“中环既泰式串烧胜地”
Grill Cambo的点评

Grill Cambo
香港排名第5 (共251家快餐小吃)
周围地区: 中环
周围地区: 中环
2021年4月9日点评

Monday Blue。返左成日工,想食埋晚饭先走。好耐冇食泰式串烧,就醒起呢间位于老兰既泰式串烧吧,午餐同晚餐我都试过,都几正。离远已经闻到串烧香。今晚决定做食肉兽,净系叫一大堆串烧,全部叫晒我哋钟意既口味,另外叫左个沙津平衡返!

餐牌有沙律,海南鸡,几款饭,唔同肉类海鲜同蔬菜既串烧,仲有饮品。

首先系收银处落单俾钱,然后自己揾位坐低等食物送上,唔收加一服务费。

青木瓜手撕鸡沙律 $70
成座山咁,下底系满满既青木瓜,中间加左d红萝卜丝同青瓜丝,上面就铺满手撕鸡。酱汁另外用胶兜上。青木瓜丝都几生,好爽脆,加左d甜酸汁都几好食。鸡丝既质感都几好。

d串烧基本上一齐上,香喷喷,全部都醃得好好味,香口惹味,仲大大串啖啖肉!虽然所有串烧一齐上,有d会冇咁热,但系就唔洗左等右等。

猪颈肉 $22,薄薄地几香口。
牛仔骨 $43,好淋,一d都唔韧,调味好食到唔洗点酱就咁食都得。
鱿鱼须 $25,一串有十二细条左右,好有咬口。
白鳝$60,超爽滑,少少弹牙,质感好似鳗鱼。
猪牛肉 各$18一串,超抵食。牛肉啖啖肉;猪肉香口!
大花虾 $70 大花虾最后先上,热辣辣。超香虾壳味,d肉食到系新鲜既,虾头有膏,如果可以稍为冇咁熟会仲好味。

d串烧本身都好食唔乾,但加埋酱料更好食。随碟奉上5种酱料,分别为沙爹酱,泰式红鸡酱, 烤牛肉酱, 青辣椒酱,芫茜酸辣酱。泰式红鸡酱甜甜地好开胃,烤牛肉酱同芫茜酸辣酱真系好辣,青辣椒酱冇咁辣,真系要点乜酱自己拣。

食完真系大大满足!呢个价钱同质素系中环黎讲都算系抵!

感谢 PickyCouple616403
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.en.tripadvisor.com.hk 查看原文

2021年4月9日点评 通过移动设备发表

话虽唔系做正苦工,但放假一定比番工开心😗放工唔Happy hour? 都要Grill Grill la🤪一次过拎住4大串串烧,开心到以为今晚系开心星期五😆

烧白鳝 HKD 60
一串四块,落落口啱啱好!烧白鳝白鳝爽口弹牙,一啲都唔干身,不失原有嘅肉汁唷!特别钟意食佢嘅鱼皮位置,烧得香脆而且保留啲胶质,要跑仲有啲烧汁嘅香味😋可以Encore!!!

烧鱿鱼须 HKD 25
鱿鱼须用柠檬香茅等调味,味道清新仲非常之香口!钟意佢少少㶶,送酒一流😍有佢可以饮10杯烧酒!

烧牛仔骨 HKD 43
两大旧牛仔骨以黑椒调味,生熟度啱啱好,肉汁依然!特别钟意骨旁边嘅肉,食落更惹味😋

烧鸡肉串
鸡肉多汁,配上沙爹酱汁一齐食,已经好好味!(呢度嘅酱汁选择多,仲非常之足料,唔会水稀稀😚)

柚子海鲜沙律 HKD 70
超级钟意柚子,清新自然甜仲解渴,用佢嚟整沙律真系好开胃!柚子海鲜沙律里有:鲜虾、墨鱼仔、柚子、青木瓜、车厘茄同腰果......份量巨多!爽爽鲜虾仲要去壳去肠,食得过瘾😚食串串烧,再食埋柚子海鲜沙律,清清味蕾再食过🤪

其实之前同事同事都嚟过呢间食lunch,set menu都有唔少选择,而且抵食!记得HKD 60左右就可以食到海南鸡饭/沙嗲串烧配泰式炒饭等等,仲可以饮龙眼冰添啊😚
真心几抵食

感谢 chanta1
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文
2021年4月5日点评 通过移动设备发表

Follow @thebigeatsister, 带你四周围食好西😋😋 整牙之前, 喺中环食个lunch先🙆‍♀️成日经过呢间Grill ขุนทอง, 一直都冇机会过嚟食, 今日一于同朋友去试试🤪

