“高质梳乎厘pancake”
am.pm的点评

提供送餐服务
香港排名第59 (共225家快餐小吃)
周围地区: 佐敦/油麻地
周围地区: 佐敦/油麻地
2021年1月24日点评 通过移动设备发表

行过旺角想吃点甜食,来到了人气店am.pm。我们二人点了一份黑糖厚鲜奶珍珠梳乎里(双块)、金烧奶黄布丁多士(双块),友人还点了一杯草莓3.6牛奶奶昔。
餐点即叫即整,先来的是珍珠梳乎里,梳乎里入口软熟,空气感满满不会觉得太腻,配搭烟韧有咬口的黑糖珍珠,大满足。
布丁多士烘得香脆,面层铺满热熔的奶黄布丁,非常邪恶。流心奶黄蛋黄味香浓,而且表面烧过带焦香。
饮品的草莓奶昔,3.6牛奶奶味香浓,配搭香甜草莓味和面层的棉花糖,少女心十足。

油麻地弥敦道560誉发广场地下B舖

1  感谢 delish_hk

2020年12月19日点评 通过移动设备发表

性价比高嘅疏乎厘

每逢来开油麻地必定会见到有间am.pm之甜品店,呢间店主打系布丁多士、芒果糯米饭疏乎厘及日式饮品,平时去甜品店食疏乎厘都要过百,呢啲只系$50,抵食好食又便宜

芒果糯米饭疏乎厘 $50
冇谂过糯米饭配疏乎厘系咁鬼夹嘅,重要系有两块疏乎厘

今烧奶黄布丁多士 $45
将厚切多士浸住浓浓嘅蛋汁去烤,而蛋多士面到重有脆脆嘅焦糖,再加上特制嘅奶黄酱

培茶牛乳 $35
第一啖系饮到培茶嘅香味,再加上牛奶嘅滑溜,好夹

====================
地址: 油麻地弥敦道560誉发广场地下B舖
电话: 27254318
=====================

感谢 Dingdingdonstory
2020年12月16日点评 通过移动设备发表

#cassiegomk
我相信有唔少朋友都食过油麻地嘅黄巴士甜品店am.pm,佢地间店主打梳乎厘班戟,食过绝对想再翻转头,回购率爆哂登!
我知道佢地最近个推出左新产品布丁多士,一于黎试试佢!我叫左黑糖厚鲜奶布士多士,件多士经烘烤后有阵焦糖布甸味,外层焦脆甜蜜,咬落好有蛋香味,都好酥软,配埋黑糖厚鲜奶,好正好幸福!啲珍珠微热烟韧,可以增强整体层次感,好有咬口。布丁多士会有两支,可以同朋友share一齐食。
除左试新野,都要同时食下梳乎厘过下口瘾,今次就拣左奶黄流心梳乎厘,梳乎厘满满空气感,再加埋一咬落去流沙奶黄涌出黎个下,好正,好有满足感!另外当然要叫杯饮品中和啲甜味,我就拣左宇治抹茶牛乳。
味道评分▶️ (4)
抵食评分▶️ (4)
回购评分▶️ (4)
➡️ am.pm (油麻地) 油麻地弥敦道560誉发广场地下B舖
IG: @cassiecwy/ @cassiegetfat
FB: @cassiegotravel
OP: cuisine_revolution (Lv4)
DianPing: cassiegetfat (Lv6)
TripAdvisor: cwycassie

感谢 cwycassie
2020年9月10日点评 通过移动设备发表

次次从油麻地出旺角,都会经过呢一间黄巴甜品舖,但系次次都劲赶,冇机会食!今次终于有时间试吓啦!
▪️提拉米苏梳乎厘 $45
食落几轻盈,唔会太heavy,返到屋企都仲系暖暖地,唔会话林到扁晒!朱古力味都好浓郁
▫️黑糖厚鲜奶布丁多士加日本3.6牛奶软雪糕 $55
珍奶控表示,一啖多士一啖珍珠简直系大爆发,好似将黑糖鲜奶升华咗!
不过因为实在食得太饱,order完,秒速消化左个雪糕,

感谢 Yeeeee11
2020年8月11日点评 通过移动设备发表

YMT 油麻地 • am.pm
油麻地弥敦道560誉发广场地下B舖

油麻地的黄色巴士 好抢眼的Am.pm主打梳乎厘pancake 口味选择众多,每款都是打卡之选

金烧奶黄布丁多士 $45
加日本3.6牛乳雪糕 $10
特浓朱古力香蕉梳乎厘 $55
百年之蜜苹果饮 $38

布丁厚多士两面烘至金黄色,外脆内软,奶蛋味浓郁,加配碟豆花牛乳雪糕,一冷一热,超推介

夏季新登场的特浓朱古力香蕉梳乎厘,卖相超邪恶,梳乎厘质感软绵 ,特浓朱古力酱、朱古力碎片洒面,口感一流,最后食完竟然不觉腻,好上瘾

百年之蜜苹果饮结合日本青森县产5 种苹果调配和最高级别的珍罕「百年之蜜」,纯 100% 果汁,并有棉花糖、爆炸糖和奶盖,层次丰富,好好饮

味道:
‍ 服务:
抵食:
———————————
Instagram: penguin_foodblog

感谢 penguin_foodblog

去过am.pm吗? 请分享你的经验!