“【🥟饺掂手工饺子云吞专门店🥟】”

饺掂手工饺子云吞专门店
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2021年3月29日点评 通过移动设备发表

📌至尊松茸猪肉煎饺🥟( $79/8只)
煎饺外皮酥脆🥟,内里肉汁爆满,馅料多🐷,有一粒粒的松茸,味道浓郁🍄,口感丰富!另外配搭一款松茸酱,香浓的松茸味up up!

📍龙凤松茸双灼饺🐲🥟( $86/8只)
呢款拣了水饺🥟,内馅同样有粒粒松茸,仲包住一层黑松露酱,超级浓烈黑松露!呢款饺子有配送状元九鼎汤,是一个很清润的汤品🍲

📍四川凉面🌶🍜($30)
分量大,四川麻辣酱汁🌶,惹味无穷🌶

📍葱味酸辣云耳🌶🧆($25)
四川酸辣,云耳混合香菜,辣椒,蒜蓉,洋葱,味道不错👍🏻

1  感谢 tomandcharlie_diary

2020年2月12日点评

平时食饺子通常系韭菜饺或白菜饺,但难得外国朋友返嚟香港,梗系介绍特别嘢食,这间饺子店在网上颇有名气,因为馅料会加入松露,似系中西合壁的饺子~
——————————
🔹龙凤松茸双煎饺 8只 $86
一入餐厅就闻到好香松露味,冇理由唔试下这个招牌饺子🥟一咬浓浓黑松露味随即涌上来,猪肉馅中混合了松露香气,令人不自觉沉迷在松露的世界,大推😍😍😍

🔸元贝猪肉饺 (中碗7只) $49
元贝猪肉饺,顾名思义加入扇贝和猪肉,食到很多一丝丝的扇贝肉,鲜味十足,上菜时原来有埋汤☺️似系淮山汤,食完都觉得好补身😚

🔹香煎软心芝士饺 (中碗7只) $55
平时食饺子主要是韭菜饺,但不知道加入芝士后会唔会变到好油腻嘅味道?朋友和我食完一啖后,都表示冇得输😍浓郁的芝士配上甜甜的粟米和猪肉,以及煎得很脆的饺皮,出奇地不会太油腻,必食👍🏼

🔸上海净面 $20
朋友就叫上海净面,汤底有淡淡豉油、芫荽和葱香味,面质软硬适中,食完油腻嘅嘢再食一啖面,不错👅

🔹四川凉面 $30
一上菜见到个份量,有点吓到!劲多凉面和花生碎,旁边仲有芝麻酱😍对于好钟意麻酱嘅我,呢个正爆~ 捞埋先发现中间有些少辣酱,辣得惹味👍🏼

🔸自家制山楂雪梨水 $20
这个山楂雪梨水,一饮就知系店家自己煲,不会太甜,似妈妈煲嘅味道!比起平时便利店买嘅一支支,这个清甜润喉,有阵阵山楂和雪梨味,啱晒食完热气嘢饮。

感谢 haru d
2020年1月19日点评

饺掂的饺子款色很新颖及很健康,例如野生松茸素饺,粟米猪肉饺,最特别是香煎软心芝士饺,口感丰富,各有特色,十分美味,配合浓郁的老火汤及开胃的酸罗白前菜,实在令人回味无穷.

感谢 emavis2006
2019年12月24日点评 通过移动设备发表

餐厅:饺掂手工饺子云吞专门店 (太子)
地址:太子界限街30号地下

拥有4间手工饺子分店嘅饺掂受到唔少坊间食客大赞,就连对食饺子有要求嘅人都话饺掂嘅饺子值得一试😎,一入到门口就见到餐厅周围都有唔同嘅训言精句👍🏼,估唔到食饺子都可以咁有学问

黑松露龙凤松茸双灼饺 $86/8只
松茸猪肉饺系饺掂嘅镇店招牌饺子🥟,餐厅用上矜贵嘅云南野山松茸,加上黑松露同猪肉嘅配搭,饺子瞬间变成我呢刻嘅高贵享受😚,饺子唔单止大只,仲非常足料

元贝猪肉汤饺子 $47/7只
以猪肉为主料🐷,加上一疏疏嘅元贝,一款饺子有多重嘅食材质感够哂丰富,浸泡埋餐厅响当当嘅状元九鼎汤🤤,食完暖暖嘅饺子心都暖哂

不得不提呢到嘅状元九鼎汤😍,自家制滋补嘅靓汤无落任何盐同味精,用粉葛、赤小豆、扁豆、陈皮、蜜枣等养生健康嘅食材煲炖而成👏🏼,清甜滋润,比你系到都食到家嘅感觉🏡,最紧要试埋餐厅自己醃制嘅酸萝卜,酸酸甜甜好开胃

感谢 hinsonfoodhk
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文
2019年7月23日点评 通过移动设备发表

今日去试铜锣湾一间饺子店
本人要求不太算高,但出面的饺子店都满足不到我,这一间终于做到😝
我的要求好简单食的时候要可以睇清楚内面的 涵料🥟
因为出面好多是加了很多肥肉和粉,食落一口油!
我们叫左
黑白松露饺
好香松露味,真材实料👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

芝士煎饺
内面有玉米和芝士,好新奇的口感,外面脆脆内面香浓!🤤🥰
芫茜猪肉煎饺🥟🥟🥟🥟
传统真的是至爱,他是煎饺佢一点都不油利!涵料又香又好食!😚😚🤗
四川凉面
四川辣酱好野味!加埋花生🥜!又香又辣😝😝😁😁😁
云吞汤面
小云吞好好食!面质爽口弹牙!👍🏻👍🏻👍🏻
总结
价钱合理
味道1000分
环境舒服

感谢 helenccw

查看过饺掂手工饺子云吞专门店的旅行者还看了

去过饺掂手工饺子云吞专门店吗? 请分享你的经验!