“浓而不腻芝士鸡煲”
米走鸡Live的点评

米走鸡Live
香港排名第830 (共13,926家美食)
2019年9月12日点评 通过移动设备发表

吃过最美味的芝士鸡煲,芝士味超香浓却一点也不腻,鸡肉嫩滑,火锅配料新鲜,响玲、鲮鱼豆卜及哈哈虾中宝都极度推荐!

感谢 fongsiufan

服务很好所以事情服务员都马上反应

吃饭时间有live唱歌表演

感谢 Climber808243
2019年7月16日点评 通过移动设备发表

吃鸡煲的地方竟然有歌手现场表演,好像格格不入,还是回归正题,专心去吃鸡煲。点了一个细芝士鸡煲,份量不少,芝士量也不少,芝士控真的不要错过!

感谢 moseslam
2019年7月15日点评 通过移动设备发表

之前试过太子分店,今天特意带家人试一试这个邪恶鸡煲。芝士份量点了特多,好玩又美味。特别叫店员拿来麻辣汁,虽然要加钱,但还是觉得物有所值,加起来变成麻辣芝士鸡煲,超正!

感谢 patilai
2019年7月11日点评 通过移动设备发表

啱啱对上呢个星期六我想食鸡煲,就揾咗喺观塘附近一间餐厅去食鸡煲。餐厅好大,最出乎意料嘅就系有现场歌手唱歌。有啲似去咗酒吧咁嘅feel。食鸡煲加听歌都系第一次

首先点左一个小辣嘅火焰鸡煲$168。睇落啲颜色唔系好深,但系麻辣味就好够,而且好香小辣味道刚刚好唔会太辣, 只鸡唔会好受好多肉,里面仲有我最钟意嘅洋葱落咗好多成个鸡煲嘅味道好鲜甜

要咗个脆炸响铃$52,响铃好大个,真系自己揸出嚟俾你嘅,点落啲鸡煲汁到就一流

食鸡煲梗系唔少得生菜啦。

叫咗个四拼饺$88,鱼片头48,半分肠仔$22,集菌拼盘$48。

四平饺子云吞最好食,里面嘅馅好新鲜虾肉亦都够多,另外鱼片头都好出色,好烟银蛋牙,语文亦都够香。

其实我自己几钟意呢个地方,同朋友食饭打边炉一路听歌真系几写意几开心,好少地方可以做到咁样,希望佢嘅食物质素可以keep住一路都咁好

感谢 charleswa321

去过米走鸡Live吗? 请分享你的经验!