“薯仔粒同样出色的窝夫店”

Green Waffle Diner (希慎广场)
香港排名第847 (共13,928家美食)
2019年8月30日点评 通过移动设备发表

铜锣湾店比中环店大好多,Foodcourt半开放式。今次坐圆台藤椅就不是太舒服,转身略显困难。食物方面窝夫就必试,另一样招牌款式是薯粒镬仔,好吃到坐得辛苦都不介意了。整体性价比挺高,二百多已经食得超饱好满足
———————————————————
◆牛肉粒薯粒镬仔 ◇ HKD103(细)/144(大)
戳破水波蛋,蛋汁缓缓流出,快快搅拌均匀一铲起,薯粒已经挂上拉丝沾满蛋液。薯粒轻微炸过,表面薄脆,粒粒分明,内里却依然软绵。牛肉粒同样香脆,牛味浓,煮得啱好几易咬,同薯粒好夹!

◆早晨全餐 ◇HKD108
配菜选择烟三文鱼、炒蛋同沙律,本身有多士和半份窝夫,我就加HKD22转成一份斑兰窝夫(转普通窝夫10蚊就得啦)

窝夫外表微脆,一切落去好软熟回弹,切面得绿色靓到“哗“一声,后期都不用调色!涂一层牛油,斑兰味若隐若现,中意甜食得朋友还可以淋上糖浆呢

感谢 Hkfoodiechris

2019年8月14日点评 通过移动设备发表

过嚟铜锣湾呢边返工,经过见到个餐牌几吸引就忍唔住入嚟试吓~除咗lunch set之外,主餐牌嘅选择都几多,有啲菜式仲好特别~餐厅用自助点餐,scan QR code就可以点餐,而且每个菜式都有图睇,超级方便餐厅环境装修好靓,好彩早去食,拣到个窗边位,可以望住铜锣湾嘅街景叹lunch,超级正
~自选奄烈
奄烈配料有多款选择,我拣咗最钟意嘅烟三文鱼,车厘茄同埋香肠做配料,分量足够,炒蛋作为奄烈整得好嫩滑,切落去仲有蛋汁流出黎,配合啱啱整起嘅窝夫味道好夹,非常香脆,有少许甜味,想更加甜就可以加蜜糖一齐食味道都不错,配合新鲜哈密瓜食落更加fresh~
~白兰花茶
每一啖都有清新嘅白兰花香,茶味够浓郁,甘香而唔会苦涩~

感谢 tummyfoodie
2019年7月27日点评

想食很久的薯仔锅!精打细算过后食LUNCH SET系最抵,又食到薯仔锅又有窝夫同野饮,埋单一百蚊左右唔错!决定只身一试。 特登避开左呢个LUNCH HOUR!一点几先食,即刻可以入座仲可以坐卡位!一个人坐卡位!好孤单~~好喇系时候入正题 食物 1.牛扒粒薯粒锅仔 本来以为会超大份但黎到都算OK><系锅仔既size!但一个人食就真系太饱==因为佢入面竟然落左两只蛋! 牛扒粒食落好有肉汁,而且食落都好香有点黑椒味,不过如果可以再切细块小小就更好喇! 薯仔粒外面就焗到金黄色,搭上芝士同牛扒粒食好正虽一一个缺点就系有点太油....

感谢 iamnicx
2019年7月28日点评 通过移动设备发表

星期日西式午餐,不错的选择,镬仔牛柳波蛋薯仔粒,牛肉味非常好,波蛋好吃,配芝士薯仔粒,下次必定再吃.
太太必吃安格斯肉眼牛扒配煎蛋。
他最为欣赏、比其他西餐都做得好。
甜品雪糕配格仔饼、就是最佳组合。下次必定再试、餐牌上其他食物。

感谢 billy9019
2019年7月21日点评 通过移动设备发表

午餐有很多选择,套餐包饮品和半个窝夫大约是一百元。和牛牛肉粒薯粒镬仔十分香口,份量非常大,加上有很多芝士,非常饱肚。店内环境舒适,有很多座位,适合与同事来午餐。

感谢 vickylaam

查看过Green Waffle Diner (希慎广场)的旅行者还看了

中国香港
中国香港

去过Green Waffle Diner (希慎广场)吗? 请分享你的经验!