香港
发布
收件箱
搜索

“Salad choice in Wan Chai!”

在线下单
香港排名第97 (共183家快餐小吃)
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2019年9月16日点评 通过移动设备发表

#cassiegowanchai
瘦编今次同朋友黎到湾仔利东街,因为最近瘦编同朋友皮肤都差左,所以我地决定午餐去食沙律!
依间Passion装修好外国风,铺头好大,有两层,一定揾到位。沙律嘅价钱方面大约系50几蚊可以拣三款,80几蚊就可以拣五款,目测每日都有八至十款选择,沙律例如有水牛芝士蕃茄、红菜头酸忌廉、青苹果西芹等等。主菜例如有忌廉鸡肉意粉、烤薯仔青豆等等。
不过食素嘅朋友仔就要留意,未必每样食物都系全素,大家点之前记得要问清楚先。另外如果去食午餐嘅话,我都会建议大家叫$80几个份,因为我食$50几个份去到4pm就有啲肚饿啦。
味道评分▶️ (4)
抵食评分▶️️ (2.5)
回购评分▶️️️ (3.5)
➡️Passion by Gerard Dubois (湾仔)
湾仔皇后大道东200号利东街G11,G12及F12A号舖
IG: cassiecwy/ cassiegetfat

感谢 cwycassie

2019年5月27日点评 通过移动设备发表

中午一点多过去,是人潮最多的时候,几乎每一桌都是搭枱,我那一桌搭了三枱!

还好食物的品质是不错的,我点了一份小份沙拉,可以有三种选择,食量小的人刚好。

天气好的时候一楼的露天座位最抢手!

感谢 620wenyingc
2019年5月23日点评

初初呢间餐厅湾仔主打是卖甜点,依家连主食都有得食.又可以饮咖啡,又可以食午餐又可以食蛋糕.地方又大,地下一楼都有得坐,坐得舒服,食得舒服.

感谢 annsze2016
2019年1月14日点评 通过移动设备发表

食物跟其他分店一样多,款式丰富,地点旺中带静又易找,2楼空间充足装潢漂亮,有些坐位可看到街景,聊天和看书的好地方!

感谢 Minnieho
2018年10月15日点评 通过移动设备发表

今日食完汉堡包,经过利东街,就去左我最爱既passion 买甜品。本来谂住买蛋糕,不过最后买左两个水果酥皮包。
今次拣左提子酥皮包和杂莓酥皮包。
不得不赞佢包得好仔细,放左入背囊再拎出黎都无变型。
不过最可惜我唔系即日食,第二朝食个杂莓酥皮已经淋左,提子酥皮就仍然酥脆,奉劝各位买酥皮包记得即日食

感谢 food_faiytale

去过Passion by Gerard Dubois (利东街)吗? 请分享你的经验!