“香蒜蜜糖炸鸡”
Outdark的点评

Outdark
提供送餐服务
香港排名第623 (共16,501家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2020年11月28日点评 通过移动设备发表

两个人叫半份香蒜蜜糖炸鸡已经好足够,鸡大概有五六件,但有好多热辣辣嘅薯角、薯条、同薯格,炸鸡外脆内嫩,粉唔算太厚,搞落去好多汁!我哋亦叫咗海鲜煎饼,同normal size 猪脚,同样份量都好大,尤其系猪脚,两个人真系食唔晒,味道酸酸甜甜,猪脚质感弹牙,用生菜包嚟食一流。呢间餐厅啲嘢好啱一班人嚟食,每碟份量都好大,多啲人食可以一齐share!

感谢 ccceci56

2020年7月8日点评 通过移动设备发表

今日同妈咪出咗嚟食晚餐,拣咗一间我自己都几钟意嘅韩国餐厅,对上一次嚟帮衬已经系三年前跟住试吓今日水准有冇变到先,餐厅都非常之旺场我哋坐低冇耐已经全院满座,如果想食嘅朋友就一定要book定枱啦,我哋两个就叫咗个炸鸡拼盘同埋一个猪脚,我妈咪平时唔系好好呢一啲韩式嘅嘢都大钻个炸鸡超好味,炸到脆卜卜而且有几种味道可以点,鸡肉仲保持非常Juicy ,好耐冇听过我妈咪咁样咁钟意一间餐厅,仲话叫我下次一定要带佢去埋尖沙咀𠮶间分店再食过!

感谢 suetyi113
2020年7月1日点评 通过移动设备发表

今日去咗近期好有人气嘅Outdark食晚饭。佢哋真系好有人气,今日只系平日,但全场爆满不特只,仲有一条长长嘅人龙等紧。好彩我一早有订到位,而又准时到达,所以一到步店员就安排我哋入座喇。

主菜未嚟之前,先食个小食蕃薯芝士条。芝士劲丰富、加埋内馅嘅蕃薯,甜甜哋,好好味。蕃薯芝士条可以做到拉丝,但可能有蕃薯嘅关系,拉得唔系好长。

主菜嘅芝士炒鸡,除咗有鸡髀肉块同年糕,仲有蛋卷、水牛车打芝士、香炒泡菜、菠萝粒同埋紫菜饭。店员会等个煲煲热烧热之后,替食客将粟米芝士、鸡髀肉块同年糕拌匀。鸡髀肉嫩滑弹牙,少少甜、少少辣,再加上水牛车打芝士,非常之惹味。酱汁同年糕亦都非常之夹。配埋旁边嘅泡菜、菠萝粒同埋紫菜饭,食到饱一饱,超满足。

感谢 kenku216
2020年6月21日点评 通过移动设备发表

今日系父亲节👨🏻,当然要带爸爸去食餐父亲节饭啦,两父女去撑枱脚。今日拣咗去尖沙咀食韩国餐。

餐牌上包罗万有,多款美食任你选择,食韩国餐最出名当然系炸鸡、仲有部队锅🥘、炒粉丝、芝士王国🧀

仲有多款不同既饮品:有酒类🍻、蜜糖茶、Smoothies、不含酒精既饮品

🍢串串鱼糕汤 $198
呢个系韩国夜市既美食,一串串既鱼糕吸收哂鱼汤既精华,配合野菜、菇类、鹌鹑蛋、年糕,好多配料,鲜甜味既鱼汤暖暖胃,好饮到不得了😋

🥬海云台泡菜煎饼 $98
香脆既煎饼,配上满满既泡菜,烟烟韧韧好好味,素食者都啱食,口感真系好正🤤食落多层次

🦐海鲜炒饭 $88
海鲜炒饭好多海鲜配料好有口咁,配上一只太阳蛋,份量适中,唔怕食得太饱。

饮品
🧉蜜糖生姜茶(Hot) $34
好香浓既姜味,少少甜,暖暖胃
🥤Mango Ade (Non-Alcohol) $34

尖沙咀区一向多美食
近日就去左间区内热门韩国菜餐厅🇰🇷
提早去到见到门口已经排左好多人
已经feel到餐厅人气几强🔥
🧀蕃薯芝士条($35)
外皮薄脆 内里口感烟韧
仲有淡淡既蕃薯味🍠好食👍🏻 🐥芝士炒鸡($328)
份量都几大 足够三个人食👅
仲有鸡蛋卷 紫菜饭 泡菜同菠萝粒做配菜🍍
餐点上台后店员就会帮食客将芝士同鸡炒好 几好service👀
味道甜甜地 用芝士包住鸡肉黎食 邪恶得黎好好味🤤
贪心既E.L仲叫多左个主食🐷猪肉炒粉丝($88)
味道发挥正常 不过油左少少🤏🏻
人均消费:$254
美味指数:😋😋😋😋😋😋😋😋(8.5/10)
抵食指数:💰💰💰💰💰💰💰(7.5/10)
打卡指数:📷📷📷📷📷📷📷📷(8/10)
店名:Outdark (尖沙咀)
地址:尖沙咀厚福街8号H8 17楼

感谢 Elxlife

查看过Outdark的旅行者还看了

去过Outdark吗? 请分享你的经验!