“食物唔错”

The Hunt Coffee & Roastery
香港排名第150 (共796家咖啡和茶)
周围地区: 观塘区
周围地区: 观塘区
2021年3月10日点评

家姐之前喺观塘见到间餐厅好吸引一直叫我陪佢去食,难得大家都放假决定陪佢去试下!
Hunter Breakfast $138:
材料非常丰富!有蕃茄仔、清甜无渣嘅烧菠萝条、两块烘到好香脆嘅多士、黑松露嫩滑炒蛋、烟肉、大啡菇、肠仔同Parma ham仲有爽脆沙律菜,配上酸甜清爽嘅沙律酱同柚子肉,感觉很清新👍🏻
Hail to King Burger $168:
松脆嘅包入面有酸瓜、洋葱、烟肉、煎蛋、芝士、蕃茄仔、菜同埋用香草、洋葱、牛肉整成嘅汉堡扒,汉堡扒劲厚同埋肉汁非常丰富,配埋热辣辣新鲜出炉洒上辣粉嘅惹味薯条,份量大到食完真系好有罪恶感🤤
Hunt Signature Tiramisu $68:
卖相一流味道亦都唔错,酒味渗透晒入手指饼口感软绵,每啖都有淡淡嘅酒香同咖啡香!配上幼滑嘅cream同洒上脆脆朱古力片仲有酸甜香橙干令味道同口感更添层次😍
餐厅位置有啲偏僻但都有唔少客人,证明好食嘅嘅一定会有人识得欣赏😊

感谢 angelee1989

2020年3月18日点评

因为上课所以经常到观塘,不时顺道发掘一下附近美食😍这次又发现一家质素不错餐厅👍🏻

▪️Hunt Signature Tiramisu
摆盘好看😍几乎所有人都会点的甜品👍🏻底层手指饼湿润,上面的Cream也很滑,属水平以上的Tiramisu。味道就和一般Tiramisu差不多,没有太大惊喜。份量大一定要和朋友分著吃🙈

▪️The Pink Pyramid
必点推荐‼️❤️超好看又好吃!玫瑰味奶涷,配上荔枝玫瑰味的雪糕😋整体玫瑰味很清新,吃著很舒服,不是奇怪人造味!整份甜度刚好,清新不腻😃缺点是雪糕太少,太美味不够吃🙈

▪️Black Country
煎带子墨汁意粉,带子大只,煎得半生熟,中间肉质像刺身般,味道不错😋但墨汁意粉略淡,伴碟酱汁偏酸甜,不太搭。

▪️Green tea latte
拉花美👍🏻奶份量较多,有点盖过抺茶甘味。

▪️Flat White
朋友说奶同样太多,奶味比咖啡味重。

整体食物有心思及值得打卡🤩,甜品水准高,但咸食及饮品一般。周末人多,侍应态度一般,留意店内客人距离颇近,建议尽量选平日或人少的时间来!

感谢 desertfoodiehk
2020年2月13日点评

观塘区餐厅多不胜数, 这间西餐厅评语比较多所以来一试 以蓝色为主题,干净阔落 Menu主菜只送普通咖啡或热柠蜜,如果要沙律汤或其他咖啡就要再加钱,已lunch价钱来讲都几贵

朋友点了Sea Bass $168 份量还可以, 鱼煎得香口, 但紫薯煮得比较硬

US Prime Rib Eye $198 Order要四成熟,但上枱已经有七成熟, 已经扣洒分!没有炭香味, 这个价钱不包嘢饮, 系lunch来讲已经很贵

Pork Belly $158 猪腩肉皮完全没有脆,,精粹应该在于脆皮, 影响成碟菜嘅评分,唯独值得一赞酱料够香浓...

埋单每人二百多蚊,仲要唔包汤/甜品, 观塘区lunch来讲十分贵,以这个价钱来讲我只会比负分, 观塘区可以有更好嘅选择

感谢 wanwan113
2019年12月16日点评

这里一般都是很难有位的,如果没有订枱。难得今次有位,一定要食。
不用多说水准如一,味道及卖相都相当吸引。
今次特别一提是一定要试这里的甜品。味道不太甜,配上咖啡简直一流。

感谢 PPKY2018
2019年11月11日点评

工作得太苦闷,当然需要调剂一下。等待晚上的时间太久了,中午便要释放一下。
这里一点都不像写字楼区,可以暂时放低工作。
话明要享受一下,饭后当然要食个甜品奖励一下自己。即叫即做,除卖相吸引之余;味道亦一流!

感谢 PPKY2018

查看过The Hunt Coffee & Roastery的旅行者还看了

中国香港

去过The Hunt Coffee & Roastery吗? 请分享你的经验!