“串烧之鬼😈”
Grill Cambo的点评

Grill Cambo
香港排名第4 (共247家快餐小吃)
卓越奖
周围地区: 中环
周围地区: 中环
2021年4月12日点评 通过移动设备发表

平时嚟到中环饮完野 就一定嚟呢到 因为佢地嘅串烧真系几时都咁有水准

餐厅入边都几大同埋chill
墙上面仲有好多唔同嘅画!

•柚子海鲜沙律•
除咗主要嘅甘笋同埋椰菜丝之外仲有好多鲜虾 鱿鱼 蚬仔同果仁等 好有泰式风味!
而且个酱令成个感觉爽口之余又清新!
跟住就到串烧啦!
•牛仔骨 白鳝 烧虎虾串烧•
真系好大只阿!
而佢嘅煮法好简单 就咁烧一烧 再加少少盐 就已经可以将个鲜味带出 因为只虾新鲜所以都好够味

我自己就最钟意食佢哋嘅牛仔骨串烧 香得嚟佢哋嘅牛肉仲好冧身
而白鳝就劲弹牙 一咬去就爆晒汁 脆身之余仲好juice!!!!

•海南鸡饭•
个鸡起身骨己经好抵赞 个肉质仲要咁鲜嫩 配埋个好香嘅鸡油饭简直就系绝配

呢度嘅串烧手法同调味都好出色 有独特嘅香料同埋酱汁 第二到系食唔到!

•龙眼冰•
大大粒新鲜龙眼肉 而且份量都几多
今次食咁多串烧梗系要叫番杯嘢饮爽下啦!
佢哋嘢饮都有一手 龙眼冰嘅味道好清甜 而且仲好足料!

感谢 kelvinlauuu

2021年4月12日点评 通过移动设备发表

Lonely Monday~好想食啲惹味嘅食物黎调剂一下
黎到中环位于兰桂坊附近嘅Grill,呢度以泰式串烧闻名

食物:
去骨海南鸡饭
~油饭唔算好鲜色,反而有一阵清澈嘅鸡汤味,做得唔错,海南鸡件去晒骨,食落嫩滑

✨柚子海鲜沙律
~材料丰富 有大墨鱼、鲜虾、青木瓜丝、红萝卜丝、柚子大大粒,味道清清甜甜,好fresh!
✨泰式酸辣凤爪沙律
~唔算太辣,反而佢嘅酸甜味好开胃,凤爪冻冰冰,食落特别舒服!
配上惹味嘅串烧特别夹

串烧~
牛肉、猪颈肉、鸡中翼、牛仔骨
呢度以串烧闻名,梗系要食多几串厨师控制好火候啱啱好,唔会太㶶,而且酱汁够惹味。特别推介牛仔骨,烧得好香,而且唔会老,食落有肉汁添。

另外我哋仲配左一杯龙眼冰,非常清爽,就系觉得放太多冰,唔系好够饮

服务:
呢度收银个店员面口真系麻麻,好在服务员态度殷勤,好快就帮我哋执拾好张枱,而且笑面迎人,为呢一点加返唔少分

1  感谢 enjoy_enjoying
2021年4月10日点评

兰桂坊Grill佢嘅串烧都系即点即烧,每串加佐唔同酱汁好惹味。
泰式串烧配炒饭:好多人点呢个餐,泰式炒饭嘅配料有豆角同少量菜,饭粒粒分明好有嚼劲,加埋辣,好快食晒。串烧系鸡猪牛各一串,相当好味唔使加酱都好食,肉质好嫩。
大虎虾:好大一只,虾壳好容易拨,肉质紧实鲜甜爽口。
牛仔骨:肉质嫩滑,用芫茜酸辣酱来调味,酸酸辣辣好惹味。
白鳝:肉质鲜嫩冇腥味,有小小刺唔紧要。
泰式鱼饼:结实微弹,觉得好辣。
青木瓜手撕鸡沙律:份量十足,青木瓜较硬,够新鲜爽脆,鸡肉无乜味,主要用酱汁提味,加埋泰式酸酸甜甜汁,食完串烧好解腻。
食得好满足,会再来帮衬!

感谢 yuanzi0912
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.cn.tripadvisor.com 查看原文
2021年4月8日点评 通过移动设备发表

中环比我揾到间食串烧款式都多价钱都合理,餐厅位置都好方便,见到个餐牌真系有d花多眼乱

我见到有烧白鳝就试吓先,咬落啖啖肉入口即溶,估唔到咁好食大花虾真系好大只好多肉呀牛仔骨烧得一d都唔乾,咬落好多肉汁必试的,鱿鱼须烧得好好一d都唔韧有小小辣,有机露笋烧得好爽口食落仲系索索声,猪牛鸡都叫左一串,个沙嗲汁调校得好好味串烧对我黎讲食多多都唔够

我仲叫左个柚子海鲜沙律好多海鲜有虾、鱿鱼仔、蚬肉等,酱汁好开胃加埋木瓜丝.正
食完串烧加埋呢碟野冇得顶。

感谢 hei-ccc
2021年4月8日点评 通过移动设备发表

Grill ขุนทอง
工作日常来这里买午餐,$6x吃得饱饱的,价廉物美
这次相约旧同事来吃晚餐,除了最爱的串烧炒饭,还尝试了其他串烧
大花虾$70
超大一只 当然没有龙虾那么大,可是比一般串烧常见的虾大只很多,比手掌还大,所以有很多肉
肉质鲜美爽口,而且烤得很香
白鳝$60
白鳝肉质软腍,表面烤得半焦,香口惹味 酱汁也很特别,酸甜带辣好钟意
牛仔骨$43
牛仔骨醃得很入味,也是酸甜带辣的酱汁比平日常见的黑椒牛仔骨特别一些
青木瓜手撕鸡沙律$66
看到它的份量时我惊呆了本身以为沙律是小食,这份量根本是主食吧
青木瓜酸酸的很开胃,手撕鸡没加很多调味,感觉比较健康,想浓味一点也可以沾酱
泰式串烧配炒饭及杂菜$66
每次来食午餐的定番 一次就可以食齐猪牛鸡串烧
外皮焦脆,肉质鲜嫩,仲有大大碟炒饭
CP值之冠
泰国生啤$40
喜力$25
今次食完之后唔洗返工,当然要饮返杯
Cheers

感谢 LiuTracy

查看过Grill Cambo的旅行者还看了

去过Grill Cambo吗? 请分享你的经验!