“御好烧推荐‼️”

道顿堀御好烧专门店
提供送餐服务
香港排名第1,590 (共15,677家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2020年12月7日点评

拣好款式后 店员会拎哂材料俾你
我拣左杂锦广岛烧
有八爪鱼虾蛋肉鸡泡鱼干等
之后就跟住menu上指示 自己整自己烧
再自行调味 第一次整会有少少手忙脚乱
但有得食有得玩 又系另一种乐趣!

感谢 Daholic F

2020年5月17日点评 通过移动设备发表

今次食呢间香港有好几间分店,今次黎左试吓,一坐底见到一个铁板在自己前面,叫左个豚肉乌冬:mad:店舖台上都有好多教学方法,教你点煮好你的美食。

记得之前去日本食都有呢类型餐厅,但当时日本师傅都会时不时过黎帮手整下个食物,呢间店员自比左你之后就由你自己发挥:o

讲返当我整完个乌冬、老实说,你如果觉得好肚饿佢系好食既:yuk:可能我食过日本个种,同呢种分别太大,而且味道都一般,可能我自己整既关系啦,不过系香港好少有呢类餐厅,大家可以约朋友或另一半去玩下都好开心:excited:

感谢 elainechannm
2020年3月9日点评

大家被困太耐, 忍唔住要活动一下! 同事们相约放工后食饭开会, 老板嚷着未食过御好烧, 因为奥运站间暂停营业, 咁大家就陪佢试试吧!

自己亲手烧系几好玩, 每张枱均有图示教如何烧各种不同的烧饼, 时间掌握及程序等!
道顿崛特选御好烧 $108 ~ 呢款最易烧, 亦最好味! 不过所需时间甚长 (总计16分钟), 如果肚饿就唔好烧呢样先喇!

泡菜豚肉文字烧 $78 ~ 一啲都唔好玩, 好难处理! 我们跟店员表示唔系好明白应该点烧, 店员表示枱面有图可看….后尾我哋自行发现原来酱汁唔系另上…而系要自己拣走晒啲先烧, 再将碗下剩底既酱汁加上…..

道顿崛炒面 $88 ~ 面身软硬适中, 现炒够香够热!

烧烤组代表: 牛肋肉 $78, 猪五花 $52, 鸡肉 $48 ~ 各样都唔错, 牛肋肉有小6片, 切得有点薄身! 猪五花最好味, 有肉香!

最后, 店员服务态度欠奉, 基本上系唔多理会客人亦唔执枱的, 只要放得落食物便算, 根本唔会理会其实只放得落 2/3 只碟!

感谢 foodiekatkat
2020年1月14日点评

道顿堀御好烧一开张既时候大排长龙,我试过等过两个钟先入到座

今次午市去唔洗等位就入到台上有齐计时器、油、酱汁同埋制作说明卡,就算系地狱厨神整,都会整到美味御好烧

由落单到上菜,等左10分钟就有得整,时间冇限,只要3点前埋单就可以御好烧味道不错,外脆内软,而且分量同唔系任食既差不多,可以自己落手落脚自己烧,几过瘾猪五花有点肥,肉既比例占好少,试左一次就冇再叫,不过猪颈肉同鸡肉都唔错,但黎得呢到当然试多几款御好烧

感谢 Corgiwithfood
2020年1月11日点评 通过移动设备发表

今天是妹妹生日特别选了这家餐厅庆祝! book枱时已经同佢讲我会选佢哋的甜品, 佢话到时叫可以加名及生日快乐。因为唔想比呀妹知个甜品有佢个名, 我4时多到该店同reception 讲先订个甜品加名。 留晒资料订枱及生日名, 甜品名称。
到差不食好时候要求我们埋单, 我说之前落咗个甜品未上。个侍应查完话已经买晒, 跟住穿黑色衫及头巾的男人应该是高级一点的人过来, 我跟他说如果没有甜品我就唔黎。佢一脸不耐烦地说同事唔知道买晒, 唔好意思! 转个头便离开⋯⋯
今天是我妹妹正日生日就给这餐厅破坏!
我当初订位时也看过食评, 评分是差的, 但没有埋会。
请大家看过我的经历, 订位前请三思

感谢 cherryleungmc928

查看过道顿堀御好烧专门店的旅行者还看了

中国香港

去过道顿堀御好烧专门店吗? 请分享你的经验!