“ 口感爆满超巨型丼”
爆丼屋的点评

爆丼屋
香港排名第932 (共16,086家美食)
卓越奖
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2021年1月21日点评 通过移动设备发表

喺呢段晚市冇堂食嘅日子 大家一定累积咗唔少精明消费贴士 揾有折扣有优惠嘅地方 好似呢间丼饭专门店 八折优惠后 我个荷包悭唔少得嚟又可以食好嘢
#松叶蟹丼 $275再8折 包味噌汤同汽水
秋冬系松叶蟹最肥美嘅季节 一只鲜蟹卖几百蚊 现成食个松叶蟹丼饭更方便化算 松叶蟹系剌身级数 蟹脚剥晒肉 肉质鲜嫩清甜 蟹钳小巧胜在啖啖肉 中间有蟹肉蟹丝捞埋吞拿鱼茸 将佢用嚟捞饭食 另一种风味
#爆盛慢烧牛肉丼 $148再8折 包味噌汤同汽水
自问钟意食牛肉 不过我个胃口挑战唔到大盛嘅400克 因为单系小盛嘅230克 已经有八至十片肉 薄烧牛肉入口轻柔 自家制白芥末酱小辣 同牛肉好夹 白饭中加入酱油同窝蛋 捞埋一齐食 超级饱肚
#爆丼屋
旺角豉油街50号地下8号舖

感谢 eatwith4feipor
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.com.au 查看原文

2021年1月9日点评 通过移动设备发表

爆盛慢烧牛肉丼饭,店如其名,碗丼既材料满到泻,一见到个好有惊喜好吸引,堆到成座山咁高,好多肉,超级足料,牛肉好腍,加上山葵忌廉汁同牛肉好夹,仲要有只蛋黄配饭食一流,食肉兽既朋友唔好错过。

感谢 Foodie_carcar
2020年12月28日点评 通过移动设备发表

爆丼屋-日本丼饭外带回家

由于疫情关系,餐厅的晚市需要禁堂食,有时候想吃日本料理也只能购买寿司拼盘,今日发现爆丼屋有外卖,而且更有八折折扣优惠,所以今晚就试试!

外卖丼饭是以套餐的形式,有丼饭还有汽水和面豉汤。

松叶蟹丼饭
冬季限定的丼饭,有蟹钳、蟹棒、蟹肉丝,两只厚肉拆了壳的蟹钳,鲜甜的长长蟹棒,和份量超多的蟹肉,满满的松叶蟹滋味,顶部的鱼籽酱令鲜味更加提升,还有甜蛋!

三色海胆盛丼
爱海胆之人必点的一款,海胆布满了整个丼饭,满泻的感觉,一点也不夸张,由于货源关系,只采用加拿大海胆,但味道一点也不单调,非常鲜甜,没有腥味,海水味重,口感肥厚、实在。

1  感谢 justforshan
2020年1月6日点评 通过移动设备发表

话说虽然哩间日本餐厅开左都一段日子,但懒到出汁既我一直都未去食过‍♀️ 开业既时候人龙长到吓死人,前几日见唔洗排到咁癫即刻走左入去食
☆ 烟燻海胆帆立贝丼 HKD$268
吸睛非常,绝对要相机食先 用透明盖盖住,一打开盖即时散发烟雾及雾气,鲜气满满,即时吸引好多人既目光 饭上面系一层围很好靓既帆立贝,中间有满满既海胆 而个丼饭底亦非常有惊喜,用上香浓既鹅肝炒成既饭底,香气四溢
☆ 慢煮西班牙黑毛猪肋骨丼
条黑毛猪肋骨有成一只半手掌咁长 系长到只碗都唔够放,超夸张呢!猪肋骨煮得入味软腍,唔食鱼生刺身既不二之选
爆丼屋
旺角豉油街50号地下8号舖

感谢 foodie_anniechan
2019年12月10日点评

我点了最喜爱的火炙三文鱼饭
份量够
有四种料,三文鱼,蟹柳,左口鱼,带子
还有一只蛋
每一款都非常可口
不过价钱有一点贵

感谢 chengpl

去过爆丼屋吗? 请分享你的经验!