“𝔸 𝕘𝕠𝕠𝕕 𝕕𝕒𝕪 𝕤𝕥𝕒𝕣𝕥 𝕚𝕟 ℂ𝕣𝕠𝕤𝕥𝕚𝕟𝕚 !”

香港排名第4,739 (共15,673家美食)
2021年1月27日点评 通过移动设备发表

即刻扫左4个面包 跟住店员又介绍
曲奇做紧优惠 我又忍唔住扫左2包翻屋企

忌廉芝士菠萝包好好好正 我一定会再买
面包好松软好大个 里面嘅忌廉芝士好香滑
唔会太甜 份量好足好邪恶 非常推介!

另外蝴蝶酥都食得多 但玫瑰蝴蝶酥真系第一次见
松脆嘅蝴蝶酥配上淡淡玫瑰花香 好清新
做嘢做到攰 玫瑰蝴蝶酥配杯花茶 下午茶一流

上网留意多少少先知 原来Crostini起初由观塘一间小店开始发展
唔系大集团 慢慢发展到依家有19间分店
坚持选用欧洲面粉及全进口食材
店内除咗面包 曲奇 仲有松饼 朱古力 熟食堂食 饮品
推介大家可以试下 绝对有惊喜

分店包括:
香港站、时代广场、皇室堡、杏花新城、青衣城、葵涌KCC、荃湾广场、荃湾千色汇、荷里活广场、德福广场、九龙湾E-max、观塘广场、观塘泓富广场、 将军澳连理街、马鞍山MosTown、大埔逸珑湾、上水中心、乐富广场、启田商场

#Crostini #CrostiniHK

感谢 cwycassie

2019年7月14日点评 通过移动设备发表

有次公司同事买咗呢间嘅曲奇比我地食,觉得唔错。所以经过呢间分店,就入去望望。
买咗包咖啡曲奇,只系$28 好平,仲好浓咖啡味

感谢 Yvonne1616
2019年6月21日点评 通过移动设备发表

食过这间咖啡店的面包,很松软,不过价钱并不便宜,要十几蚊一个。他的蛋糕也很别致,不会太漏。另外每逢第一个周末更有咖啡买一送一优惠,真的很抵。

感谢 JoyceW2056
2019年1月4日点评 通过移动设备发表

crostini在香港有20间分店,店内主打各式蛋糕和面包咖啡,有一个唔大的空间提供堂食。

想试呢类铺头的出品,当然是从最简单的面包牛角包入手。因为法国人对牛角包的情感如同中国人对米饭的重视程度,唔食唔安乐。

呢间的牛角包外表拎起干爽唔会油腻,啖啖落去都空气感十足,而且气孔分布得比较均匀,牛油味适中。令我对呢间餐厅信心满满,下次坐低试试咖啡和意粉。

感谢 416wynnew
2018年1月14日点评

经过Crostini买了四款小蛋糕 ,做得不错,配搭有创意同埋不是太甜,很适合我,其中香橙朱古力同埋白桃洋甘菊很好食呀 ,不过贵了少少。

感谢 phoebe_pippen

查看过Crostini Bakery & Cafe (MegaBox)的旅行者还看了

中国香港
中国香港

去过Crostini Bakery & Cafe (MegaBox)吗? 请分享你的经验!