“手工啤 • 椰子雪糕西多😍”
Second Draft的点评

Second Draft
预订桌位
周围地区: 天后
周围地区: 天后
2021年3月2日点评 通过移动设备发表

餐厅嘅格局有啲似旧式茶室嘅感觉~
怀旧得黎又

今次试左佢地最近新推出嘅椰子雪糕西多☺️
炸到金黄嘅西多 配椰子雪糕
再加埋自家制椰子花生啤糖浆
香口得黎外脆内软!上面仲有椰丝
成份都椰香十足~
佢地嘅西多系咖央西多黎 不过椰子味太强所以咖央味唔算好出☺️
但入面嘅酱增添左一份口感!
整体都系好味的~

手工啤方面就叫左Coconut Pandan Pale Ale同Coconut Peanut Stout
成餐都好椰

饮落比较啲~
比较易入口!
就比较香浓一点

除左小食同手工啤 佢地都有主食喔~
有点菜的风格!

感谢 hkfoodmap

2020年10月5日点评 通过移动设备发表

大坑美食
终于明白啲人点解咁钟意过海
因为总会发觉异国风情嘅感觉
好似去咗旅行一样 个人都chill d
下午三四点最好就系食一个brunch
去到second draft cafe 已经有一大班人喺度chill 住倾偈饮下啤酒
不过我实在太肚饿啦我决定食食食
大坑薯条 $78
我依家都好想再食啊简直就系齿颊留香
幼身薯条 炸得金黄香脆 孜然粉 干嘅辣椒 再加上少少高菜又有啲似酸菜嘅配料
可以话系中西合璧嘅极致
但系见到一个好养生嘅强健茶
觉得好鬼特别所以就叫咗果然系热辣辣嘅一个蜜糖柠檬面头上
有啲粉红色好似辣椒嘅嘢系好特别不过实在太热
呢间餐厅回头率真系100%好有感觉 一定会再嚟食薯条㗎
Second Draft (大坑)
大坑铜锣湾道98号地舖

感谢 foodiecoupletour
2019年11月18日点评 通过移动设备发表

呢度有好多手工啤酒可以拣,真系考起我哋呢啲有选择困难症嘅人,不过就啱晒钟意饮酒嘅朋友,放咗工嚟同三五知己一齐吹下水,边饮酒边食佐酒小食,冇得弹呀!

1  感谢 getfatwithmebabay
2019年2月9日点评 通过移动设备发表

一向都好钟意大坑,而大坑的确有唔少好餐厅,今日就同朋友去咗一间好有气氛嘅gastropub,一齐周日下午轻松一下~热爱啤酒嘅我哋就分别嗌咗两款唔同种类嘅啤酒。Second Draft 令我最钟意嘅地方一定系佢嘅装修,带英殖风,又有香港复古元素,绿色为主调十分顺眼。啤酒种类好多,啤酒分为200、330、450毫升,应该点都拣到你心水嘅啤酒

感谢 pinpinlam
2017年2月27日点评

酒吧提供不少手工啤酒, 有一些是特别的味道, 整体黎讲都唔错, 至于食物就只是一般, 不如如果一大班人黎, 饮下酒, 倾下计, 食物变了其次

感谢 guti2016

查看过Second Draft的旅行者还看了

去过Second Draft吗? 请分享你的经验!