“火焰猪手🔥一试难忘”

Mini Friday (The Wave)
预订桌位
香港排名第313 (共16,095家美食)
周围地区: 观塘区
周围地区: 观塘区
2020年11月28日点评 通过移动设备发表

去观塘觅食除去工厦后,还可考虑到地标之一的the wave,因为呢个building有好多高质餐厅。

mini friday给人的感觉是,放工可以放松一下自己吃点好的,就好似friday咁开心!
然而,这里的食物也给了我很多惊喜呢!

最有惊喜

火焰脆烧德国咸猪手:初时看到openrice的火,以为是p上去的,原来餐厅真的会在上碟时在你面前焰一下,好有gimmick~睇得又食得。

烧完后餐厅会帮您切好才上碟,猪手皮脆肉香,而且保留了好多筋,肉质亦嫩,每一口都食得好滋味。

~其他高质之作~

黑松露啡菇水牛芝士薄饼:真的多芝士到可以拉丝的,而且饼料材料高质,焗得薄脆,口感很好。

DIY Pasta- 辣味茄汁鸡柳龙虾天使面:这里可以让您自由配搭意粉,可以选择自己喜欢的汁、面、配料。喜欢吃龙虾的我们就选了再加配龙虾,吃得丰富点。

天使面面质好好,蕃茄味好香浓之余渗出少少辣,还有鲜蕃茄粒。龙虾虽然不算好大只,但蟹钳多肉鲜甜。店员还好好service的会提供湿纸巾,让您整完蟹钳后抹手。

是日甜品:自选pasta set还可以加$1要埋甜品,甜品白朱古力味好浓,制作很有心思。

感谢 cindycF9354PA
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文

2020年11月27日点评 通过移动设备发表

观塘啲工业大厦真系愈来愈多餐厅,美食多箩箩!

呢间灯光颇暗,有个酒吧位,一睇就似美式酒馆,但就较为大间
火焰猪手:
为左只猪手去架,好靓啊!唐员倒少少洒系猪手再点火,等佢火熄灭就会拎去切!
相信火系令佢个皮更热更脆,唔系得个gimmick,而佢实际上真系唔错,皮韧有咬口,皮有少少脆,肉质软嫩,无咩猪骚味,切得较大旧,口感唔错,肉味都可以

黑松露芒果虾沙律:
好钟意佢个酱,唔系太酸太甜,岩岩好,同黑松露融合得几好,唔会话两种味道分开左,好似唔夹咁,忍唔住狂食虾切左细粒,正,口感会一致啲!

感谢 tastetry
2020年11月21日点评 通过移动设备发表

寻晚去咗观塘食晚
叫咗份水牛城鸡翼 $78
够味辣辣地 好好食 几啱几个朋友聚埋一齐食

另外仲叫咗个皇牌威灵顿牛柳 $298
外面酥皮 入面牛柳 有埋酱点 酱好衬牛牛 外酥内牛依个配搭好好食

火焰脆烧德国咸猪手 $238
火焰烧猪手好大只好有表演力 大约5秒就烧完 之后之后会有侍应切埋 先再俾我地食 皮脆脆地 配埋酸菜几夹

黑松露忌廉花胶煮年糕 $78
依个几新颖 估唔到黑松露可以同花胶年糕一齐食 食落又唔错

香烤澳洲羊架配薄荷烧汁 $238
(套餐 包埋田园沙律 餐汤 咖啡或茶同埋甜品 白朱古力蛋糕)依个系set 黎既 前菜有沙律又有餐汤 田园沙律都几大碗 加1蚊有埋甜品 几扺食 主菜羊架我就拣左5成熟 肉质够林 羊味好出

感谢 pennywspang
2020年11月19日点评 通过移动设备发表

发现港女恩物一个:黑松露鲜虾沙律超靓!冰感更过瘾更fresh黑松露薯条配啤酒一流

主食威灵顿牛好高质!$298呢个价钱食咗人生的第一次威灵顿牛好抵食

推介/羊架薄荷烧汁 + 法式红酒烩羊膝

感谢 183nora
2020年10月8日点评 通过移动设备发表

开心又食唔开心又要食...今日约咗朋友倾下心事,突然间想起公司附近The Wave ( 观塘)3槵Mini Friday 几合适,因为那里比较优静,食物高质,价格也相对优惠

中午2:00时到达,比较人少,适合三五知己聚一聚 Lunch Set 由$58-$128 多款选择,跟是日餐汤,主菜和一杯饮品!

今日餐汤是南瓜忌廉汤,香浓南瓜味,很滑很Creamy

炭烧澳洲羊架配红酒汁跟意粉,羊架6成熟,刚刚锁住肉汁,羊架不会太苏意粉软硬适中

炭烧澳洲肉眼扒配黑松露汁,肉眼7成熟,肉质鲜嫩不会太靭,配上充满黑松露香味的酱汁,别有一番风味

餐饮冻朱古力(加$10可以转),丰富的朱古力味得来不会太苦或甜

感谢 tsangV2004

查看过Mini Friday (The Wave)的旅行者还看了

去过Mini Friday (The Wave)吗? 请分享你的经验!