“美味满足”

Green Waffle Diner (希慎广场)
香港排名第816 (共13,928家美食)
2019年9月10日点评 通过移动设备发表

只需用手机扫描QR code,即可进入菜单介面,直接点选菜式,简单快捷。

烟三文鱼英式松饼
可选炸薯粒或沙律或哈密瓜

圆圆鼓鼓的水波蛋,外形光滑饱满,而且煮得恰到好处。戳破蛋黄时,黄澄澄的蛋黄液缓缓地流出来,十分吸引!

哈密瓜味道鲜美甜蜜;松饼烘得脆口,外脆内松,柔韧又不干不腻的。水波蛋吃起来滑不溜口,柔软水嫩。一口咬下去,吃到不同层次的口感,相当满足!

Iced Mocha
味道醇厚, 口感顺滑,带有轻柔的朱古力味。

感谢 foodaholicbunny

2019年9月8日点评 通过移动设备发表

中午去左铜锣湾行街同等男朋友收工
见到hysan 好多OL 都拣间有小小景观既餐厅食LUNCH

我决定一个人坐底试下

咁我见到set lunch 都唔错有几多野拣,见佢地主打都系食allday breakfast 同镬仔薯仔

佢地采用qrcode 方式落单非常方便可以慢慢拣,又唔会阻到店员

我要左A 餐镬仔薯仔再加餐汤❤️
咁个餐汤好健康, 唔同一向既cremesoup,feel 到个汤好多纤维,相对健康

个主菜好热手, 咁上面仲有两只半熟既太阳蛋,捞少少本身炸过既薯仔,味道相当好
而且佢入面有好多红绿椒,颜色好靓,仲有好多外国既肠仔做topping ,都几好味

同时我要左只冻朱古力,味道好饮上面仲有一粒大大既marshmallow !!

食完之后,店员同我讲我个set 仲有个waffle , 我自己再加左一球雪糕,卖相好靓waffle 个边好脆身加埋雪糕好大球,match 埋一齐好好食阿!!

感谢 hazelcheng
2019年9月2日点评

餐厅位处希慎高层, 居高临下环境一流, 近窗一边全部系卡位, 坐得舒服, 至于嘢食方面选择亦不少, 午市套餐可以拣 餐厅镬仔薯仔粒, 亦有 pastor类、汉堡类与及墨西哥鸡卷等等, 想食都可以食多,想食轻食亦可轻食。 最重要系每个餐都会送半份餐厅最出名嘅waffle, 有主菜甜品到饮品每一个餐都大概只系一百元左右, 价钱喺铜锣湾嚟讲 绝对reasonable。

秘制刨牛肉芝士汉堡伴薯条及沙律

呢个汉堡最特别之处系汉堡系一片片的刨牛肉嚟嘅, 牛肉分量多咸咸香香又唔会过肥腻, 两片面包都有烘过, 外脆内软,芝士半溶 , 配牛肉就最好食 ,而且仲有好多薯条同埋沙律菜, 薯条炸得外脆内嫩, 沙律菜够新鲜,一流。

华多夫鸡肉墨西哥卷伴哈蜜瓜及是日餐汤
另外一个餐叫了华多夫鸡肉墨西哥卷伴哈蜜瓜及是日餐汤,
是日餐汤系浓浓的白汁忌廉蘑菇汤, 白汤够杰身,真材实料, 啖啖都有蘑菇。 至于华多夫鸡卷, 鸡卷入面有青苹果、提子干、nuts 合桃、西芹、生菜、沙律酱, 劲清新, 食完对身体冇负担。 至于三片哈密瓜, 清甜, 夏天食就最啱。
跟餐跟半份原味waffle, 可以额外加钱再换雪糕一球, 原味waffle外脆内嫩, 小小糖霜加小小忌廉已经很好吃。 云呢拿味雪糕大大球, 为整份 窝夫加添层次。

跟餐饮品热咖啡和冻柠茶也挺不错呢。

总括而言, 这间餐厅性价比高,坐得舒服环境一流, 的确是与朋友嚟high tea的首选。

感谢 phonebus
2019年9月2日点评

今日放工同一个好耐冇见朋友去左位于hysan高层的Green Waffle Diner,探佢坐得够舒服,同坐得好耐。 我同朋友叫左一份好清的自家制红菜头意大利饭,同好易整,但好好食的香辣蕃茄薯仔镬仔。

先讲个意大利饭,红菜头本身就冇咩味,所以其实个饭系十分清,系有少少洋葱味出啲,相比之下,芦笋仲浓味过个意大利饭,不过绝对唔系唔好食。

而另一份香辣番茄薯仔镬仔就十分惹味,同意大利饭对比好极端,配合埋蛋黄汁,真系食到停唔到口。

最后我地叫左的窝夫基本上好好食,香脆可口,蛋味亦都重。

感谢 LY318
2019年8月30日点评 通过移动设备发表

铜锣湾店比中环店大好多,Foodcourt半开放式。今次坐圆台藤椅就不是太舒服,转身略显困难。食物方面窝夫就必试,另一样招牌款式是薯粒镬仔,好吃到坐得辛苦都不介意了。整体性价比挺高,二百多已经食得超饱好满足
———————————————————
◆牛肉粒薯粒镬仔 ◇ HKD103(细)/144(大)
戳破水波蛋,蛋汁缓缓流出,快快搅拌均匀一铲起,薯粒已经挂上拉丝沾满蛋液。薯粒轻微炸过,表面薄脆,粒粒分明,内里却依然软绵。牛肉粒同样香脆,牛味浓,煮得啱好几易咬,同薯粒好夹!

◆早晨全餐 ◇HKD108
配菜选择烟三文鱼、炒蛋同沙律,本身有多士和半份窝夫,我就加HKD22转成一份斑兰窝夫(转普通窝夫10蚊就得啦)

窝夫外表微脆,一切落去好软熟回弹,切面得绿色靓到“哗“一声,后期都不用调色!涂一层牛油,斑兰味若隐若现,中意甜食得朋友还可以淋上糖浆呢

感谢 Hkfoodiechris

查看过Green Waffle Diner (希慎广场)的旅行者还看了

中国香港
中国香港

去过Green Waffle Diner (希慎广场)吗? 请分享你的经验!