🌟大食妹点评🌟
【味道】
☞❶ #JumboPrawn
#烧大花虾 真系太吸引啦🙊大花虾非常大只, 烧得好香口😝食落啖啖肉, 仲有好多虾膏🦐
☞➁ #WhiteEel
#烧白鳝 都好少见, 肉质肥美, 都相当唔错😸
☞❸ #ShortRibs
#烧牛仔骨 系大食妹至爱, 推介大家过嚟试吓👍第一次食咁惹味嘅牛仔骨, 啲油脂相当邪恶🐮
❤︎
☞➃ #GreenPapayaFlossandChicken
净系食烧烤可能有啲油腻, Grill ขุนทอง嘅 #青木瓜手撕鸡沙律 就帮你解腻🤗青木瓜手撕鸡沙律份量好大, 三到四个人share就啱啱好啦👌青木瓜比较硬身, 但清脆爽口, 另外附有泰式酱汁, 俾你自行调味😽酸酸地几开胃, 适合春夏之际食用🌱手撕鸡仲要超级多, 点解可以咁抵食呢🐥
☞❺ #FriedRicewithThaiBBQ
因为怕唔够饱, 我哋仲嗌左份泰式串烧配香辣炒饭及杂菜🙈泰式串烧分别系牛肉串、猪肉串同鸡肉串, 系一个满足度几高嘅午餐🤤香辣炒饭都好有特色, 味度辣辣地咸咸地, 好好食🌶
☞➅ #Iced Logan
食烧烤食到有少少口乾乾, 又返杯龙眼冰或者系一个唔错嘅选择❄️龙眼超多, 味道清甜解渴😼
☞❼ #Lime Soda
唔钟意甜嘅朋友都可以拣呢个青柠梳打, 饮落都几清新🍋
【环境】
☞ 位于中环嘅Grill ขุนทอง 座位唔系好阔落, 但餐厅充满烧烤嘅香味, 令人非常有食欲😍
【服务】
☞ 虽然系午市时段, 人流比较旺, 但上菜都好快, 值得一赞🤩
【性价比】
☞ 价钱唔系话好平, 但嘢食质素都算高, 而且串烧系调味同烹调都做得好好, 嘢食质素对得住个价钱🤩
【大食妹评分时间】
⚀味道: 🌕🌕🌕🌕🌗
⚁环境: 🌕🌕🌕🌕🌑
⚂服务: 🌕🌕🌕🌕🌑
⚃性价比: 🌕🌕🌕🌕🌑
⚄推荐菜式: Jumbo Prawn、White Eel、Short Ribs、Fried Rice with ThaBBQ

感谢 TheBigEatSister
2021年3月30日点评 通过移动设备发表

食亲串烧都系宵夜时段又口痕,今次约左朋友食饭时段都有得食串烧。

朋友同我各自点了一份饭
海南鸡饭66
啖啖鸡肉超级滑,已去骨。鸡肉底竟有椰菜和红萝白,更有海南辣椒酱和黑豉油相伴。觉得水准比得上专卖海南鸡既铺头。

朋友系食肉兽,呢份串烧饭$66很岩佢。有牛鸡猪各一串,串烧黎讲我钟情鸡肉因为滑d, 每串都已经醃好满满既椰香味,配上沙爹酱是画龙点睛。

见机会难逢我地加追了海鲜柚子沙律,呢个简直系成本价,柚子肉系大大旧多汁,海鲜丰富。

不得不提既系大虾串烧,海虾十分juicy, 虾肉够弹性,虾壳超香口,虾头仲有虾膏。 100分满分。

而菠萝串就被朋友一次过食哂。我都未有机会食。

饮品系冻柠檬茶同龙眼冰,都十分之浓味而不会太甜。

感谢 Fearless817857
2021年3月21日点评 通过移动设备发表

兰桂芳有间串烧好出名!出名平靓正😍!今日同🐽🐽黎试下!串烧价钱好合理!🐽🐽话中环区黎讲算抵Tim 😬!
除咗串烧仲有饭同小食!唔怪之得甘多打工仔帮衬😆!
大花虾 + 白鳝
🐽🐽超钟意食白鳝!外皮烧到脆口!
肉又爽嫩!必点😋!虾大大只!新鲜爽口!个虾头仲有膏Tim 🤤!
鱿鱼so+猪颈肉+芦笋
我最钟意食鱿鱼so!烧到好淋好入味👍🏻!汁酱另上!钟意点又得唔点又得😎!
泰式串烧配炒饭
有齐猪牛羊串烧😍好满足!配上炒饭而唔系白饭。加分😬!

感谢 chunyau

查看过Grill Cambo的旅行者还看了

去过Grill Cambo吗? 请分享你的经验!