香港
收件箱
搜索

“中秋烧烤”

小榄烧烤乐园
香港排名第1,358 (共13,928家美食)
周围地区: 屯门
描述: 小欖燒烤樂園坐落於屯門小欖,背山面海, 180 度全海景視野。天然綠化林蔭,BBQ場內設有大型停車場交通方便, 場地寬大, 環境舒適整潔,價錢大眾化,全日任食,坐位特多,隨時入場,隨時有位,本BBQ場地可容納超過三仟多人,佔地數萬呎大型全天侯場地。

中秋节晚上在这里烧烤,场内有大量免费泊车位,一个价钱包一罐汽水及食物任食,食物款式算多,而质素亦比想像中好。

感谢 BarbaraCheng

2019年6月23日点评 通过移动设备发表

昨晚6:00pm 一家人乐也悠悠去烧烤乐园,本想以为很热的天气烧烤一定冇趣, 幸好在乐园入面边设施良好, 有风扇, 有遮挡嘅缝又有电视啦,第一时间就有足够每人一支水供应。 乐园位置很大,可以揾个靓位,有海景, 顺便欣赏风景, 日落晚霞很漂亮! 工作人员帮我哋开炉, 开炉费系包两包炭, 平日$30,假日$40。我哋凭卷自助攞烧烤食品,已经醃好的食物种类繁多 eg. 什丸: 芝士鱼蛋,墨鱼丸,贡丸,牛肉丸,章鱼烧,鱼腐,烧买; 肠类: 大红肠,芝士肠,芝华力肠,台湾肠,鸡肉肠; 海鲜: 多春鱼, 咖喱鱿鱼; 鸡翼: 土匪鸡翼,蒜香鸡中翼,鸡肾,鸡全翼,盐烧鸡翼; 肉类: 烧汁金莎骨,烧汁鸡翼,芥辣叉烧粒,柚子鸡扒,咖啡猪颈肉,香葱猪扒; 蔬菜类:豆腐卜,粟米,车厘茄,茄子,青椒,脆肉瓜; 面包:发包&方包; 收费食品:炭烧虎虾,金牌乳猪,花蚬,扇贝。不想用叉去烧,可以买网$40/块。每人除了一支水还可自选饮料一支, 唔够就要自己买咯, 很方便的。游戏: 篮球机,夹公仔机,游戏机; 女孩子可穿珠链。大人有飞镖机,麻雀可以租借。
星期一至五: 成人$120,小童及长者$90,星期六日及公众假期:成人$150,小童及长者$120。
交通亦很方便: 巴士,小巴可以达到;如果自己揸车有免费车位可提供。

感谢 HuiRebecca
2019年4月13日点评 通过移动设备发表

星期日我带朋友一齐去烧烤,仲烧埋烧猪,又有沙滩玩,小朋友玩得好开心,地点方面用GoGoVan出入,大部份司机都识去

感谢 hahaprinicpal
2019年3月29日点评 通过移动设备发表

朋友话想上黎我屋企BBQ,但我又懒得唔想买野洗野,就建议揾烧烤场去BBQ啦。朋友A就建议去马鞍山,朋友B就建议黎小榄烧烤乐园,其实两个地方我都未去过,我就话分两次,今次先黎咗小榄烧烤乐园先,听落个名都好似开心D嘛!

出发前一日都落大雨,朋友A都担心去唔到,好彩到第二日都无咩落雨。

黎到一行到门口,职员都会讲解价钱及包嘅饮品,虽然都系自己揾炉,但都有职员帮手一齐揾,揾到炉后要揾另一D男职员开炉,仲好快手咁帮我地铺埋枱&垃圾桶,其中一个仲叫我地Enjoy,真系估佢唔到咁好服务。

我同朋友A就行咗出去拎食物,呢到就唔系自助形式,系有职员帮我地拎,唔会比人乱咁夹感觉好似卫生D。

食物种类都算多,例牌肠仔、丸类都好多,而我重点系鸡翼...鸡翼款式都有好几款,包括沙嗲鸡全翼,鸡中翼就包括蒜蓉、麻辣、土匪、烧汁,当然我最喜欢嘅系麻辣,而家谂起都流口水

另外仲有牛柳粒&叉烧粒都好好味
咖哩鱿鱼都好新鲜
由于食鸡翼、牛柳、叉烧、鱿鱼及粟米食饱咗,其他扒就食唔落,但朋友A比我更加嘴刁都话好好味,最紧要唔会食完口喝!

食饱之后就四围行吓,原来都几多野玩,真系适合一家大细黎呢到玩足一日,小朋友可以玩摊位游戏,大人如果够脚嘅话又可以打麻雀,可惜今次我地三缺一

感谢 crazybabe_micmic
2019年2月21日点评

这里虽然交通不是很方便,BBQ的食物也是一般,但是食物种类还是很多,而且地方好,即使假日基本上也能有位.这里可以看到日落,是另一个卖点.

感谢 leik

去过小榄烧烤乐园吗? 请分享你的经验!