“性价比高嘅疏乎厘 ”
am.pm的点评

am.pm
提供送餐服务
香港排名第41 (共272家快餐小吃)
周围地区: 佐敦/油麻地
周围地区: 佐敦/油麻地
2020年12月19日点评 通过移动设备发表

性价比高嘅疏乎厘

每逢来开油麻地必定会见到有间am.pm之甜品🍮店,呢间店主打系布丁🍮多士、芒果糯米饭疏乎厘及日式饮品,平时去甜品🍮店食疏乎厘都要过百,呢啲只系$50,抵食好食😋又便宜

芒果🥭糯米饭🍚疏乎厘 $50
冇谂过糯米饭配疏乎厘系咁鬼夹嘅,重要系有两块疏乎厘👍🏻

今烧奶黄布丁🍮多士 $45
将厚切多士浸住浓浓嘅蛋汁去烤,而蛋多士面到重有脆脆嘅焦糖,再加上特制嘅奶黄酱😻😻

培茶牛乳 $35
第一啖系饮到培茶嘅香味,再加上牛奶嘅滑溜,好夹

====================
am.pm
地址: 油麻地弥敦道560誉发广场地下B舖
电话: 27254318
=====================

感谢 Dingdingdonstory

2020年12月16日点评 通过移动设备发表

#cassiegomk
我相信有唔少朋友都食过油麻地嘅黄巴士甜品店am.pm,佢地间店主打梳乎厘班戟,食过绝对想再翻转头,回购率爆哂登!😋
我知道佢地最近个推出左新产品布丁多士,一于黎试试佢!我叫左黑糖厚鲜奶布士多士,件多士经烘烤后有阵焦糖布甸味,外层焦脆甜蜜,咬落好有蛋香味,都好酥软,配埋黑糖厚鲜奶,好正好幸福!啲珍珠微热烟韧,可以增强整体层次感,好有咬口。布丁多士会有两支,可以同朋友share一齐食。🤩
除左试新野,都要同时食下梳乎厘过下口瘾,今次就拣左奶黄流心梳乎厘,梳乎厘满满空气感,再加埋一咬落去流沙奶黄涌出黎个下,好正,好有满足感!另外当然要叫杯饮品中和啲甜味,我就拣左宇治抹茶牛乳。🥛
味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
抵食评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回购评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ am.pm (油麻地)📍 油麻地弥敦道560誉发广场地下B舖
IG: @cassiecwy/ @cassiegetfat
FB: @cassiegotravel
OP: cuisine_revolution (Lv4)
DianPing: cassiegetfat (Lv6)
TripAdvisor: cwycassie

感谢 cwycassie
2020年9月10日点评 通过移动设备发表

次次从油麻地出旺角,都会经过呢一间黄巴甜品舖,但系次次都劲赶,冇机会食!今次终于有时间试吓啦!
▪️提拉米苏梳乎厘 $45
食落几轻盈,唔会太heavy,返到屋企都仲系暖暖地,唔会话林到扁晒!朱古力味都好浓郁
▫️黑糖厚鲜奶布丁多士加日本3.6牛奶软雪糕 $55
珍奶控表示,一啖多士一啖珍珠简直系大爆发,好似将黑糖鲜奶升华咗!
不过因为实在食得太饱,order完,秒速消化左个雪糕,

感谢 Yeeeee11
2020年8月11日点评 通过移动设备发表

YMT 油麻地 • am.pm 🚌🥞💛
📍油麻地弥敦道560誉发广场地下B舖

油麻地的黄色巴士 🚌 好抢眼的Am.pm主打梳乎厘pancake 🤩 口味选择众多,每款都是打卡之选🥳

金烧奶黄布丁多士 $45 🍮🍞
加日本3.6牛乳雪糕 $10 💙🍦
特浓朱古力香蕉梳乎厘 $55 🍫🥞
百年之蜜苹果饮 $38 🧃🍯

布丁厚多士🍮两面烘至金黄色,外脆内软,奶蛋味浓郁,加配碟豆花牛乳雪糕🍦,一冷一热,超推介🥰

夏季新登场的特浓朱古力香蕉梳乎厘🍫,卖相超邪恶,梳乎厘质感软绵🥞 ,特浓朱古力酱、朱古力碎片洒面,口感一流,最后食完竟然不觉腻,好上瘾😆

百年之蜜苹果饮🍏结合日本青森县产🇯🇵5 种苹果调配🖐🏿和最高级别的珍罕「百年之蜜」🍯,纯 100% 果汁😋,并有棉花糖、爆炸糖🍬和奶盖🍼,层次丰富,好好饮😚

👅 味道:🌟🌟🌟🌟
👩🏼‍🍳 服务:🌟🌟🌟💫
💰 抵食:🌟🌟🌟
———————————
📌 Instagram: penguin_foodblog

感谢 penguin_foodblog
2020年4月28日点评 通过移动设备发表

经过油麻地地铁站 想必大家都会知道嚟间舒芙蕾班戟店🥞 当日下午茶时段我同朋友每人点咗一款舒芙蕾takeaway去share🤤 这家店舒芙蕾全部都系即叫即整👍🏻热辣辣 好新鲜✨ 仲有多款口味可以选择😍 我地就拣咗黑朱古力流心舒芙蕾🍫同黑糖厚鲜奶舒芙蕾🥛~
黑朱古力流心舒芙蕾系限定版嚟架 限定款仲有一款系白朱古力 朱古力控快d试下啦~舒芙蕾份量好足料 特别系酱汁值得一赞 唔会太甜而且有浓郁可可味😋
另外一个系黑糖厚鲜奶口味 面头有靓靓波浪花纹 仲配有一杯仔黑糖珍珠俾你食之前倒落去😍 好贴心呀~ Takeaway都食到新鲜嘅味道 酱料同样唔会太甜刚刚好 钟意食珍珠嘅朋友们唔好错过啦
其他口味都好吸引呀 下次经过再试试啦😁 提提大家五月初会有Foodpanda/Deliveroo提供 又有一个外卖好选择啦~

感谢 peachy_sharing
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文

去过am.pm吗? 请分享你的经验!