“荃湾必食惹味西韩Fusion菜”
Pizza Maru的点评

Pizza Maru
香港排名第963 (共15,889家美食)
周围地区: 香港岛
周围地区: 香港岛
2021年3月10日点评 通过移动设备发表

荃湾都有得食Pizza Maru啦小编之前喺铜锣湾食过呢一间韩式fusion菜餐厅主打特色韩式pizza同炸鸡,味道都唔错最近系荃湾荃新天地开咗分店,经过见到即刻同朋友入去试吓 装修以深木色为主调,近窗边适合打卡影相 另外仲有大萤幕播住韩国Kpop MV,去去倒韩国旅行都可以食住韩国菜止吓瘾先
_
韩式海陆($148/9吋)
餐厅有提供多款口味选择,其中一个特别之处就系饼底使用健康面团❣️今次小编就拣咗呢个内有香辣虾、韩式烤肉、香辣薯角、蘑菇、青椒、芝士嘅Pizza,配埋牧场酱味道都唔错钟意食芝士嘅朋友仔可以试吓佢哋嘅芝加哥pizza,劲量芝士岩晒打卡
_
火辣秘制炸鸡 $118 ($118/6件)
小编最爱嘅辣酱配上外皮香脆嘅炸鸡食落香口惹味,鸡肉食落都几滑带肉汁
辣鱿鱼烤蛋拌饭 $136
卖相非常适合打卡拌饭搅拌后每啖都好惹味,鱿鱼圈的份量亦充足
Mango passion iced tea $48
餐厅亦有提供多款酒类饮品和特饮,呢杯冰茶味道清新,有助解腻,不会太甜
以家佢地午餐仲有午餐精选大家不妨嚟试吓

感谢 Yyn L

2021年2月17日点评

早前在网上看到这间餐厅的pizza很吸引,身为芝士控的我今次相约了好朋友一同来试试这个很吸引的pizza!

这间餐厅是韩国餐厅,所以餐厅内都播著韩文歌和韩国歌手的MV!

餐牌上有多款不同的pizza和菜式可以选择,款款都很吸引!

渔夫蕃茄烩海鲜,这个菜式用上蓝青口、虎虾、带子、鱿鱼制成,酱汁除了有蕃茄的味道,亦有蒜蓉和香芹的味道,酱汁酸酸甜甜,特别开胃!而青口都算几大只,很juicy!虾肉爽口,带子鲜甜!附上的脆包松脆又软熟,点上酱汁食特别美味!

韩国烤肉芝加哥,这个pizza 9吋不算很大,大概有6件薄饼!芝士的份量很多,用上马苏里拉芝士、巴马臣芝士,芝士能够拉到好长好高的拉丝,见到已经十分吸引!批边是厚批,内里也有芝士,非常适合我和朋友两个芝士控!薄饼的味道有很香浓的蕃茄味,加上有辣肉肠,令我回想去儿时吃的pizza味道!而上面的烤肉是牛小排,牛肉味道像韩烧的牛肉带有甜味,juicy又松软,非常惹味!

Pink Berry Ade,这款梳打带有桑莓的味道,酸酸甜甜,十分消滞!

Pinapple Ade,饮品带有菠萝的味道,带点清香,加上有薄荷叶,令整杯饮品都感觉很fresh!

感谢 EricaaaL
2021年2月17日点评 通过移动设备发表

Pizza Maru (荃湾)
荃湾杨屋道1号荃新天地1期UG楼28及30号舖

今次去左荃湾分店,依间同尖沙咀分店一样,pizza risotto 都做得好好

江南牛仔Premium Pizza 9吋138元
Pizza 芝士加沙律多,饼底有咬口,多料,较其他pizza店既味道更加特别

南瓜忌廉软壳蟹risotto 163 元
Risotto有咬口,忌廉唔漏,加埋有合桃同甜甜地既干果好有口感同特别,软壳蟹炸得刚好,好食

炸鱿鱼圈 83元
脆浆上得刚好,唔会太厚,如果鱿鱼再新鲜点就完美了

Mango ice tea 48元
冰茶偏甜,不过系清新既味道,如果不喜欢太甜,要叫小甜哦

感谢 FoodieBose
2021年2月13日点评 通过移动设备发表

最近见好多人食呢间,今次拣左呢间荃湾新开既分店,睇下系咪真系咁好食,佢除左散嗌仲有lunch set既

1. 薯角炭烧鸡肉芝加哥($189)
呢个劲多芝士好癫,虽然真心好邪恶 但一于少理,我几中意佢咸摆得黎表面又甜甜地,好夹,而且芝士虽然好多但系唔会好腻,又唔会太咸,我就一个人ko左半个批 呢个可以翻兜

2. 蜂蜜牛油秘制炸鸡($118/6pcs)
见唔见到d粉有几多 个味系honey butter薯片既味,劲挂住 d鸡仲系即炸热辣辣的,我觉得真系几好味,肉质都算滑冇雪味

3. 泡菜卡邦尼蓝青口意粉($98)
呢个午餐精选仲包埋沙律或者汤,仲可以加野饮。个意粉煮得几好,乂汁挂系意粉度,意粉保留少许硬度,唔会一pat野,青口有5粒,仲有d烟肉泡菜。沙律系柚子酱,好韩式

4. mango passion iced tea ($48)
唔系平时cafe既质素,真系有mango passion 既味,唔会太甜,红茶底,有少少柠檬茶feel

overall我觉得几高质 can try

感谢 joseshann
2021年1月24日点评 通过移动设备发表

过江龙人气Pizza Maru
呢问店主打产品系簿饼炸鸡
听到都无法抗拒钟意食韩国炸鸡控✨必试

店内用咗特制木造设计仿欧陆风格,大大萤幕播出韩国K-pop流行歌简直系置身于韩国嘅感觉

✨泡菜海湾芝加哥
讲到Pizza里面芝加哥都系依间舖头里面都好出名嘅,而我今次就拣选左个泡菜味蛋黄酱里面有辣辣嘅感觉另外有蟹柳、鲜虾、火腿同埋两种口感芝士 拉芝瀑布pizza边独有杏仁片、蜜糖、糖霜微微甜,里面仲要融化咗芝士 味道好夹

✨蜂蜜牛油秘制炸鸡 /6pcs
即炸炸鸡半份送到枱上,香味扑鼻令人兴奋,洒上牛油蜜糖粉末简直绝配再配合香草味提升牛油香味,以肉质鲜嫩外脆内嫩✨仍然保持鸡油味道,好juicy

✨Witch Chocolate Stout
浓郁的烈性黑啤酒,融合了浓郁的奶油味和巧克力的麦芽香气,恰好位于干甜的黑啤酒之间,麦味轻轻淡出,黑啤来讲比较容易入口

✨Lychee Mojito
Mojito加青柠、薄荷叶,透心凉的薄荷,清新怡人青柠香,有气梳打水刺激,形成令人难以抗拒香气,淡化酒精味道,冰凉清爽

感谢 Winnietolife

查看过Pizza Maru的旅行者还看了

中国香港

去过Pizza Maru吗? 请分享你的经验!