“龙虾🦞控要来”

在线下单
香港排名第2,084 (共13,928家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2019年8月29日点评 通过移动设备发表

和好友去了旺角这间出名食多款龙虾美食的餐厅晚餐。地点都好方便易找,就在波鞋街旁边~

平日夜晚都好full,好多人食!餐牌好多龙虾食品选择,我地㨂了一阵,最后决定试下龙虾pizza再叫其他野食~

叫了3款野食,碟碟都份量颇大!

小食:双重炸薯条
配龙虾芝士酱、黑松露芝士酱、蜜糖芥末酱

超大份!双色薯条系蕃薯条和薯仔薯条
最开心系有3款酱可以点 我最喜欢蕃薯条点黑松露芝士酱,好香浓!薯仔薯条就点龙虾芝士酱,味道好夹!

意式龙虾海鲜薄饼
又要哗!个pizza 有一上枱俾个龙虾头搞到我哗左一声,系薄脆嘅批,有龙虾肉,虾,鱿鱼,蚬肉等等!仲有黑橄榄,沙律菜!唯一系啲馅放得唔够平均,我第一件食落冇龙虾肉

威灵顿牛柳
我们都点了「是日精选」 是我每一次见到都会叫的威灵顿牛柳! 好好味!包在酥皮内的牛柳肉质鲜嫩,啖啖juicy! 配酥皮口感丰富,令人回味!

加上点了的靓靓饮品~此餐值分!

感谢 Seahorsebb_hoho

2019年8月22日点评

钟意龙虾既朋友有福啦!系旺角呢间人气爆哂灯既
"MasterKama"位于山东街楼上专门店,
主打一系列龙虾专食,餐厅以美国复古风格配以
精致装饰设计,柔和白光营造舒适气氛,
我见网上好多人都专登去食"龙虾汇",
但我地又惊食唔哂,决定散嗌黎试下啦!
日式叉烧+糖心蛋配龙虾芝士浓汤 - $93
(手打乌冬/烩饭)
由300°C高温既石头锅盛载住,睇Menu以为
唔系好大姐,点知睇到真系吓一吓,份量多到可以
分四小碗都仲有剩,呢个价钱会唔会太过超值呀?
味道方面,浓埸果然无失望,芝士同龙虾夹埋一齐
相当惹味,另外如果唔想限死呢个汤底,
佢仲有得自选三部曲,拣返自己钟意既汤底+
主食+饭/乌冬,呢个一定要推介比你地!
记得嗌一份已经够两个人食啦!
巴马火腿水牛芝士薄饼 - $148
首先芝士又系比到足你,绝对唔姑寒,
大量沾满系成个Pizza上,口感丰厚又够弹牙,
万恶既满足感真系爽,饼底烤既时间岩岩好,
够干身香脆,外层脆卜卜但里面夹心软腍,
配合咸香既巴马火腿绝对系最佳拍挡!
最后两条麻甩佬嗌左两杯Asahi过下口瘾,
埋单都系每人两旧几水,相当抵食!

感谢 lankiman6330
2019年8月19日点评 通过移动设备发表

餐廳位於旺角波鞋街附近,交通環境非常方便。門口招牌黑白對比⬛️⬜️,簡約但不失大氣,醒目易認。
店內同樣採用沉色系裝修,但配襯不同龍蝦主題的特色牆及座位位置所擺放不同的龍蝦裝飾物(例玩偶,頭飾),使整體餐廳視覺相映,帶點玩味風格。
而作為主打龍蝦主題的餐廳,當然會有不同龍蝦的料理給大家選擇。個人推介order最出名的龍蝦匯套餐,貪其咩都有,可以一次品嚐多種菜式。
龍蝦匯($468)
套餐份量多,賣相豐盛✨✨。套餐包括龍蝦包,烤蒜蓉牛油龍蝦及龍蝦雜錦海鮮烏冬。
當中的龍蝦包及龍蝦雜錦海鮮烏冬最得我心,因為我只係食咗呢兩樣(烤蒜蓉牛油龍蝦因為已經食到太飽,所以食吾落喇)。

龍蝦包成個好似字典咁厚,內含豐富加拿大波士頓龍蝦肉及沙律菜,食前拎住影相呃like,未開始影,已經有龍蝦跌咗少少出嚟。龍蝦包口感外層鬆脆金黃,聽講麵包2邊都有先塗牛油烤烘過,個人認為麵包有好似韓國toast加左少少蜜糖,因食得出甜甜地,如此邪惡的配搭,難怪味道咁好食,
食龍蝦雜錦海鮮烏冬時,推薦絕對要配埋啲湯一齊食。烏冬跟龍蝦、海鮮、粟米、京蔥一同烹煮,上菜時熱辣辣,香味四溢,龍蝦湯味入晒烏冬及配料上面,鮮香濃郁,好美味呀
環境
味道
服務
價錢
旺角山東街50號1樓

Day and Nite by Master Kama -龙虾控必试
------------
餐厅位于旺角波鞋街附近,交通环境非常方便。门口招牌黑白对比⬛️⬜️,简约但不失大气,醒目易认。
店内采用沉色系装修,但配衬不同龙虾主题的特色墙及座位位置所摆放不同的龙虾装饰物(如玩偶,头饰),使整体餐厅视觉相映,带点玩味风格。
而作为主打龙虾主题的餐厅,当然会有不同龙虾的料理给大家选择。个人推介店內最出名的龙虾汇套餐,贪其咩都有,可以一次品尝多种菜式。
龙虾汇($ 468)
套餐份量多,卖相丰盛✨✨。套餐包括龙虾包,烤蒜蓉牛油龙虾及龙虾杂锦海鲜乌冬。
当中的龙虾包及龙虾杂锦海鲜乌冬最得我心,因为我只系食咗呢两样(烤蒜蓉牛油龙虾因为已经食到太饱,所以食吾落喇)。
龙虾包成个好似字典咁厚,内含丰富加拿大波士顿龙虾肉及沙律菜,食前拎住影相呃等,未开始影,已经有龙虾跌咗少少出嚟。龙虾包 口感外层松脆金黄,听讲面包2边都有先涂牛油烤烘过,个人认为面包有好似韩国烤面包加左少少蜜糖,因食得出甜甜地,如此邪恶的配搭,难怪味道 咁好食,
食龙虾杂锦海鲜乌冬时,推荐绝对要配埋啲汤一齐食。乌冬跟龙虾,海鲜,粟米,京葱一同烹煮,上菜时热辣辣,香味四溢,龙虾汤 味入晒乌冬及配料上面,鲜香浓郁,好美味呀
环境
味道
服务
价钱

旺角山東街50號1樓

用餐日期:2019年8月
感谢 Exploremorewithleung
2019年5月27日点评 通过移动设备发表

见有人介绍这里的龙虾菜式值得一试,所以就约了一班好姊妹来试。我们点了龙虾包、龙虾risotto 同日式咖哩牛肉乌冬。每样都味道唔错。龙虾包整得好味,龙虾新鲜,只是包既size 能大d就好。
反而日式咖哩牛肉乌冬味道令人有惊喜,咖哩酱汁好好味,配乌冬食好夹。
不过叫了一jar 雪糕荔枝soda味道一般般。最初店员仲忘记左上雪糕比地,要我地提返。
Anyway, 整体都是几好味既晚餐。

感谢 choyk515
2019年5月20日点评 通过移动设备发表

这里的特色菜色是龙虾,龙虾包有买一送一优惠,整体食物味道不错,价钱适中,坐位舒服,枱很大张,有两层坐位

感谢 tripcomment2018

去过Day and Nite by Master Kama吗? 请分享你的经验!