,好夸张。淡茂茂结冰,味道过得去。

特浓咖啡韩国牛奶软雪糕(HKD 45): 有大量配料,一条朱古力条饼乾,好脆同香口、配上大量杏仁粒同杏仁片,增加口感,而底层是特浓咖啡☕️,苦涩苦涩,用上牛奶雪糕中和,令整体吾会偏甜。

总结:
不是想像中咁好食 淡茂茂嘅冰
唯一可取是牛奶云呢拿味雪糕

#旺角#韩式刨冰#Tiramisu雪奶#牛奶味雪糕#旺角通菜街#快富街#韩式甜品

感谢 SANDRAFUNG

2020年10月23日点评

士多啤梨韩式雪奶 依间嘅雪奶真系有牛奶味,唔似其他店咁净系用水做,果然系真材实料啊! 佢有好多士多啤梨铺满喺雪奶上面!配埋炼奶一齐食真系好好味!唔够炼奶仲可以叫店员添加㗎抵食!

感谢 catigerfoodie
2020年6月9日点评

可能因为我系水瓶座啦,好多人见亲我都话
我好开心,从来未见过你失落个样。其实…
唔开心果阵唔通又话你知咩,摆系心到姐,
不过有D野其实要拎得起放得,第二朝训醒
咪又系一条好汉囉。又或者揾一D方法自愈,
令自己笑下,再唔系揾朋友帮手,一齐大癫大肺,
当然除左笑之余,食甜野亦系最易令人开心返既,
就好似今晚系旺角呢间「Nun Desserts Cafe」,
夏日炎炎整返杯雪奶,乜野烦恼都唔见哂,爽呀!
한국식 · 빙수 · 샤벗트 -
▪ 마카롱 · 셔벗 - $72
▫ 首先必试佢地既人气招牌雪奶之一既
「韩式白雪幻彩马卡龙雪奶」,面头有旧
细size既macaron插系周围,而成个雪奶好似
一座冰山咁,卖相好梦幻。雪花冰口感好冰爽,
加上雪糕质感细滑,又唔会太甜腻,
同时又食到macaron松脆既口感,呢种层次
真系好丰富,亦系我钟意食韩式雪奶既原因!
한간식 · 스낵 -
▪ 두리안 · 치즈 타르트 - $25/件
▫ 另一款新推出既小食「榴梿芝士挞」
几有惊喜,芝士挞面有少少焦糖化既效果,
咬落松化之余仲相当香脆;饼皮焗得岩岩好,
所以唔会过腍,里面既芝士呈半凝固状态,
口感幼滑之余,咸香感仲十足。再加埋榴梿
既主题,成件事变得更加Rich!
한국 · 음료 -
▪ 400회 · 우유 · 덮개 · 오레오 - $38
▪ 400회 · 우유 · 덮개 · 커피 - $38
▫ 估唔到系呢到都饮到400次奶盖系列!
试埋餐厅新推出既自家制「400次奶盖Oreo」、
「400次奶盖咖啡」。呢两杯野饮可以成为
潮流主要系讲求就系以快速搅拌将空气打入令
奶盖变得丰满,再将Oreo同埋咖啡粉分别制成。
表面睇落外层有明显渐层既纹理,饮落既
质感更加浓香顺滑,岩哂我!
Nun Desserts Cafe
旺角通菜街119号地舖

感谢 lankiman6330
2019年8月11日点评 通过移动设备发表

天气太热,特登搜寻下边度有刨冰食。
试咗咖啡味刨冰,都ok
唔算特别好食,但炎夏中都消到暑。
另外有炼奶提供,但唔洗落都够甜

感谢 Yvonne1616
2019年5月13日点评 通过移动设备发表

位于热闹的旺角区,下午茶时间比想象中人少,不用等位,可能是平日的关系吧。 店内很舒适,甜品的选择很多,紫薯味的沙冰味道不错。

感谢 Hoihoiyan

查看过Nun Desserts Cafe 旺角的旅行者还看了

中国香港

去过Nun Desserts Cafe 旺角吗? 请分享你的经验!