“午市不错”

丼丼屋食堂 (荃灣店)
在线下单
香港排名第2,772 (共13,928家美食)
周围地区: 荃湾
周围地区: 荃湾

午市时间来到此店,选了期间限定新出的牛油果鸡肉丼,等了约15分钟送上餐盘,牛油果份量不算多,整体口味算不过不失,午市来说消费比较高,偶尔一餐都不错。

感谢 TravelPP2

2019年8月22日点评

星期日夜晚九点几喺荃湾揾餐厅食饭原来都几难,见丼丼屋虽然无咩人,但仲未截单,所以就入咗去食。我地点左十胜带广名物豚丼、信州风味酱汁吉列豚丼。我觉得十胜带广名物豚丼比较好食,豚肉既边边虽然有d 肥,但唔算油腻。豚肉好软熟唔韧,日本米好饱满,配合酱汁系刚刚好,唔会太咸。如果个饭埋菜就更加好啦。信州风味酱汁吉列豚丼相对较失色。猪扒比较薄同埋有少少肥膏。另外个酱汁太甜同埋太多,所以完全掩盖左饭味,酱汁少番啲会好啲。

感谢 CHIUW61
2019年7月10日点评 通过移动设备发表

丼丼屋是我们一家经常光顾的地方,除了有小朋友喜欢的儿童餐,(不过乌冬份量比较少),还有他定期会推出不同的食式,味道也不错呢!

感谢 JoyceW2056
2019年5月27日点评 通过移动设备发表

工作忙了一整天后,来这里晚餐慰劳自己。吃了特上盛大虾海鲜丼,刺身包括大虾、带子、三文鱼、吞拿鱼、三文鱼籽及玉子,丰富又好吃。

感谢 Venus L
2019年5月15日点评 通过移动设备发表

今日去左丼丼屋食lunch~ 初体验佢地既lunch set, 发现好多选择,由泡菜,有咖哩,有吉列;有鸡肉,有牛肉,有海鲜,甚至刺身都有,仲包饮品,汤同沙律 ,都真系几丰富。而且价钱都好有弹性: 平至$48 ,贵至都系$108, 可以视乎经济能力,拣你心中想食既丼饭
1️⃣十胜大广名豚物丼定食 $88 好味指数:8.5/10
丼饭料好足 6-7块北海道豚肉
肉质爽滑 加上秘制肉汁 淋得黎 又鲜甜
肉汁同酱汁会渗入左系饭入口 令饭香口美味.
味道: 8.5/10
卖相: 7/10
环境:7/10
‍♂️服务: 7.5/10
CP值: 7.5/10
⚖️人均:$50-100
↩️回头值:85%
———————————————————
地址: 丼丼屋 (荃湾)
荃湾惠荃道22-66号绿杨坊2楼S10-12号舖

感谢 hkfood_station

去过丼丼屋食堂 (荃灣店)吗? 请分享你的经验!