“中环高质cafe”
Zenon Cafe的点评

Zenon Cafe
10/21周一
20:00
在线下单
香港排名第218 (共582家咖啡和茶)
周围地区: 中环
周围地区: 中环

环高质cafe,前日经过见到餐厅装修几好就入去试吓,估唔到有咁大惊喜!嗌咗个prime rib-eye ,牛排嚟到嘅时候已经觉得卖相好好,肉嘅分布好平均,肉汁亦都好多,餐厅环境好舒服,服务态度亦都好好,有机会一定会再试!

感谢 ckn540

2019年7月13日点评 通过移动设备发表

前两日突然好想食法式pancake, 俾我哋揾到中环有一间pancake好似唔错就去试吓。里面装修好简单,墙身挂咗啲有啲复古味道嘅画喺度。有啲简单嘅枱灯同埋油皮沙发。

首先叫咗杯鲜橙特饮$48.正常味度,橙汁沟梳打水。

跟住到呢个鸭肉pancake都几贵$159。最初佢上枱嘅时候觉得佢好Hea快啲只鸭腿上上面就话系鸭肉pancake,跟住切开就见到原来里面养咗好多嘅鸭肉,同埋佢哋加咗啲特制嘅酱汁 但有少少咸味同甜味食落同个pancake好夹,而且鸭肉系好柔嫩,第一次食呢一款嘅pancake,虽然价钱贵啲但系就值嘅,有惊喜。

之后就叫左呢个芝士忌廉肉桂pancake $89 ,初头只系以为佢会好似三角型咁折埋,但系出到嚟个外型就就系卷起左变咗个圆筒形,上面仲有好多忌廉芝士,系好多。因为啲芝士太多我哋都食唔晒,个pancake个屁好烟银,加埋肉桂, 虽然只有玉桂粉但系一啲都唔单调,亦都唔会太甜玉桂味嘅pancake都可以好好食。

整体来讲呢间pancake嘅卖相,味道都唔错,系我目前食过算系最好食果一间,利申先我唔系食过好多间!

感谢 charleswa321
2019年7月11日点评

最简单的点法就是直接点招牌巨无霸汉堡。一个汉堡能做到这种美味也是不容易,不过的确很考验一个人的吃相。

感谢 Rally01
2019年4月25日点评 通过移动设备发表

下午茶时间到此餐厅点了个意粉和咖啡,用了某网站订位有半价折扣,因此价钱便宜了很多。此餐厅除了咖啡类饮品,亦算是酒吧,有供应酒精类饮品。意粉味道不错,可以再次光顾。

感谢 TravelPP2
2019年1月13日点评 通过移动设备发表

我这次到访点了egg benedict 配mocha coffee ($128)!!! 鸡蛋同d菜都好新鲜!!! 面包好脆好高质!!! 好值得一试啊!!!!!!!赞!!!!!!!! 好喜欢这家在中环的餐厅呢!!!!!!!!!

感谢 rehtselovestravel

去过Zenon Cafe吗? 请分享你的经验!