“《咸味曲奇🍪特色港式口味🇭🇰》”
港嘢茶档的点评

港嘢茶档
香港排名第3,520 (共15,901家美食)
周围地区: 九龙城区
周围地区: 九龙城区
2021年3月7日点评

今次食咗款都几震惊味觉嘅曲奇 @bravo.cookies_hk
呢间香港曲奇店专卖啲具有香港特色口味嘅曲奇
唔通系打造出香港特色嘅手信?
我哋呢款系一罐2两口味
分别系虾籽瑶柱同香辣脆虾
第一啖先淡淡嘅甜味随后强烈嘅咸味就会涌出来
虾籽瑶柱有虾籽嘅咸香同食到一粒粒嘅口感
麻辣脆虾带啲辣味比虾籽瑶柱更咸更抢味
虾味同海鲜味好突出应该喺我哋食过最重口味嘅曲奇
2款曲奇口感都好松脆,应该喺用咗唔少牛油
草根第一次食都俾佢吓一吓
食一般曲奇食到闷可以试吓呢一款,适,️重口味人仕/唔钟意甜食嘅人
以我哋所知另外仲有麻辣味,有冇中意食辣嘅勇者想挑战下
已我哋所知除咗沙田新城市中心,湾仔同九龙城都有售卖点

港嘢茶档 (湾仔)
湾仔谭臣道8号威利商业大厦地舖

感谢 Grassroots-Ruby

2019年10月27日点评 通过移动设备发表

哩间茶餐厅每次经过都好想试,但每次都一早谂好食咩所以都无试哩间今日的起心肝系黎食哩间点知原来劲多人食,两排队等位☺️☺️餐厅既装饰系好vintage系一间玩味既茶餐厅等左阵就有得入啦,原本想食猪润通粉架,不过话无猪润,即刻转左「叉烧意粉」「黑松露炒蛋」饮冻央同埋「咸鲜牛肉三明治」三文治好快到啦,卖相好大份好靓仔仲有烘底架,食埋香葱既味道,配埋鲜牛肉,好好味呢,只系炒蛋可以保持有小小蛋酱就好啦杯冻央有啲跌眼镜,因为好日都唔饮央,点知哩杯央既啡底竟然系煲窿左,所以不得不换过杯,我地换左杯奶茶,不过茶底都系唔得,睇黎哩度既野饮要多加努力呀「叉烧意粉」系好味既,叉烧好滑,唔系hea野,意粉烟烟unun,忌廉汤底正,「黑松露炒蛋」好好味,质地岩岩好多士细细块,脆口既

感谢 ckcmt23
2019年7月20日点评 通过移动设备发表

厚切餐肉葱蛋好吃,多士烤的好好吃,蛋加了葱花好香好好吃,奶茶好香好好喝。店面不大,复古味浓厚,很好拍照打卡。

感谢 Debbie0810
2019年6月12日点评

位于九龙城的特色茶餐厅,老板是一位香港80年代的歌手,刚开张时食物水准十分高,但老板已很久没有在餐厅出现,不知是否老板不在,服务员态度懒散,食物质素也差了。

感谢 TysonCat2018
2019年2月17日点评 通过移动设备发表

通常明星开嘅餐厅都系名气大但唔好食,但呢间茶档又估唔到好食呀!而且份量都唔少抵赞
我朋友知道我好喜欢食肉饼所以极力推荐我食肉饼三重奏(黑椒干葱煎肉饼、马友香煎肉饼、XO酱煎肉饼)我个人觉得马友好好味另外滑蛋沙爷牛肉厚切也不错其他面餐就一般般啦!饮料还可以!
店内装潢好有旧式香港feel ~好得意!店员服务说真的就一般般,反而老板就好nice

感谢 jacklin121

查看过港嘢茶档的旅行者还看了

中国香港

去过港嘢茶档吗? 请分享你的经验!