“#cassiegomk”
am.pm的点评

am.pm
提供送餐服务
香港排名第60 (共227家快餐小吃)
周围地区: 佐敦/油麻地
周围地区: 佐敦/油麻地
2020年12月16日点评 通过移动设备发表

#cassiegomk
我相信有唔少朋友都食过油麻地嘅黄巴士甜品店am.pm,佢地间店主打梳乎厘班戟,食过绝对想再翻转头,回购率爆哂登!
我知道佢地最近个推出左新产品布丁多士,一于黎试试佢!我叫左黑糖厚鲜奶布士多士,件多士经烘烤后有阵焦糖布甸味,外层焦脆甜蜜,咬落好有蛋香味,都好酥软,配埋黑糖厚鲜奶,好正好幸福!啲珍珠微热烟韧,可以增强整体层次感,好有咬口。布丁多士会有两支,可以同朋友share一齐食。
除左试新野,都要同时食下梳乎厘过下口瘾,今次就拣左奶黄流心梳乎厘,梳乎厘满满空气感,再加埋一咬落去流沙奶黄涌出黎个下,好正,好有满足感!另外当然要叫杯饮品中和啲甜味,我就拣左宇治抹茶牛乳。
味道评分▶️ (4)
抵食评分▶️ (4)
回购评分▶️ (4)
➡️ am.pm (油麻地) 油麻地弥敦道560誉发广场地下B舖
IG: @cassiecwy/ @cassiegetfat
FB: @cassiegotravel
OP: cuisine_revolution (Lv4)
DianPing: cassiegetfat (Lv6)
TripAdvisor: cwycassie

感谢 cwycassie

2020年9月10日点评 通过移动设备发表

次次从油麻地出旺角,都会经过呢一间黄巴甜品舖,但系次次都劲赶,冇机会食!今次终于有时间试吓啦!
▪️提拉米苏梳乎厘 $45
食落几轻盈,唔会太heavy,返到屋企都仲系暖暖地,唔会话林到扁晒!朱古力味都好浓郁
▫️黑糖厚鲜奶布丁多士加日本3.6牛奶软雪糕 $55
珍奶控表示,一啖多士一啖珍珠简直系大爆发,好似将黑糖鲜奶升华咗!
不过因为实在食得太饱,order完,秒速消化左个雪糕,

感谢 Yeeeee11
2020年8月11日点评 通过移动设备发表

YMT 油麻地 • am.pm
油麻地弥敦道560誉发广场地下B舖

油麻地的黄色巴士 好抢眼的Am.pm主打梳乎厘pancake 口味选择众多,每款都是打卡之选

金烧奶黄布丁多士 $45
加日本3.6牛乳雪糕 $10
特浓朱古力香蕉梳乎厘 $55
百年之蜜苹果饮 $38

布丁厚多士两面烘至金黄色,外脆内软,奶蛋味浓郁,加配碟豆花牛乳雪糕,一冷一热,超推介

夏季新登场的特浓朱古力香蕉梳乎厘,卖相超邪恶,梳乎厘质感软绵 ,特浓朱古力酱、朱古力碎片洒面,口感一流,最后食完竟然不觉腻,好上瘾

百年之蜜苹果饮结合日本青森县产5 种苹果调配和最高级别的珍罕「百年之蜜」,纯 100% 果汁,并有棉花糖、爆炸糖和奶盖,层次丰富,好好饮

味道:
‍ 服务:
抵食:
———————————
Instagram: penguin_foodblog

感谢 penguin_foodblog
2020年4月28日点评 通过移动设备发表

经过油麻地地铁站 想必大家都会知道嚟间舒芙蕾班戟店 当日下午茶时段我同朋友每人点咗一款舒芙蕾takeaway去share 这家店舒芙蕾全部都系即叫即整热辣辣 好新鲜✨ 仲有多款口味可以选择 我地就拣咗黑朱古力流心舒芙蕾同黑糖厚鲜奶舒芙蕾~
黑朱古力流心舒芙蕾系限定版嚟架 限定款仲有一款系白朱古力 朱古力控快d试下啦~舒芙蕾份量好足料 特别系酱汁值得一赞 唔会太甜而且有浓郁可可味
另外一个系黑糖厚鲜奶口味 面头有靓靓波浪花纹 仲配有一杯仔黑糖珍珠俾你食之前倒落去 好贴心呀~ Takeaway都食到新鲜嘅味道 酱料同样唔会太甜刚刚好 钟意食珍珠嘅朋友们唔好错过啦
其他口味都好吸引呀 下次经过再试试啦 提提大家五月初会有Foodpanda/Deliveroo提供 又有一个外卖好选择啦~

感谢 peachy_sharing
2020年4月27日点评

am.pm
今日终于约到好姐妹行街街,买野买到攰攰地,决定去am.pm食返个tea。呢间黄巴士系油麻地名胜,连RM都去过食架!不过有d唔好既经验要同大家分享下。

黑朱古力流心布丁梳孚厘 $50
啱晒朱古力控,味道颇浓郁,唔会好甜。酱汁份量好多,但冇乜布丁既质感。由于要等埋另一份一齐食,冻左既舒芙蕾pancake并唔好食,冇左fluffy既口感。
黑糖厚鲜奶梳孚厘 pancake $50
有杯黑糖珍珠分开上,临食之前拎开个胶圈淋晒d珍珠上去会做到流心效果。珍珠有咬口,不过略略过硬,配上软绵绵又热辣辣既舒芙蕾几有口感。不过,黑糖珍珠太甜啦,食左几口有d腻。
P.S. : 食完返屋企有d肚泻,可能系因为黑朱古力流心布丁梳孚厘放得太耐先食而唔新鲜。
地址: 油麻地弥敦道560誉发广场地下B舖

感谢 hksharingwithlove

去过am.pm吗? 请分享你的经验!