“重量级。。。溶岩芝士无骨鸡”
Dodam Chicken的点评

提供送餐服务
香港排名第590 (共15,679家美食)
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2021年2月3日点评 通过移动设备发表

当拉丝芝士已经吾能够满足各下时, 试吓熔岩芝士又如何!

朋友带左我黎利舞台既

Dodom Chicken

试左个我认为好爆㖞菜式。
基本上Dodom Chicken是炸鸡店我梗知,不过除咗炸鸡外,仲有烧鸡同埋其他有关鸡既菜式。

Early dinner 嘅好处系冇乜客人,上菜速度快!

「熔岩无骨鸡 」$198
老实讲我见到佢都吓到惊惊,芝士成个盖咁大,芝士又厚又多又浓郁 ,好过份囉。
店员用铰剪剪开芝士,剪开个芝士盖仲有成大墟炒面同鸡肉,将佢细分为六份,佢教我地以一份芝士卷着馅料来吃,每份都几巨型,酱汁又酸又辣,芝士够软滑,到咗依一刻都唔俾佢有几高卡路里,直接啪落口,
真系超惹味,两条友挑战失败,食吾晒添。希望等限聚令放宽后再嚟挑战过。

强烈建议要叫杯「冻柚子茶」$38
觧辣,清吓味蕾。

韩式饺子年糕汤 $118
​浓味过后,食返碗正常嘢,我觉得味道上好大反叉,不过食返啲传统嘢都系唔错嘅选择。先试一口汤底,
个汤清清地,几好味;蛋花又多又滑,肉肉饺子同年糕就正正常常。
我觉得有时做人唔使去到咁尽,食下汤锅养生都唔错。

感谢 Fiona L

2020年12月16日点评

当我谂紧每日最烦既难题,lunch time
食咩好之际,脑海忽然冲出上年食过既
韩国菜「Dodam · Chicken」,因为三个字
讲哂「平靓正」。系放饭期间正当踏出
门口果刻,就撞到个同事,佢第一句
就弹埋黎,「妖…又唔叫..」,我9秒9
驳反佢「横掂都系..一齐啦?」,
佢竟然答我「而家叫就无瘾啦!」
Okay Fine最后我自己享受一人午餐,
好好活用一下最近呢篇世纪潮文。
밥 -
▪ 소고기 · 갈비탕 - $92
▫ 一碗「牛 排 骨 汤」从寒冷天气下拯救出黎,
一上枱新鲜滚热辣,捞底仲出哂烟,非常足料。
加上汤色清澈,唔会肥腍腍太油腻,抵赞;
排骨食落质感软腍,调味亦适中;而粉丝
吸收哂成个汤既精华,相当入味,另外
仲附送一碗白饭,作为大食鬼既岩岩
好医饱我个肚。而出面仲可以免费
拎泡菜同小食,你话咁样抵唔抒啦?
Dodam · Chicken
铜锣湾波斯富街99号利舞台广场18楼A号舖

感谢 lankiman6330
2020年12月8日点评 通过移动设备发表

Dodam Chicken

近期食咗唔少韩国野,继续再接再厉!成年都冇见过中学朋友仔了,佢又话想食韩国菜,一拍即合,所以黎左利舞台既的Dodam Chicken揾食。
芝士蛋熔岩泡菜炒饭 $138
浓厚芝士加上香滑蛋浆,超级邪恶。五花腩泡菜炒饭好惹味。紫菜条份量多更添风味。芝士未至于可以做出拉丝效果因为加了蛋浆,但依旧美味。
香蒜豉油脆鸡 $138
新鲜炸起热辣辣,太懒惰不想吐骨就选择了无骨版本,豉油咸香和蒜香搭配扣相宜,更有点点蜜香味在其中。炸鸡大大份,鸡件肉质嫩滑,好抵食。无想过半份鸡件如此多。
黑松露薯条 $78
又系好大份,有埋蕃薯条。黑松露落得好大方,香气浓郁,好食到一啖接一啖咁食。
地址:铜锣湾波斯富街99号利舞台广场18楼A号舖
推介指数
抵食指数
(5个为满分)

感谢 hksharingwithlove
2020年11月14日点评 通过移动设备发表

在铜锣湾和朋友行完街,刚好谈及前年的韩国行程,心痒痒又想食韩国炸鸡,所以就去咗利舞台广场楼上的《Dodam Chicken》!

环境阔落,装修别具风格,气氛不错!
食物方面选择都有好多,炸鸡类,Pizza,热汤和沙律....都有!

因为得两个人关系,所以我哋先点了个(招牌沙律)$128开胃一下先!
沙律大大碟,除了新鲜蔬菜,还有果仁、提子、菠萝和芝士碎等等...味道酸酸甜甜又清新,口感亦好有层次,不错!

韩式辣焗烤鸡$188
这碟烤鸡很惹味,韩式辣味渗入软嫩鸡腿肉,微甜微辣,用来配饭配面一流,单吃下酒都适合,两个人一口气吃了整碟!

感谢 GaileLee
2020年10月30日点评 通过移动设备发表

今日同朋友来到铜锣湾的dodam chicken吃韩国菜。晚上时间相当多人等候,最好预先预约。

香蒜豉油脆鸡

食韩国菜当然必点炸鸡或者烤鸡。我们这次就点了香蒜豉油脆鸡,可以选有骨或者去骨,怕份量太多亦可以选半份。送上来才知道原来半份的份量也很多。新鲜炸起的炸鸡依然热辣辣。懒惰的我们选择了去骨版本,一块块的炸鸡带豉油的咸香味和蒜香味,两种味道配合得很出色,亦有一点甜甜的蜜糖的味道。炸鸡表面布满酱汁,外面炸得很香脆,里面的鸡肉鲜嫩多汁,好满足。

芝士年糕拉面

这款芝士年糕拉面材料丰富,有年糕,拉面,芝心狮子狗,韩式温泉蛋,鱼糕,泡菜,萝卜等等,还有大量的芝士。将拉面和融化的芝士捞起一起吃,十分邪恶。年糕软熟烟韧有嚼口。加上泡菜和传统的韩式辣酱更加惹味。

千层酥薄饼
千层酥薄饼里面有泡菜,香肠,烟肉,蘑菇等等。口感十分酥脆,搭配得很好。

小菜是一份酸萝卜,可以中和食物的油腻,解辣亦可。

铜锣湾波斯富街99号利舞台广场18楼A号舖

7  感谢 delish_hk

去过Dodam Chicken吗? 请分享你的经验!