“芝士pizza 正 risotto好食”
Pizza Maru的点评

Pizza Maru
香港排名第963 (共15,896家美食)
周围地区: 香港岛
周围地区: 香港岛
2021年2月17日点评 通过移动设备发表

Pizza Maru (荃湾)
荃湾杨屋道1号荃新天地1期UG楼28及30号舖

今次去左荃湾分店,依间同尖沙咀分店一样,pizza risotto 都做得好好

江南牛仔Premium Pizza 9吋138元
Pizza 芝士加沙律多,饼底有咬口,多料,较其他pizza店既味道更加特别

南瓜忌廉软壳蟹risotto 163 元
Risotto有咬口,忌廉唔漏,加埋有合桃同甜甜地既干果好有口感同特别,软壳蟹炸得刚好,好食

炸鱿鱼圈 83元
脆浆上得刚好,唔会太厚,如果鱿鱼再新鲜点就完美了

Mango ice tea 48元
冰茶偏甜,不过系清新既味道,如果不喜欢太甜,要叫小甜哦

感谢 FoodieBose

2021年2月13日点评 通过移动设备发表

最近见好多人食呢间,今次拣左呢间荃湾新开既分店,睇下系咪真系咁好食,佢除左散嗌仲有lunch set既

1. 薯角炭烧鸡肉芝加哥($189)
呢个劲多芝士好癫,虽然真心好邪恶 但一于少理,我几中意佢咸摆得黎表面又甜甜地,好夹,而且芝士虽然好多但系唔会好腻,又唔会太咸,我就一个人ko左半个批 呢个可以翻兜

2. 蜂蜜牛油秘制炸鸡($118/6pcs)
见唔见到d粉有几多 个味系honey butter薯片既味,劲挂住 d鸡仲系即炸热辣辣的,我觉得真系几好味,肉质都算滑冇雪味

3. 泡菜卡邦尼蓝青口意粉($98)
呢个午餐精选仲包埋沙律或者汤,仲可以加野饮。个意粉煮得几好,乂汁挂系意粉度,意粉保留少许硬度,唔会一pat野,青口有5粒,仲有d烟肉泡菜。沙律系柚子酱,好韩式

4. mango passion iced tea ($48)
唔系平时cafe既质素,真系有mango passion 既味,唔会太甜,红茶底,有少少柠檬茶feel

overall我觉得几高质 can try

感谢 joseshann
2021年1月24日点评 通过移动设备发表

过江龙人气Pizza Maru
呢问店主打产品系簿饼炸鸡
听到都无法抗拒钟意食韩国炸鸡控✨必试

店内用咗特制木造设计仿欧陆风格,大大萤幕播出韩国K-pop流行歌简直系置身于韩国嘅感觉

✨泡菜海湾芝加哥
讲到Pizza里面芝加哥都系依间舖头里面都好出名嘅,而我今次就拣选左个泡菜味蛋黄酱里面有辣辣嘅感觉另外有蟹柳、鲜虾、火腿同埋两种口感芝士 拉芝瀑布pizza边独有杏仁片、蜜糖、糖霜微微甜,里面仲要融化咗芝士 味道好夹

✨蜂蜜牛油秘制炸鸡 /6pcs
即炸炸鸡半份送到枱上,香味扑鼻令人兴奋,洒上牛油蜜糖粉末简直绝配再配合香草味提升牛油香味,以肉质鲜嫩外脆内嫩✨仍然保持鸡油味道,好juicy

✨Witch Chocolate Stout
浓郁的烈性黑啤酒,融合了浓郁的奶油味和巧克力的麦芽香气,恰好位于干甜的黑啤酒之间,麦味轻轻淡出,黑啤来讲比较容易入口

✨Lychee Mojito
Mojito加青柠、薄荷叶,透心凉的薄荷,清新怡人青柠香,有气梳打水刺激,形成令人难以抗拒香气,淡化酒精味道,冰凉清爽

感谢 Winnietolife
2021年1月20日点评 通过移动设备发表

最近在荃湾开了很多新店,在荃新天地有一家韩国料理餐厅,主要是吃薄饼和炸鸡的,午市时间另有套餐供应。餐厅环境装修特别,而且装修挻特别的。
蜜糖柚子花园 HKD$93,这个沙律份量十足,材料包括:绿叶沙律/车厘茄/菠萝/核桃/杏仁/粟米片/巴马臣芝士/柚子沙律酱。这个味道酸酸甜甜,既开胃又惹味。在吃东西之前,先吃点沙律打底挻不错的。
手工泡菜芝士波 HKD$88,这个一份有六件,这食物由车打芝士/洋葱/蒜头/甘荀/意大利米/墨西哥辣椒片/辣椒碎/泡菜蛋黄酱制作而成。卖相炸到金黄色但不太油腻,口感酥脆惹味。另有辣芝士酱可以拌著来吃。
太阳番茄芝加哥薄饼 HKD$183,这款是店舖人气薄饼之一,所以我们就点来试试看吧。材料包括:双倍马苏里拉芝士/芝士条/辣肉肠/蕃茄/巴马臣芝士/香芹片/Maru蕃茄酱制作而成,面头洒上薄薄的一层糖霜,令到卖相更为美观。
藉著热辣辣的时间把薄饼拉起,就可以做到芝士拉芝的效果,看着就觉得吸引呢。薄饼味道酸酸的很惹味,而批边口感挻脆口的,还要是芝心批边,所以很喜欢吃。
食物质素不错,而且份量挻多的。虽然我们只点了三款食物,但我们吃到很饱棒著肚子走。令静静最有惊喜的是这个拉丝薄饼,很喜欢里面有满满的芝士。
Pizza Maru
荃湾杨屋道1号荃新天地1期UG楼28及30号舖

1  感谢 CHINGCHINGJAIII
2020年5月1日点评 通过移动设备发表

疫情下,大家的枱有隔离。我们四人,叫了两份pizza,Pizza Maru的招牌炸鸡,一份pasta。Pizza 和pasta 味道ok,但不算特别。但这里的蜂蜜蒜泥炸鸡,非常好吃,值得介绍。

感谢 wlkng

查看过Pizza Maru的旅行者还看了

中国香港

去过Pizza Maru吗? 请分享你的经验!