“原煲煲仔饭”

大快活 (万年大厦)
香港排名第200 (共225家快餐小吃)
2021年1月10日点评

冬天嚟到,唔少餐厅都会推出煲仔饭。但因疫情关系,限众令加无晚市,大快活最近出咗煲仔饭外卖,仲可以成个煲拎走,原汁原味。煲仔饭外卖连煲要加6蚊,如果还返个煲,就会有6蚊coupon下次用。咁啱系online订,原来有9折,真系抵。

腊肠沙姜鸡煲仔饭 $53(连煲)
煲仔饭有纸皮包好,好贴心。一打开个盖就有好多嘅蒸气,配上一个煲仔饭豉油。腊肠细细条,味道正常。沙姜鸡都系一般平时快餐店水准,唔会太硬。最重要系啲饭,煲仔饭啲饭有饭焦,份量都十分多,一个人食唔晒。整体嚟讲,煲仔饭以快餐店水准合格,同埋好欣赏大快活嘅外卖包装。

感谢 jmmamama

2020年7月27日点评

新冠肺炎疫情下、星期日下午茶/晚市时段品尝了46元的铁板鸡髀猪扒肠仔配迷你番茄肠仔饭和汽水、份量十足,味美超值。

2020年5月31日点评

今晚放工,一个人去咗中环嘅大快活食饭,因为贪度夜晚比较静,可以静静地食饭,俾个脑休息一下。今晚叫咗个虾仁葱花炒蛋饭,感觉健康啲,唔想食咁肥腻。但系都争啲比个咖喱牛腩吸引左,好彩把持得住。今晚嘅大快活,我发现好多人都系一个人食饭,我唔知道佢哋系啱啱放工,定系返紧工,但我可以肯定嘅系呢一个环境好适合营营役役嘅打工仔,自自在在咁样一个人食下饭。突然之间觉得自己好似套日剧《孤独美食家》嘅主角,自己一个人食饭,自己一个人满足。

感谢 ClaudiaW0228
此点评为Tripadvisor会员个人反馈,不代表Tripadvisor的意见。原文语言为中文,源自www.en.tripadvisor.com.hk 查看原文
2020年2月24日点评

在港式速食连锁快餐店中,以23元的价格可享用饱肚早餐不多。星期六早上八时多,在人流不多下,享用了经济实惠、水准中等的火腿通粉配多士煮蛋和热奶茶套餐。

2019年9月12日点评

在连锁快餐店中,早晨套餐便宜、份量适中和水准较平均的不多。较喜欢往万年大厦大快活点选份量适中的早晨火腿通粉配多士煮蛋和热饮套餐。在简洁不用久等的环境下享用速食早晨套餐,不用十分钟便可完成从售票到离去。

查看过大快活 (万年大厦)的旅行者还看了

中国香港

去过大快活 (万年大厦)吗? 请分享你的经验!